Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πως ο Ολυμπιακός πυροδότησε τις πράσινες «βόμβες»

Πως ο Ολυμπιακός πυροδότησε τις πράσινες «βόμβες»

Η επιστροφή και η πορεία του Ολυμπιακού την τελευταία διετία αλλάζει προς το καλύτερο τον Παναθηναϊκό

Τι αποκάλυψε ο Εργκίν Αταμάν στην τελευταία του συνέντευξη στη Fanatic; Την ατάκα του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον ίδιο όταν τον επέλεξε:

«Μου είπε «Είσαι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Ευρώπη τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά υπάρχουν άλλοι 5-6 προπονητές στο επίπεδο σου. Ήρθα σε σένα για τις ηγετικές σου ικανότητες. Πρέπει να βάλουμε… φωτιά εδώ. Εδώ και δύο χρόνια δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό.

Για αυτό χρειάζομαι κάποιον σαν εσένα. Κάνε ό,τι θες, φέρε όποιον θες στην ομάδα, έχουμε προϋπολογισμό». Και εκεί συμφώνησα» τόνισε ο Τούρκος προπονητής αποδεικνύονταν στην πράξη το πόσο καλό έκανε η επιστροφή των Ερυθρολεύκων  στα ελληνικά δρώμενα, όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στον Παναθηναϊκό  !

Όταν ο Ολυμπιακός αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ τον Φεβρουάριο του 2019 οι Πράσινοι ήταν 6οι στην Ευρωλίγκα (όπως και την επόμενη σεζόν που διεκόπη λόγω κορονοϊού) και συνέχισαν να παίρνουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο με αντίπαλο το Λαύριο και τον Προμηθέα στους τελικούς.

Τον Ιούνιο του 2020 ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωνε σε συνέντευξη Τύπου την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό και το πως την μπασκετική ομάδα θα «τρέχουν» ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Τάκης Τριαντόπουλος.

Από τότε ο Παναθηναϊκός κατρακύλησε στην Ευρωλίγκα τερματίζοντας 16ος (2020-21) ξεπερνώντας μόνο τον Ερυθρό Αστέρα και τη Χίμκι, 13ος(στους 15 λόγω της αποχώρησης των τριών ρωσικών ομάδων την περίοδο 2021-22) πάνω από Βιλερμπάν και Ζαλγκίρις και 17ος (2022-23) πάνω μόνο από τη Βιλερμπάν.

Ηττες και στο εσωτερικό

Παράλληλα όμως με την επιστροφή του Ολυμπιακού στα ελληνικά δρώμενα και την κατάκτηση του νταμπλ από τους Ερυθρόλευκους στην πρώτη τους σεζόν μετά την επαναφορά και μάλιστα με 3-0 στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό ενεργοποίησε εκ νέου το διοικητικό ηγέτη της ομάδας που πέρυσι επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι δαπανώντας συνολικά πάνω από 12.000.000 ευρώ αλλά ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι και τους τρεις τίτλους αυτή τη φορά (ντάμπλ και σουπερ καπ) καθώς η συνεργασία Ράντονιτς-Πεδουλάκη απέτυχε οικτρά.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γόνος της ιστορικής οικογένειας η οποία έχει βάλει συνολικά κοντά στο μισό δισ ευρώ από το 1987 έως σήμερα στο μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν άντεχε να βλέπει αυτό το θέαμα και κυρίως το 0/5 σε τίτλους και το 2-16 σερί  στα μεταξύ των «αιωνίων» παιχνίδια μετά την επιστροφή του Ολυμπιακού.

Αποτέλεσμα ; Έφερε τον κορυφαίο προπονητή στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή (καθώς ο Εργκίν Αταμάν ιδιαιτερα την εποχή που ήρθε είναι ανώτερος του Τσάβι Πασκουάλ) και στήνει μια από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας του συλλόγου και σίγουρα την πιο ακριβή επί των ημερών του.

Κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον Ολυμπιακό και το αντίστροφο καθώς η κόντρα και η αντιπαλότητα αυτών των δύο συλλόγων (ιδιαίτερα όταν παραμένει στα αθλητικά πλαίσια) θρέφει αυτούς τους δύο τεράστιους συλλόγους. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ζήσει μια τρομερή σεζόν μετά από κάποια χρόνια και ο Ολυμπιακός έβαλε το… χεράκι του σε αυτό.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024