Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυστύχημα με τρενάκι σε λούνα παρκ στη Σουηδία

Δυστύχημα με τρενάκι σε λούνα παρκ στη Σουηδία

Το ατύχημα συνέβη στο Grona Lund, το παλαιότερο λούνα παρκ τις Σουηδίας

Συναγερμός σήμανε στην Σουηδία, όταν εκτροχιάστηκε ένα τρενάκι στο λούνα παρκ Grona Lund. Σύμφωνα με το Reuters, ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν  Η αστυνομία της Στοκχόλμης επιβεβαίωσε ότι επτά άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά και ενήλικες, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, είπε ότι το τρενάκι της Jetline του πάρκου εκτροχιάστηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια μιας βόλτας. Το ατύχημα συνέβη στο Grona Lund, το παλαιότερο λούνα παρκ τις Σουηδίας καθώς ιδρύθηκε το 1883 και από τις εγκαταστάσεις έχουν περάσει ακόμα και αστέρες του Χόλιγουντ.

Στην ιστοσελίδα του, το πάρκο ανέφερε: «Σοβαρό ατύχημα συνέβη στο Jetline. Συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες διάσωσης. Το πάρκο είναι κλειστό προς το παρόν».

Το χρονικό της τραγωδίας

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το τρενάκι εκτροχιάστηκε μερικώς, στη διάρκεια της διαδρομής του, με συνέπεια επιβαίνοντες σε αυτό να πέσουν στο έδαφος.

Η Κορνέλια, η οποία μόλις είχε ανέβει στη βόλτα με τον γιο της, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV4 της Σουηδίας ότι ο κόσμος άρχισε να τρέχει. «Υπήρχαν πολλές κραυγές. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε», είπε.

Το σουηδικό Expessen επικαλούμενο έναν αστυνομικό, λέγοντας ότι αρκετοί άνθρωποι είχαν πέσει από το τρενάκι και βρέθηκαν στο πάτωμα, ενώ αρκετοί άλλοι είχαν μείνει κολλημένοι. Την ίδια ώρα, η Τζένι Λάγκερστεντ, η οποία βρισκόταν στο πάρκο με την οικογένειά της, είπε ότι άκουσε έναν μεταλλικό θόρυβο και είδε την πίστα να τρέμει. «Ο σύζυγός μου είδε ένα βαγόνι από το τρενάκι με ανθρώπους μέσα, να πέφτει στο έδαφος», δήλωσε στο SVT.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το συγκεκριμένο τρενάκι (Jetline), που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα, η συνολική διαδρομή που καλύπτει είναι 800 μέτρα, και το μέγιστο ύψος στο οποίο φτάνει είναι 30 μέτρα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024