Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκυλακάκης: Οι καυτοί λογαριασμοί ρεύματος και οι ΑΠΕ πρώτες προτεραιότητες

Σκυλακάκης: Οι καυτοί λογαριασμοί ρεύματος και οι ΑΠΕ πρώτες προτεραιότητες

Η πρώτη απόφαση του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αφορά τις επιδοτήσεις του Ιουλίου

Την πρώτη απόφαση ίσως και λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αναμένεται να υπογράψει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις επιχορηγήσεις των λογαριασμών ρεύματος και συγκεκριμένα εκείνες του Ιουλίου.

Οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις χρεώσεις για τον επόμενο μήνα και πλέον ο νέος υπουργός θα πρέπει να ζυγίσει την αναγκαιότητα ή μη της επιδότησης των οικιακών τιμολογίων.

Τα έκτακτα μέτρα

 Ο νέος υπουργός ΠΕΝ καλείται επίσης να αποφασίσει για το αν θα ζητήσει την περαιτέρω παράταση των έκτακτων μέτρων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά, επιδοτήσεις στη λιανική) και πέραν της 30ης Σεπτεμβρίου. Παράταση που είχε εξασφαλίσει ο κ. Κώστας Σκρέκας

Αν κριθεί ότι θα πρέπει να αρθούν τα συγκεκριμένα μέτρα, τότε χρειάζεται να νομοθετήσει τη μετάβαση στο προηγούμενο καθεστώς τιμολόγησης (ρήτρα αναπροσαρμογής). Κάτι που επισήμαναν και οι πάροχοι ρεύματος στην τελευταία διαβούλευση της ΡΑΑΕΥ.

Οι ΑΠΕ

Ρυθμιστικό πλαίσιο απαιτείται επίσης και για τις περικοπές των ΑΠΕ που χρειάζονται λόγω της χαμηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και της υπερπροσφοράς ενέργειας.

Σχετική πρόταση φέρονται να είναι έτοιμοι να καταθέσουν ο ΑΔΜΗΕ και οι ηλεκτροπαραγωγοί από ΑΠΕ.

 ΕΣΕΚ

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται και τα θέματα της διαπραγμάτευσης με την Κομισιόν του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια (ΕΣΕΚ) αλλά και συνολικά η ταχύτερη διείσδυση των ΑΠΕ και τα έργα αύξησης της χωρητικότητας του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του δικτύου διανομής ρεύματος.

Μεγάλες προκλήσεις αποτελούν επίσης τα περαιτέρω βήματα για τις επενδύσεις υπεράκτιων αιολικών πάρκων όπως και οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

 Η κ. Σδούκου

 Αναβαθμισμένη θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέχει πλέον και η κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η μέχρι πρότινος γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αρμοδιότητες στον τομέα της ενέργειας και δικαίωμα υπογραφής απόφασης.

Η κ. Σδούκου αναμένεται να αποτελέσει τη συνέχεια του έργου και κατά πάσα πιθανότητα θα τρέξει τα θέματα των νέων τεχνολογίων, του ΕΣΕΚ και της ενεργειακής απόδοσης.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024