Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σομαλία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής βάσης

Σομαλία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής βάσης

Δυο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά ανατινάχθηκαν σε κοινό κέντρο εκπαίδευσης των ένοπλων δυνάμεων της Σομαλίας και της Αιθιοπίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δεκαέξι ανθρώπους.

Μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ σκότωσαν τουλάχιστον 16 ανθρώπους εξαπολύοντας επίθεση εναντίον βάσης του στρατού της Σομαλίας, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Τετάρτη (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Feisal Omar, επάνω, νέοι μαχητές της Σεμπάμπ στη Σομαλία).

Παγιδευμένα με εκρηκτικά

Δυο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά ανατινάχθηκαν σε κοινό κέντρο εκπαίδευσης των ένοπλων δυνάμεων της Σομαλίας και της Αιθιοπίας στην πόλη Μπαρντέρε (νότια).

Τουλάχιστον επτά από τους νεκρούς ήταν άμαχοι, διευκρίνισε χθες το απόγευμα στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Γιουσούφ, ο δήμαρχος της Μπαρντέρε.

Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν και σωστικά συνεργεία αναζητούσαν επιζήσαντες στα συντρίμμια.

Ο αιθιοπικός ομοσπονδιακός στρατός επιχειρεί στη σομαλική επικράτεια στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης.

Η Σεμπάμπ («Νεολαία»), η οποία ανήκει στο νεφέλωμα της Αλ Κάιντα, έχει βάλει στο στόχαστρο επανειλημμένα βάσεις της δύναμης αυτής.

Ανέλαβε την ευθύνη

Η τρομοκρατική οργάνωση, που πολεμά από τα χρόνια του 1990 για να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση ομοσπονδιακή κυβέρνηση και να επιβάλει τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου στη χώρα στο Κέρας της Αφρικής, ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση μέσω των διαύλων προπαγάνδας της.

Η Σεμπάμπ συνεχίζει να ελέγχει αχανείς τομείς της χώρας, ειδικά στον νότο, παρότι η κυβέρνηση εξαπέλυσε από το περασμένο καλοκαίρι επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας εναντίον της.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024