Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την σκότωσαν πετώντας μία πέτρα στο αυτοκίνητό της - Το «ενθύμιο» που τους «κάρφωσε»

Την σκότωσαν πετώντας μία πέτρα στο αυτοκίνητό της – Το «ενθύμιο» που τους «κάρφωσε»

Κανείς τους δεν φανταζόταν πού θα οδηγούσε η πράξη τους

Στις 19 Απριλίου, μία πέτρα προσγειώθηκε στο εν κινήσει αυτοκίνητο της 20χρονης Alexa Bartell στο Κολοράντο των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις φίλοι ηλικίας 18 ετών, Nicholas Karol-Chik, Zachary Kwak και Joseph Koenig  πέταγαν πέτρες στα αυτοκίνητα που προσπερνούσαν με το φορτηγάκι τους σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Τώρα και οι τρεις βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Nicholas Karol-Chik, μετά τη θανάσιμη ρίψη της πέτρας στο αυτοκίνητο της Alexa, οι τρεις τους έκαναν αναστροφή το όχημά τους, προκειμένου να βγάλουν φωτογραφία το «κατόρθωμά» τους, την ώρα που η 20χρονη άφηνε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία είχαν καταλάβει πως κάτι κακό είχε συμβεί, ωστόσο δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση να βοηθήσουν την Alexa.

Κανείς από τους τρεις δεν μπόρεσε να φανταστεί εκείνη τη στιγμή πως το «ενθύμιό» τους, θα γινόταν το «καρφί» της παρέας.

Ο Karol-Chic δεν δίστασε να δηλώσει πως και οι τρεις τους ένιωθαν τεράστιο ενθουσιασμό όταν η εκάστοτε πέτρα έβρισκε τον στόχο της.

Εκείνη την ημέρα, οι τρεις νεαροί είχαν χτυπήσει άλλα επτά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με το Denver Gazzette, οι Αρχές ανέφεραν ότι η Alexa τη στιγμή του δυστυχήματος μίλαγε στο τηλέφωνο με μία φίλη της, η οποία μάλιστα είχε το στίγμα του κινητού της και ήταν αυτή που την εντόπισε στον αυτοκινητόδρομο.

Όταν έφτασε η Αστυνομία βρήκε την 20χρονη χωρίς σφυγμό.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια ενδελεχής έρευνα που περιελάμβανε κινητά τηλέφωνα, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και βίντεο από κάμερες παρακολούθησης.

Η Alexa Bartell

Αυτό που τελικά οδήγησε στη σύλληψη των τριών δραστών ήταν η αναμνηστική φωτογραφία τους με το αυτοκίνητο της Alexa.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν στα σπίτια τους στο προάστιο Αρβάντα του Ντένβερ και έπειτα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τον δικαστή να τους αναφέρει ότι υπάρχει περίπτωση να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμη και για φόνο εκ προμελέτης.

Μετά τον θάνατο της Alexa, τα τρία αγόρια επιστρέφοντας σπίτι είχαν ορκιστεί πως ποτέ δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη εκείνο το βράδυ.

Σύμφωνα και με τις καταθέσεις των Karol-Chik, Kwak και Koenig, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που πετούσαν πέτρες σε αυτοκίνητα και είναι μια πράξη που έχουν επαναλάβει στο παρελθόν τουλάχιστον δέκα φορές πριν από το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή στην Alexa.

Οι πέτρες που πετούσαν στα διερχόμενα αυτοκίνητα είχαν βάρος από 1,4 έως και 2,7 κιλά και διάμετρο από 10 έως και 15 εκατοστά του μέτρου.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024