Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου

Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει την σκυτάλη της διακυβέρνησης από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σαρμάς ανέφερε «Σας εύχομαι να υπηρετείτε τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα».

Τι ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

«Σας ευχαριστώ για τον αρτιο τρόπο που επιτελέσατε τα καθήκοντά σας. Παραμείνατε λίγες εβδομάδες στη διακυβέρνηση, όμως είδατε ότι η ζωή μας μας επιφυλάσσσει διαρκώς εκπλήξεις και πως η διακυβέρνηση του τόπου είναι μία υπόθεση που δεν σταματά ποτε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Σαρμά.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «Όντας πια εκλεγμένος πρωθυπουργός θα μπορώ να επιστρέψω στο γραφείο για να συνεχίσω το έργο μου. Και εσείς (σ.σ Ιωάννης Σαρμάς) επωμιστήκατε το βάρος αυτού του γραφείου και σας διαβεβαιώνω πως θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, όπως ορκίστηκα πριν από λίγο στο Σύνταγμα. Να υπηρετώ την γενική ευημερία του ελληνικού λαού».

Δείτε το βίντεο

Ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Μαρέβα και τα παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

Η οικογένειά του ήταν δίπλα του καθόλη τη διάρκεια της ορκωμοσίας, την οποία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν επίσης οι αδελφές του Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Τέλος, το κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 5 το απόγευμα, ενώ η ορκωμοσία των μελών της νέα κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024