Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Διπλό μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Otgontenger της Μογγολίας

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Διπλό μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Otgontenger της Μογγολίας

Τι περιλαμβάνουν τα δύο μνημόνια συνεργασίας.

Η υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Otgontenger της Μογγολίας, ενός ιδρυματικού και ενός στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, ήταν το επιστέγασμα της τριήμερης ενημερωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε πολυπληθής μογγολική αντιπροσωπεία στο Ίδρυμα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Το πρώτο, ιδρυματικό, μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε από την πλευρά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης και από την πλευρά του Πανεπιστημίου Otgontenger η ομόλογός του, καθηγήτρια Enkhzaya Namsraijav. Έχει πενταετή διάρκεια και εστιάζει, μεταξύ άλλων, στη διοργάνωση ακαδημαϊκών, επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συνέδρια, ημερίδες, Θερινά Σχολεία, στην οργάνωση πτυχιακών και μη μαθημάτων και διαλέξεων, όπως και στην ανάπτυξη κοινών ερευνητικών έργων.

Το δεύτερο μνημόνιο στο πλαίσιο του Erasmus+

Το δεύτερο μνημόνιο που υπογράφτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, αφορά την κινητικότητα ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού. Τη δεύτερη αυτή συμφωνία υπέγραψε η Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Otgontenger, Zolbayar Jargalsaikhan, με τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Δημήτριο Κυρκιλή.

Η μογγολική αντιπροσωπεία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, «Εργασιακή μάθηση για το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μογγολία προς την καλύτερη απασχολησιμότητα των αποφοίτων πανεπιστημίου» (MONGWBL).

Είχε επαφές και παρακολούθησε ενημερωτικές εκδηλώσεις εντός αλλά και εκτός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές και στρατηγικές Μάθησης με Βάση την Εργασία (Work Based Learning) στην Ελλάδα,  έτσι ώστε η σχετική εμπειρία να αξιοποιηθεί και στο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Μογγολίας.

Την πολυπληθή αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής, ενώ την ενημέρωσή της ανέλαβαν μέλη του διδακτικού προσωπικού και στελέχη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως επίσης και εξειδικευμένα μέλη φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας από τους κλάδους της Οικονομίας και του Τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024