Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW M5 Touring: Στην πανίσχυρη πλευρά της πρακτικότητας

BMW M5 Touring: Στην πανίσχυρη πλευρά της πρακτικότητας

Η BMW ετοιμάζεται να προσθέσει στην γκάμα της ένα πανίσχυρο station wagon με την μορφή της Μ5 Τοuring η οποία θα αξιοποιήσει ένα plug-in υβριδικό σύνολο

Η βαυαρική φίρμα ετοιμάζει την επόμενη προσθήκη για την γκάμα της Σειράς 5 δια χειρός Μ η οποία, όπως αποκαλύπτει σαφώς το νέο teaser, θα πάρει την μορφή της πρακτικότερης Touring έκδοσης έχοντας την ισχύ ενός super wagon.

Εκτός από τις δεδομένες επιδόσεις της, σύμφωνα με τις συστάσεις, η Μ5 Touring έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει «άνεση χωρίς συμβιβασμούς και εντυπωσιακή ευρυχωρία». Ωστόσο όπως εξίσου επιβεβαίωσε η BMW, η ισχύς της Μ5 Τοuring αναμένεται να προέλθει από ένα plug-in υβριδικό σύνολο.

Επικρατέστερος είναι ο συνδυασμός του V8 twin-turbo 4,4 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 29,5 kWh που εφοδιάζει και το πληθωρικό XM. Υπενθυμίζεται ότι στην ισχυρότερη έκφρασή του, Red Label, το SUV της βαυαρικής φίρμας αποδίδει 750 ίππους και 750 Nm ροπής. Βέβαια μένει να αποδειχθεί αν και το super wagon θα μιμηθεί την ίδια διαμόρφωση.

Η BMW θα ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης της Μ5 Touring σε δημόσιο οδικό δίκτυο σε μόλις λίγες ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα έχουμε νέες κατασκοπικές λήψεις του μοντέλου.

Με βάση τις ήδη υφιστάμενες, η Μ5 Touring θα διαθέτει μια αναθεωρημένη όψη με ένα περίπλοκο τραπεζοειδές σχέδιο στο κέντρο πλαισιωμένο από γεωμετρικές εισαγωγές αέρα. Στο πίσω τμήμα θα κυριαρχούν τέσσερις χορταστικές απολήξεις για την εξάτμιση όπως ισχύει για όλες τις εκδόσεις Μ.

Στο εσωτερικό αναμένονται προδιαγραφές ανάλογες της Σειράς 5, δηλαδή μια οθόνη 12,3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και 14,9 ιντσών για το σύστημα infotainment αν και εμπλουτισμένες με νέα γραφικά και επιλογές ρυθμίσεων προσαρμοσμένα στον σπορ προσανατολισμό της έκδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΒMW επενδύει σε μια station wagon έκδοση της M5 καθώς η συγκεκριμένη έκδοση εμφανίστηκε για πρώτη φορά εν έτει 1992 ενώ ακολούθησε ακόμα μία το 2007 εξοπλισμένη με V10 κινητήρα.

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024