Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στην Κω: Οι γονείς της Αναστάζια ξεσπούν - «Η ποινή θανάτου δεν είναι αρκετή»

Γυναικοκτονία στην Κω: Οι γονείς της Αναστάζια ξεσπούν – «Η ποινή θανάτου δεν είναι αρκετή»

Η μητέρα της 27χρονης που δολοφονήθηκε στην Κω περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε και ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη

Τη συντριβή τους για τη δολοφονία της κόρης τους και τη βεβαιότητά τους ότι ο σύντροφός της δεν εμπλέκεται εκφράζουν οι γονείς της Αναστάζια, που δολοφονήθηκε στην Κω και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Ποινή θανάτου και λίγο είναι» λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της και δηλώνει βέβαιη ότι η κόρη της βιάστηκε πριν βρει φρικτό θάνατο.

Η μητέρα της Αναστάζια μιλάει για πρώτη φορά στο MEGA και αφήνει αιχμές για την αστυνομία, εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη για τα όσα ακούστηκαν για την κόρη της, αποκαλύπτει το περιεχόμενο της τελευταίας τους συνομιλίας και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ή των δραστών του εγκλήματος.

«Δεν ξέρω τι να πω, δεν έχω παιδί πλέον. Το παιδί μου βιάστηκε με βίαιο τρόπο. Πώς μπορεί κανείς να αισθάνεται;» λέει αρχικά.

H ίδια μίλησε για τελευταία φορά με την 27χρονη κόρη της το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Λίγες ώρες πριν το έγκλημα. «Την ημέρα της εξαφάνισης μιλήσαμε τελευταία φόρα στις 18.00 η ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) για προσωπικά θέματα. Ήταν στεναχωρημένη λόγω του καψίματος στο χέρι και μου έδειξε το έγκαυμα, μου είπε ότι βάζει αλοιφές».

Λίγες ώρες μετά, της τηλεφωνεί ο σύντροφος της Αναστάζια που είναι αναστατωμένος. «Ο σύντροφός της με πήρε τηλέφωνο, ότι έχει μια ανησυχία γιατί δεν απαντάει, και μου είπε την τοποθεσία που είναι. Το πρωί, που το δήλωσε στην αστυνομία της Κω, το τηλέφωνο δεν χτυπούσε. Από τότε ξεκινήσαμε να το δηλώνουμε παντού, στις πρεσβείες, όπου ήταν δυνατόν».

«Η ελληνική Αστυνομία έχασε πολύτιμο χρόνο – Αν δεν ήταν ο σύντροφός της, ποτέ δε θα την έβρισκαν»

Όπως λέει η μητέρα της Αναστάζια, οι αστυνομικοί στην Κω έχασαν πολύτιμο χρόνο στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει αυτό το συμβάν αν η αστυνομία αντιδρούσε άμεσα. Αυτό ήταν δηλωμένο στην αστυνομία μετά από μία ώρα. Τη νύχτα που την παίρναμε τηλέφωνο εγώ και ο σύντροφός της, το τηλέφωνο χτυπούσε».

Την επόμενη μέρα, ο 28χρονος σύντροφος της κόρης της ψάχνει με φωτογραφίες της αγαπημένης του στα χέρια για ένα της ίχνος. Οι κινήσεις του σε ένα από τα καταστήματα που μπήκε, καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο.

«Πιστεύω ότι αν δεν ήταν ο σύντροφός της, την κόρη μου ποτέ δε θα την έβρισκαν. Αυτός το δήλωσε μετά από μία ώρα από την εξαφάνιση. Αυτός έδωσε στην αστυνομία screenshot. Screenshot με την τοποθεσία της κόρης μου και αυτά τα παρέδωσε στην αστυνομία. Είναι υπό την παρακολούθηση ψυχολόγου».

«Της έβαλαν κάτι στο ποτό και τη βίασαν»

Είναι πεπεισμένη πως η κόρη της πριν δολοφονηθεί, έπεσε θύμα βιασμού.«Δεν ξέρω πώς η κόρη μου βρέθηκε σε αυτήν την παρέα. Μπορεί να της έβαλαν κάτι (σ.σ. στο ποτό), δεν ξέρω γιατί πήγε μαζί τους. Ό,τι ξέρω, το ξέρω από την τηλεόραση» λέει η μητέρα της.

Μέσα στον πόνο της, πρέπει, όπως λέει, να διαχειρίζεται και να δίνει απαντήσεις για μια σειρά από δημοσιεύματα που την ενοχλούν και προσβάλλουν την μνήμη του παιδιού της.

«Μπροστά μου δεν κάπνισε ποτέ, γιατί ούτε κανονικό τσιγάρο δεν έκανε. Η κόρη μου δεν ξέρω τι μπορεί να έχει κάνει γιατί ήταν συχνά σε ταξίδια. γι’ αυτό δεν ξέρω τι κάπνιζε και τι δεν κάπνιζε».

Μια σειρά από φωτογραφίες της Αναστάζια οδήγησαν πολλούς, όπως λέει η μητέρα της, σε βιαστικά συμπεράσματα και προσβλητικές αναλύσεις. «Σε αυτό το site η Αναστάζια ήταν όταν ήταν 20 χρόνων περίπου. Σαν κορίτσι έβγαζε το χαρτζιλίκι της σε διαφήμιση προϊόντων, στα σουπερμάρκετ, παγωτά, νερά και τα λοιπά. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν συνοδός».

