Φρέντι Μπελέρης: Οι αλβανικές αρχές δεν του χορηγούν άδεια ορκωμοσίας
Συνεχίζεται η διαδικασία των ερευνών για τον Φρέντι Μπελέρη
Ο Φρέντι Μπελέρης είχε κάνει αίτημα για την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Χιμάρας. Παρόλα αυτά, οι αλβανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου.
Σύμφωνα με το himara.gr, η απόφαση αυτή ελήφθη τη Δευτέρα (26/6) παρόλο που η αλβανική νομοθεσία προβλέπει τη χορήγηση ειδικής άδειας στους κρατούμενους. Από την άλλη, η ορκωμοσία που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη (27/6) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του.
Τι προβλέπει ο νόμος
Το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας προβλέπει πως θα πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του αντιδήμαρχος, που θα οριστεί από το υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ελέγχεται στην πλειοψηφία του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, άρα θα είναι υποστηρικτής του Έντι Ράμα.
Παράλληλα, η διαδικασία των ερευνών και των ανακρίσεων για την υπόθεση Μπελέρη συνεχίζεται μέχρι να συμπληρωθεί ο φάκελος και να πάρει η υπόθεσή του την δικαστική οδό.
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)
















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)

![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)









![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442