Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Μπαρτζώκας θέλει τον Γουίλιαμς - Γκος στον Ολυμπιακό

Γιατί ο Μπαρτζώκας θέλει τον Γουίλιαμς – Γκος στον Ολυμπιακό

O Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος μπορεί να φέρει στον Ολυμπιακό κάτι που έλειπε την περσινή σεζόν στο λιμάνι και ήταν απαραίτητο.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει για τα καλά μπρος τις… μηχανές για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ενόψει της νέας σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν ήδη την απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ και έτσι θωράκισαν ακόμα περισσότερο τη θέση «5» έχοντας δύο ελίτ παίκτες.

Φυσικά δεν θα σταματήσουν εκεί, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του αναζητούν ακόμη μία λύση για την περιφέρεια. Ένας παίκτης που θα προστεθεί στο ρόστερ ανεξαρτήτου τι θα συμβεί με το μέλλον του Κώστα Σλούκα κι αν εκείνος παραμείνει ή όχι στο λιμάνι.

Το όνομα του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έχει μπει στο κάδρο για τους Πειραιώτες και μοιάζει να είναι ένας από τους πρώτους στόχους της ομάδας. Ο Αμερικανός προέρχεται από μια γενικά καλή σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης ειδικά αν αναλογιστούμε πως προερχόταν από έναν τραυματισμό που τον επανέφερε στις προπονήσεις για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο.

Μια προσθήκη που μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στον Έλληνα τεχνικό και να του… λύσει τα χέρια όταν έχει ανάγκη ακόμα έναν παίκτη στην περιφερειακή γραμμή. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει μια… δουλειά να τελειώσει φορώντας τα ερυθρόλευκα αφού το προηγούμενο πέρασμά του ήταν αρκετά μικρό.

Το αγωνιστικό περιβάλλον και οι… γνώσεις του Γκος

Όπως και στην περίπτωση του Μιλουτίνοφ έτσι και ο Γκος ξέρει πολύ καλά τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Μπορεί να έμεινε έναν χρόνο (2018-19) αλλά γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί άκρως σημαντικό για τη χημεία της ομάδας εντός και εκτός παρκέ.

Ο Αμερικανός έχει τη δυνατότητα και να «κολλήσει» σε ένα σύστημα όντας ένα πολύ σημαντικό γρανάζι στα χέρια του εκάστοτε προπονητή, αλλά παράλληλα διαθέτει και την ατομική ενέργεια αφού μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις κυρίως χτυπώντας με τα «ντράιβ» του προς το αντίπαλο καλάθι.

Ο Αμερικανός μπορεί να δώσει το κάθετο παιχνίδι που αρέσει στον Γιώργο Μπαρτζώκα αφού δημιουργεί ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και με μια απλή πάσα προς τα έξω να αρχίσει το περίφημο passing game των Πειραιωτών για να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή επιλογή.

Παράλληλα έχει δείξει πως είναι ένας καλός πασέρ αν και χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον για να λειτουργήσει. Το σουτ του από μακρινή απόσταση είναι ίσως και η αχίλλειος πτέρνα του αφού δεν είναι σταθερός σουτέρ και μόνο στη μέρα του μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο. Όσον αφορά την άμυνα είναι αρκετά δυνατός για το ύψος του ωστόσο θα πρέπει να βγάλει ένταση σε αυτό το κομμάτι αν θέλει να τον εμπιστευτεί πλήρως ο Μπαρτζώκας.

Ο ρόλος του Γκος και το βάθος στο ρόστερ

Η ενδεχόμενη απόκτηση του Γκος δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό, ούτε -όπως όλα δείχνουν- προορίζεται για να αντικαταστήσει κάποιον. Φαίνεται πως θα είναι μια συμπληρωματική λύση που θα δίνει πολύτιμες βοήθειες όταν του ζητείται να μπει στο παρκέ.

Πλέον ο Αμερικανός είναι διαφορετικός παίκτης σε σχέση με εκείνον που είχε πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του στο ΣΕΦ. Όταν είχε έρθει από την Παρτίζαν ήταν ένας… rookie για το επίπεδο της Euroleague και όπως ήταν λογικό έψαχνε τα πατήματά του. Ωστόσο ότι ήταν η πρώτη μεταγραφή του Ντέιβιντ Μπλατ το 2018 λέει πολλά. Ειδικά από την στιγμή που τον είχε υπογράψει για 2+1 χρόνια. Όμως το ΝΒΑ του χτύπησε την πόρτα και εκείνος άκουσε το κάλεσμα.

Ο Γκος θα έχει περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο. Ώστε οι Ερυθρόλευκοι να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερο βάθος. Είδαμε στα παιχνίδια που ο Κώστας Σλούκας ήταν εκτός λόγω τραυματισμού πως ο Τόμας Γουόκαπ ήταν εκείνος που επωμιζόταν όλο το βάρος και αναγκαζόταν να παίζει για μεγάλα διαστήματα στα… κόκκινα. Η ενδεχόμενη απόκτηση ενός ακόμα χειριστή μοιάζει επιβεβλημένη, ειδικά να αναλογιστούμε το βαρύ πρόγραμμα.

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024