Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Roadiaq: Ψηφιακός νομάς

Skoda Roadiaq: Ψηφιακός νομάς

Οι μαθητευόμενοι της Skoda «πείραξαν» το Enyaq μετατρέποντας σε ένα πλήρως εξοπλισμένο υβρίδιο ανάμεσα σε κινητό γραφείο και camper van

H τσεχική φίρμα έχει παράδοση σε one-off πρωτότυπα, σχεδιασμένα από τους μαθητευόμενούς της οι οποίοι έχουν παραδώσει ορισμένα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τετράτροχα με βάση υφιστάμενα μοντέλα της. Σειρά παίρνει το αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq το οποίο οι μαθητές της Skoda, δαπανώντας πάνω από 2.000 εργατοώρες μετέτρεψαν σε ένα πολυμορφικό –κυριολεκτικά- όχημα το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως κινητό γραφείο και ως campervan.

H ολοκλήρωση του project απαίτησε εννέα μήνες με τους μαθητές της Skoda να παίρνουν ως αφετηρία την τετρακίνηση έκδοση του Enyaq 80x. Για τους χρωματισμούς επέλεξαν το πράσινο του σμαραγδιού όπως το ονομάζουν σε συνδυασμό με το λευκό της σελήνης ενώ  την εξωτερική εικόνα συμπληρώνουν νέου σχεδιασμού τροχοί 21 ιντσών Supernova.

Παρά την πολυδιάστατη προσωπικότητα του συγκεκριμένου Enyaq το οποίο ονομάζεται εύστοχα Roadiaq, οι διαστάσεις έχουν παραμείνει αμετάβλητες σε 4,649 μ. μήκος και 1,879 μ. πλάτος.

Αυτό που αντιθέτως έχει αλλάξει είναι το μεταξόνιο το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο με μήκος 2,77 μ. ενώ αυξημένο είναι και το ύψος κατά 35,0 εκατοστά χάρη στη νέα προσθήκη στην οροφή. Αυξημένη επίσης είναι και η απόσταση από το έδαφος η οποία έχει διαμορφωθεί σε 19,ο εκατοστά. Το αποτέλεσμα των παραπάνω μεταβολών είναι το συνολικό ύψος του concept να  διαμορφώνεται σε 2,05 μέτρα.

Όπως συμβαίνει με κάθε αυτοκίνητο που αξιώνει τον τίτλο του camper, τη διαφορά κάνει το εσωτερικό όπου στην προκειμένη περίπτωση έχει τοποθετηθεί ένα πτυσσόμενο κρεβάτι καθώς και μία μίνι κουζίνα.

Υπό το σκεπτικό του κινητού γραφείου, υπάρχουν διάφορες επιφάνειες εργασίας και τα σχετικά καθίσματα αλλά και ένα πλήρες σετ σερβιρίσματος και παρασκευής γευμάτων όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από ένα κινητό προσωρινό κατάλυμα. Στον εξοπλισμό της έκδοσης συγκαταλέγονται φωτοβολταϊκά τα οποία μπορούν να ζεστάνουν το νερό για το φορητό ντους ή να τροφοδοτήσουν με ρεύμα την καφετιέρα για espresso. Επειδή πρόκειται για περιπετειώδες όχημα περιλαμβάνεται και ένα kit επιβίωσης.

Στον εκτεταμένο εξοπλισμό συγκαταλέγονται και μια οθόνη 27 ιντσών σε συνδυασμό με ασύρματο πληκτρολόγιο όπως επιβάλλει ο χαρακτήρας του ως κινητό γραφείο. Με αυτή τη λογική έχουν τοποθετηθεί έξτρα πρίζες.

Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα που μπορεί να εντοπίσει κανείς στο συγκεκριμένο concept είναι ότι όπως και τα υπόλοιπα αντίστοιχα πρωτότυπα δεν πρόκειται να οδηγηθεί στην παραγωγή αν και δεν αποκλείεται η Skoda να δημιουργήσει ορισμένα aftermarket στοιχεία εξοπλισμού για μελλοντικά μοντέλα της.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024