Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές - Άνοιξαν οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό του ΠΑΠΕΙ

Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές – Άνοιξαν οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό του ΠΑΠΕΙ

Σε ποιους απευθύνεται

Το καθιερωμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών δύο εξαμήνων που απευθύνεται σε αποφοίτους, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη γνώση, σε όλο το φάσμα και τις πτυχές των διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών ξεκινάει το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση απευθύνεται σε πτυχιούχους που επιθυμούν να αναδειχθούν και διακριθούν ως ανώτερα και ανώτατα στελέχη ∆ιεθνών Οργανισμών, της ∆ιπλωματικής Υπηρεσίας, δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών, ινστιτούτων ανάλυσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών, σύμβουλοι διεθνών υποθέσεων σε Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο, σε οικονομικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, καθώς και σε κάθε σχετικό φορέα ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα. Απευθύνεται επίσης, στη σκεπτόμενη νέα γενιά πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν εργαλεία γνώσης και ανάλυσης για λήψη αποφάσεων, για ένα μέλλον ουσιαστικών προκλήσεων και εξειδίκευσης. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις δύο διαστάσεις του, την ∆ιεθνή και την Ευρωπαϊκή, βασίζεται σε τρεις αλληλοϋποστηριζόμενους διδακτικούς και ερευνητικούς πυλώνες:

1.            ∆ιεθνείς Σχέσεις και Στρατηγική.

2.            ∆ιεθνές ∆ίκαιο, Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και Χρηματοοικονομικοί  Θεσμοί.

3.            ∆ιεθνής Πολιτική Οικονομία και ∆ιεθνές Εμπόριο και Επιχειρήσεις.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων για το Ακαδημαϊκό έτος 2023-24 γίνονται δεκτές μέχρι τις 3 Ιουλίου 2023 με ειδικό έντυπο που παρέχεται στην ιστοσελίδα: www.des.unipi.gr/files/ma-ies/prokirixi/aitisi.pdf.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

■             Αντίγραφο πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία. Γίνονται δεκτές αιτήσεις συνοδευόμενες από πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών από φοιτητές που αναμένεται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

■             ∆ύο συστατικές επιστολές από καθηγητές ή/ και εργοδότες.

■             Αποδεικτικό καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τίτλους γλωσσομάθειας αντίστοιχου επιπέδου που γίνονται αποδεκτοί από τον ΑΣΕΠ

■             Εκτιμάται, επίσης, η γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας.

■             Βιογραφικό σημείωμα.

■             Μια πρόσφατη φωτογραφία.

Υπεύθυνη επικοινωνίας είναι η Μαρία Κατσιγιάννη, Επιστημονική Συνεργάτιδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (e-mail:  katsigianni_maria@yahoo.gr τηλ.: 6936649588)

Αποστολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις θα πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση des-secr@unipi.gr και ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Πειραιώς – Τμήμα ∆ΕΣ, Μ.Π.Σ. ∆ΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥ∆ΩΝ Καραολή και ∆ημητρίου 80, Τ.Κ. 185 34, Πειραιάς (Γραφείο 109, 1ος Όροφος) υπόψη κας Kων. Μανιάτη.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024