Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία για να αλλάξει σελίδα το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας

Συμφωνία για να αλλάξει σελίδα το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας

Για το καλό του ΕΚΠΑ τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλίμα συναίνεσης - Σιάσος και Θωμαϊδης θα είναι το ισχυρό δίδυμο

Η συμφωνία μεταξύ των βασικών διεκδικητών για τη θέση του πρύτανη στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, άνοιξε χθες το βράδυ το δρόμο για να αρθεί το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί μετά τις πρυτανικές εκλογές.

Γεράσιμος Σιάσος και Νίκος Θωμαϊδης θα είναι -κατά τα φαινόμενα- το δίδυμο για τα επόμενα χρόνια στο ΕΚΠΑ με τον πρώτο να αναλαμβάνει τη θέση του πρύτανη έπειτα από συμφωνία με τον δεύτερο για να βγει «λευκός καπνός» στην επιλογή των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου.

Η χθεσινή συνεδρίαση ανέδειξε το κλίμα συναίνεσης που υπήρξε από όλες τις πλευρές ώστε να μη μπει σε περιπέτειες το ΕΚΠΑ και να οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

Τα 6 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, κατά σειρά ψήφων όπως εξελέγησαν, δηλαδή οι Γεράσιμος Σιάσος, Νίκος Θωμαϊδης, Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Σπύρος Βλαχόπουλος, Δημήτρης Καινούργιος και η Αθανασία Σμυρνιώτου, συμφώνησαν για τα πέντε εξωτερικά μέλη που επιλέχθηκαν από 31 άξιους και διακεκριμένους επιστήμονες.

Τα 5 εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου που εκλέχτηκαν είναι: Βασίλης Βασιλείου, Αναστάσιος Γερμενής, Μαίρη Σαρπ, Γιώργος Στασινοπουλος, Παντελής Τζώρτζακης.

Η απόφαση αυτή είναι ουσιαστικά μέρος της συμφωνίας όλων των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης κυρίως δε των δύο πρώτων σε ψήφους, Γ. Σιάσου και Ν. Θωμαϊδη οι οποίοι πρόταξαν το καλό του Πανεπιστημίου και σε κλίμα πλήρους σύμπνοιας πήραν τις αποφάσεις που έπρεπε.

Τα επόμενα βήματα, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, είναι η εκλογή πρύτανη και αντιπρυτάνεων, μια διαδικασία που βεβαίως θα κρατήσει περί τον ένα μήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρύτανης θα αναλάβει ο καθηγητής καρδιολογίας και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, κ. Σιάσος, ενώ τους αντιπρυτάνεις θα προτείνει ο Ν. Θωμαϊδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας.

Ηδη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η εξέλιξη αυτή, με το κλίμα συναίνεσης που επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες όλων των μελών του Συμβουλίου, συζητείται ευρέως.

Κι αυτό γιατί αποφεύχθηκε το πλήρες αδιέξοδο που θα οδηγούσε σε ακύρωση των εκλογών και προκήρυξη νέων, με το χρόνο να αποβαίνει σε βάρος του ΕΚΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία Πανεπιστήμια έχουν αποτύχει να εκλέξουν πρυτανικές αρχές μετά τις εκλογές (Αιγαίο, Μακεδονία, Θεσσαλία) ενώ άλλα δύο δεν έχουν ακόμα καταλήξει (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο).

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024