Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Thessaloniki Pride: Παρέλαση υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό σύνθημα «ανήκω σε μένα»

Thessaloniki Pride: Παρέλαση υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό σύνθημα «ανήκω σε μένα»

Το 11ο Thessaloniki Pride θέλει να αναδείξει το ζήτημα της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης του σώματος.

Το Thessaloniki Pride επέστρεψε σήμερα (24/6) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό σύνθημα «ανήκω σε μένα».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και κορυφώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (24/6) με την πορεία υπερηφάνειας, η οποία ξεκίνησε από τη Νότια Πύλη της ΔΕΘ.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς, μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων κατέκλυσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης κρατώντας πολύχρωμες σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Άλλοι είχαν στο σώμα τους τα χρώματα του ουράνιου τόξου και άλλοι είχαν γράψει μηνύματα για την αγάπη, την αυτονομίας και την αυτοδιάθεση του σώματος. Το ρυθμό έδωσε η μπάντα Paranauê.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Το 11ο Thessaloniki Pride θέλει να αναδείξει το ζήτημα της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης του σώματος. Καθημερινά δεχόμαστε παρατηρήσεις και σχόλια για το ντύσιμο, την έκφραση φύλου, την εμφάνιση, τα κιλά μας, για το τι φύλο είμαστε, για το αν θα πρέπει να κάνουμε σεξ ή οικογένεια και με ποια άτομα, για το αν και πώς θα επέμβουμε στο σώμα μας και πολλά άλλα. Ωστόσο αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι το σώμα μας μας ανήκει και ότι η τελική απόφαση για όλα όσα μας αφορούν είναι δικιά μας».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδωσε το «παρών» στο Pride Fair, που φιλοξενείται στη νότια πύλη της ΔΕΘ και σε σχετική δήλωσή του ανέφερε: «Το Pride παγκοσμίως είναι μια μορφή έκφρασης, μια ημέρα χαράς αλλά και υπενθύμισης πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι δίχως απολύτως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού. Η προσπάθεια που πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε είναι να προχωρούμε διαρκώς μπροστά, να σεβόμαστε και να μαθαίνουμε, διότι όσο κάποιος μαθαίνει εξελίσσεται και όσο εξελίσσεται γίνεται καλύτερος».

Και πρόσθεσε: «Η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση και αποδοχή των άλλων προς εμάς και τη δική μας κατανόηση και αποδοχή προς τους άλλους. Η πόλη της Θεσσαλονίκης -με το τόσο έντονο στοιχείο του πολιτισμού, της ποικιλομορφίας, του κοσμοπολιτισμού, που δημιούργησε τόσες και τόσες καινοτόμες ιδέες- δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να είναι συμπεριληπτική, να προχωράει διαρκώς μπροστά και να κάνει όσο περισσότερο μπορεί τους ανθρώπους της να νιώθουν περήφανοι, ίσοι και ελεύθεροι. Καλό Pride!».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την παρέλαση

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024