Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κως: Πώς εξιχνιάσθηκε η δολοφονία της 27χρονης - Τα κινητά τηλέφωνα και οι δέκα κάμερες ασφαλείας

Κως: Πώς εξιχνιάσθηκε η δολοφονία της 27χρονης – Τα κινητά τηλέφωνα και οι δέκα κάμερες ασφαλείας

Ο εντοπισμός της σορού της άτυχης κοπέλας βοήθησε ώστε όλα τα κομμάτια του παζλ να μπουν στην λογική σειρά και έτσι να ταυτοποιηθεί ο 32χρονος ως φερόμενος δράστης.

Το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και τα στοιχεία που ανακτήθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα δράστη και θύματος αποτέλεσαν τα κομμάτια του παζλ που έλειπαν για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία στην Κω.

Ο εντοπισμός της σορού βοήθησε ώστε όλα αυτά τα κομμάτια να μπουν στην λογική σειρά και έτσι να ταυτοποιηθεί ο 32χρονος ως φερόμενος δράστης.

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία γνώριζε ότι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που κατηγορείτε για το έγκλημα έλεγε ψέματα για τις κινήσεις του και όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο βράδυ της Δεύτερας (12/6). Παράλληλα το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή εντοπίστηκε στην κατοχή του εισιτήριο για να φύγει στην Ιταλία τον καθιστούσε ως τον βασικό ύποπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία είχε εικόνα από τις πρώτες ημέρες ότι μέσα στο σπίτι του 32χρονου δεν είχε διαπραχθεί κάποιο έγκλημα.

Δέκα κάμερες «είδαν» τον δράστη

Παράλληλα η Αστυνομία προχώρησε στην αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας σε οικίες και καταστήματα από και προς την οικία του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε υλικό για την υπόθεση από τουλάχιστον 10 διαφορετικές κάμερες που δείχνουν τον 32 με το μηχανάκι και τη διαδρομή που ακολουθεί είτε μόνος του είτε με την 27χρονη.

Όλα αυτά τα στοιχεία έδιναν μια σαφή εικόνα για τι θα μπορούσε να είχε συμβεί και ότι 32χρονος έλεγε ψέματα στις καταθέσεις του.

Παράλληλα διαπιστώθηκε από την εξέταση που έγινε στο κινητό του, η προσπάθεια που έκανε να σβήσει στοιχεία και δεδομένα γεγονός που ενίσχυε το σενάριο της Αστυνομίας.

Το κινητό της 27χρονης

Όσον αφορά το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης αυτό βρέθηκε την επόμενη ημέρα του εγκλήματος από έναν εργαζόμενο ο οποίος το πήρε, έβγαλε την κάρτα sim που είχε και έβαλε τη δική του.

Χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο τουλάχιστον για μία ημέρα. Ωστόσο βλέποντας τις έρευνες που γίνονταν στην περιοχή για τον εντοπισμό της 27χρονης, παρέδωσε τη συσκευή στην Αστυνομία την επόμενη ημέρα και όπως αποδείχθηκε ήταν αυτό της άτυχης κοπέλας.

Η τοποθεσία του πτώματος «συμπλήρωσε» τα κενά

Όταν βρέθηκε το πτώμα της 27χρονης στην συγκεκριμένη περιοχή στις Αλυκές, το παζλ συμπληρώθηκε για τους αστυνομικούς.

Το σημείο που βρέθηκε η σορός εξηγούσε το δρομολόγιο του 32χρονου που είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας ενώ αυτό επιβεβαιωνόταν και από το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου.

Επίσης το στίγμα τοποθεσίας από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης έδειξε ότι ήταν μαζί μέχρι το σημείο που η συσκευή απενεργοποιείται.

Η αστοχία με το DNA

Υπήρχε η εκτίμηση ότι η σορός της άτυχης κοπέλας θα έδειχνε τον δολοφόνο της μέσα από την ανάλυση DNA που θα τον συνέδεε άμεσα με το έγκλημα.

Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν εκεί η λύση του μυστηρίου. Η σορός ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της προχωρημένης σήψης. Τόσο ο τρόπος που είχε τυλίξει το σώμα με νάιλον σακούλες ο δράστης, όσο και το ότι ήταν για ημέρες σε βαλτώδες μέρος με πολύ υγρασία επιταχύνθηκε η διαδικασία της αποσύνθεσης και αλλοιώθηκαν όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αν κα βρέθηκε ξένο DNA στα ψεύτικα νύχια της 27χρονης, το δείγμα ήταν τόσο αδύνατο που δεν κατέστη εφικτό να ταυτοποιηθεί με αυτό του 32χρονου.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ  τα στοιχεία, που κατέγραψε η κάμερα και φέρεται να στοιχειοθέτησαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, κατά του 32χρονου είναι τα εξής:

– Στις 22.30 της Δευτέρας αφού έχουν βγει έξω από το σπίτι του 32χρονου επιβιβάζονται στο μηχανάκι και αναχωρούν
-Στη 01:00 τα ξημερώματα ο κατηγορούμενος επιστρέφει μόνος του στο σπίτι
-Παίρνει σακούλες σκουπιδιών οι οποίες εξετάζεται αν είναι αυτές που βρέθηκε τυλιγμένη η σορός και αποχωρεί από το σπίτι 3 λεπτά αργότερα
-Στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης φαίνεται στο ίδιο βίντεο να επιστρέφει με το μηχανάκι στο σπίτι του.
-Από το δορυφορικό στίγμα των κινητών του κατηγορούμενου και του θύματος, φαίνεται να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, με πορεία προς τον υδροβιότοπο στις Αλυκές, όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης.

Δεν υπάρχει συνεργός

Μιλώντας στο MEGA η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου είπε ότι «από την στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας άρχισε να να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και να ξεκαθαρίζουμε πώς έδρασε ο 32χρονος αλλοδαπός».

Αν εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 32χρονος φερόμενος δράστης να έχει συνεργό απάντησε: «Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής μας αποκλείουν τον συνεργό. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε κίνηση άλλου ανθρώπου κοντά στα σημεία που έγινε το έγκλημα κι εκεί που βρέθηκε το πτώμα».

Την Τρίτη η απολογία

Την προσεχή Τρίτη θα απολογηθεί ο 32χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω. Όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε από την εκπροσώπηση του 32χρονου που κατηγορείται ότι βίασε και σκότωσε την 27χρονη, ο δικηγόρος Ζαφείρης Δρόσος.

Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Ζαφείρη Δρόσου που διορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης, από το δικαστήριο ορίστηκε η κ. Αθηνά Φουντωτού. Η δικηγόρος ζήτησε για λογαριασμό του πελάτη της και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο κατηγορούμενος την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Σε βέρος του 32χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για αρπαγή, βιασμό και ανθρωποκτονία.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024