Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Εχουν αρθεί όλα τα έκτακτα μέτρα στο οδικό δίκτυο λόγω της ανταρσίας της Βάγκνερ

Ρωσία: Εχουν αρθεί όλα τα έκτακτα μέτρα στο οδικό δίκτυο λόγω της ανταρσίας της Βάγκνερ

Οι αρχές της Ρωσίας ήραν όλα τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί για την κίνηση στο οδικό δίκτυο της χώρας εξαιτίας της ανταρσίας της Βάγκνερ.

Oλα τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα τα οποία είχαν επιβληθεί για την κίνηση στο οδικό δίκτυο της Ρωσίας έχουν πλέον αρθεί, μετέδωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο ανακοίνωση της ομοσπονδιακής αρχής αυτοκινητοδρόμων (στη φωτογραφία του Reuters, επάνω, έλεγχος σε δρόμο της Μόσχας μπροστά από τεθωρακισμένο στρατιωτικό όχημα).

Πλησίαζαν στη Μόσχα

Ανταρσία χιλιάδων βαριά οπλισμένων μισθοφόρων της ρωσικής εταιρείας Βάγκνερ, που πλησίαζαν στην πρωτεύουσα Μόσχα, ματαιώθηκε χθες Σάββατο, αποκλιμακώνοντας την πρόκληση με την οποία είχε βρεθεί αντιμέτωπο το Κρεμλίνο, έπειτα από συμφωνία με λευκορωσική μεσολάβηση προκειμένου ν’ αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία, σύμφωνα με τον ολιγάρχη που την ίδρυσε.

Στο μεταξύ, οι μαχητές της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, που κατέλαβαν χθες το γενικό αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ (νοτιοδυτικά), με επικεφαλής τον αρχηγό τους Γεβγκένι Πριγκόζιν, εγκατέλειψαν την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκόλουμπεφ.

Δεν θα επηρεάσει τον πόλεμο

«Η οχηματοπομπή του ομίλου Βάγκνερ εγκατέλειψε το Ροστόφ και κατευθύνεται στις βάσεις» των μισθοφόρων, ανέφερε ο περιφερειάρχης Γκόλουμπεφ μέσω Telegram, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ανταρσία της Βάγκνερ, που πλέον τερματίστηκε, δεν θα επηρεάσει «σε καμία περίπτωση» τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε χθες Σάββατο το Κρεμλίνο, καθώς στρατεύματα του Κιέβου συνεχίζουν την αντεπίθεση που άρχισαν πριν μερικές εβδομάδες.

«Σε καμία περίπτωση», απάντησε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς από τον Τύπο αν η ματαιωθείσα ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων θα έχει συνέπειες στους σχεδιασμούς της Μόσχας όσον αφορά την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024