Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στην Κω: «Μίλησε» η κάρτα SIM της κοπέλας - Τα σενάρια για DNA και οι κινήσεις του δράστη

Γυναικοκτονία στην Κω: «Μίλησε» η κάρτα SIM της κοπέλας – Τα σενάρια για DNA και οι κινήσεις του δράστη

Τι αποκάλυψε, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου

Νέα στοιχεία για την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω, έρχονται στο φως της δημοσιότητας κι ενώ οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 32χρονος άνδρας με καταγωγή από το Μπαγκαλντές, που έχει προφυλακιστεί, είναι το πρόσωπο που σκότωσε την άτυχη κοπέλα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρέθηκε DNA στα τεχνητά νύχια της 27χρονης από την Πολωνία κάτι που βεβαίως ακόμη εξετάζεται και δεν είναι κανείς σε θέση να πει τώρα αν μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία στην έρευνα.

Οι βιολογικές έρευνες συνεχίζονται καθώς το πτώμα της άτυχης κοπέλας ήταν σε αποσύνθεση και χρειάζονται εξειδικευμένες εξετάσεις προκειμένου να βρεθούν ίχνη του δράστη. Από την Αστυνομία προς το παρόν λένε ότι δεν έχουν υπάρξει ουσιαστικά αποτελέσματα από τις βιολογικές έρευνες.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η κάρτα sim από το κινητό τηλέφωνό της, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, βρίσκεται εδώ και μέρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, και έδωσε πολύτιμα στοιχεία στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών.μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας.  Την κάρτα την είχε ο σεκιούριτι ο οποίος είχε εντοπίσει και το κινητό.

Την ίδια ώρα, σοκαριστική είναι η αποκάλυψη που έκανε ο απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γιάννης  Κατσιαμάκας στην εκπομπή Φως στο Τούνελ. Όπως είπε ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, αφού σκότωσε την 27χρονη Αναστάζια,  έψαξε μέσω της Google το «πώς μπορείς να εξαφανίσεις ένα πτώμα».

Στη συνέχεια  έκοψε δυο δάχτυλα από την άτυχη 27χρονη προκειμένου να μην μπορέσουν οι Αρχές, όταν τη βρουν, να μην την αναγνωρίσουν. Ο δράστης έσβησε από το κινητό του τη συγκεκριμένη αναζήτηση, ωστόσο, τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων κατάφεραν να ανακτήσουν ότι είχε σβήσει και έτσι βρέθηκαν ακόμα περισσότερα στοιχεία προκειμένου να «δέσει» η υπόθεση.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργός»

Ο δολοφόνος φαίνεται πως έδρασε μόνος του. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου,  στην υπόθεση «δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργός».

«Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής μας αποκλείουν τον συνεργό. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε κίνηση άλλου ανθρώπου κοντά στα σημεία που έγινε το έγκλημα κι εκεί που βρέθηκε το πτώμα» είπε.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτός ο άνδρας μπήκε από την πρώτη στιγμή στο ”κάδρο” των ερευνών της αστυνομίας. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα. Το βιντεοληπτικό υλικό μας έδωσε όλα τα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη της ανθρωποκτονίας».

Για τις εξετάσεις DNA που έχουν γίνει  η κ. Δημογλίδου: «Μπορεί να μην είχαμε αποτελέσματα από την βιολογική έρευνα, ωστόσο ο άνθρωπος αυτός υποστήριξε συγκεκριμένα πράγματα που δεν ταίριαζε με το υλικό που είχαμε εμείς στα χέρια μας, αλλά κι ούτε με τις μαρτυρίες».

«Από την στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας άρχισε να να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και να ξεκαθαρίζουμε πώς έδρασε ο 32χρονος», υπογράμμισε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Κλειδί τα βίντεο με τις κινήσεις του 32χρονου

«Κλειδί» στις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν τα βίντεο που ήρθαν στα χέρια των Αρχών, από κάμερα ασφαλείας, και τα οποία δείχνουν τι έγινε το μοιραίο βράδυ όταν η άτυχη 27χρονη βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Ειδικότερα, οι Αρχές βρήκαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας να φεύγει από το σπίτι που διέμενε, μαζί με το θύμα, με κατεύθυνση προς το σημείο που  εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης.

Ωστόσο, σε άλλο βίντεο φαίνεται ο 32χρονος να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος του, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά, πάλι μόνος του, τα ξημερώματα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024