Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – Δύο γυναίκες στο «τιμόνι»

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – Δύο γυναίκες στο «τιμόνι»

Ποιο είναι το έργο του νέου υπουργείου

Ένα νέο υπουργείο «έφερε» στην καθημερινότητά μας η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπος Παύλο Μαρινάκη: αυτό της Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Όπως είχε γίνει γνωστό και πριν τις εκλογές, στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες που υπάγονταν στο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο νέο αυτό υπουργείο αναμένεται να ενσωματωθούν οι αρμοδιότητες του υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και αυτές για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια.

«Θα είναι το υπουργείο – πυλώνας για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό», είχε τονίσει ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Δύο γυναίκες στο «τιμόνι»

Το νέο αυτό υπουργείο θα αναλάβουν να το τρέξουν δύο γυναίκες, οι οποίες προέρχονται από τη νέα γενιά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Στη θέση της υπουργού θα βρεθεί η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς στην Ανατολική Αττική και έλαβε την επιβράβευση από τον πρωθυπουργό, «μετακομίζοντας» από το υπ. Τουρισμού.

Η κυρία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 με καταγωγή από το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας. Είχε διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος του υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων από το 2012 έως το 2014, ενώ τον Αύγουστο του 2016, ορίστηκε αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τον Μάρτιο του 2019 ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Για πρώτη φορά η Σοφία Ζαχαράκη ανέλαβε υπουργική θέση στις 9 Ιουλίου 2019 όταν ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τον ανασχηματισμό, στις 4 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού.

«Θα ήμουν πραγματικά πρόθυμη να βάλω τον καλύτερό μου εαυτό σε οτιδήποτε» είχε δηλώσει η Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στο in για τη δική της… μετεκλογική ημέρα.

Στο πλευρό της Σοφίας Ζαχαράκη θα βρεθεί νέο πρόσωπο που θα βρεθεί για πρώτη φορά στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.

Ο λόγος για τη Μαρία Κεφάλα, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2019, ωστόσο τον Μάιο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, καθώς η Νέα Δημοκρατία έβγαζε μόλις ένα βουλευτή στη συγκεριμένη περιφέρεια.

Έτσι, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και το μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα έφερε ξανά στη Βουλή την κυρία Κεφάλα.

Η Μαρία Κεφάλα είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, με ειδίκευση στην Παιδιατρική, ενώ είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην «Προαγωγή της υγείας παιδιών και εφήβων».

Κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο η κυρία Κεφάλα ήταν γραμματέας της Βουλής, πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της υποεπιτροπής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία και της υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024