«Η ποινή θανάτου δεν είναι αρκετή»

«Αποκλείεται, επειδή ξέρω την κόρη μου, ποτέ δε θα είχε ερωτική επαφή με κανέναν. Δεν ξέρω τι της έκαναν, πάντως η κόρη μου αμυνόταν, γιατί ήταν δαρμένη. Ίσως αν δεν έβαζε αντίσταση, να ζούσε. Επειδή η κόρη μου σίγουρα δε θα είχε αυτοβούλως ερωτική επαφή ούτε με τον Ευρωπαίο, ούτε με τον Μπαγκλεσιανό. Με κανέναν 1.000%» τονίζει η μητέρα της Αναστάζια.

Οι στιγμές που έζησε στην Ελλάδα και την Κω ήταν οι δυσκολότερες της ζωής της. Μέχρι σήμερα δεν είδε ποτέ το άψυχο σώμα της κόρης της. Έπρεπε να αρκεστεί στην ενημέρωση υψηλόβαθμων αστυνομικών.

«Δε μου έφτανε αυτό, ήθελα να δω κάτι που ανήκει στην κόρη μου. Εγώ η ίδια τους είπα ότι η κόρη μου είχε δαχτυλίδι και όταν τους το είπα, μετά από μία ώρα, μου απάντησαν ότι υπάρχει δαχτυλίδι. Κανένας όμως δε μου το έδωσε. Παρακαλώ να το τονίσετε».

Για εκείνη, καμία ποινή δεν πρόκειται να απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο της.

«Δεν ξέρω, ποινή θανάτου και λίγο είναι. Όπως τα παλιά χρόνια για την κλοπή έκοβαν το χέρι, μπορεί αυτός να πάει στη φυλακή και να ζήσει, αλλά αυτό που έκανε με το παιδί και με τέτοιον φρικιαστικό τρόπο… Δεν ξέρω τι να πω, αν ήταν προγραμματισμένο, στημένο ή όχι, δεν ξέρω».

Μέσω του LIVE NEWS η μητέρα της δολοφονημένης κοπέλας ζητάει οι έρευνες να συνεχιστούν μέχρι να λάμψει η αλήθεια, μέχρι να μάθει ποιοι, πώς και γιατί σκότωσαν την κόρη της και κατέστρεψαν και τη δική της ζωή.

«Ανοησίες αυτά που λέει ο κατηγορούμενος» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Αναστάζια

Ο πατέρας της Αναστάζια μιλάει στο MEGA και στο LIVE NEWS για τις εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία της 27χρονης κόρης του στην Κω.

Ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη, είναι πεπεισμένος πως η κόρη του δολοφονήθηκε ενώ πιστεύει ακράδαντα πως ο σύντροφος της 27χρονης δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και αυτό που έγινε δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αποκλείεται να ισχύουν αυτά που είπε ο κατηγορούμενος. Η Αναστάζια δεν έφτασε ποτέ στο σημείο συνάντησης. Το αγόρι της κόρης μου αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση. Την πρώτη φορά το δήλωσε τηλεφωνικώς και του είπαν ότι πρέπει να πάει το πρωί να το δηλώσει στο αστυνομικό τμήμα της Κω. Στην αστυνομία έγραψαν τα στοιχεία, ακολούθησαν το πρωτόκολλο αλλά δεν έκαναν τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Την επόμενη ημέρα, τον φωνάξανε και άρχισαν να ελέγχουν τις κάμερες. Μετά από αυτό έπιασαν τον Μπαγκλαντεσιανό».

Στη συνέχεια ο πατέρας της 27χρονης, τόνισε πως όσα υποστηρίζει στην απολογία του ο 32χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές είναι ψέματα.

«Ανοησίες είναι αυτά που λέει ο κατηγορούμενος, είχαν δώσει ραντεβού με τον Μιχάλ σε ένα μπαρ και η κόρη μου δεν έφτασε ποτέ εκεί. Η κόρη μου έστειλε λίγα λεπτά πριν μήνυμα στο αγόρι της ότι θα είναι στο σημείο συνάντησης. Μετά η κόρη μου έστειλε στο αγόρι της screenshot με το σημείο που θα βρίσκεται. Ο Μίχαλ πήγε σε εκείνο το σημείο, το οποίο απομονωμένο. Και μετά από λίγο έστειλε πάλι νέο screenshot από ένα σημείο που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από το πρώτο σημείο. Μέχρι τις 22.00 το βράδυ ήταν στην δουλειά του ο Μίχαλ, σαν σερβιτόρος και δώσανε ραντεβού στις 22.30 στο μπαρ. Η κόρη μου αυτή την ημέρα δεν εργαζόταν. Το αγόρι της ήταν συνέχεια με την αστυνομία, πώς θα μπορούσε να μεταφέρει την σορό της. Με τίποτα ο Μίχαλ δεν θα μπορούσε να της κάνει κακό. Σίγουρα δεν συμμετείχε σε αυτό».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024