Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Αποπροσανατολίζουν τον λαό με τη Ροδόπη - Εργαλειοποιούν το προσφυγικό

Κουτσούμπας για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Αποπροσανατολίζουν τον λαό με τη Ροδόπη – Εργαλειοποιούν το προσφυγικό

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξήγησε γιατί επέλεξε τη φράση «αυτοί είστε» στη Βουλή και γιατί έκανε «γκελ» στον ελληνικό λαό, ενώ αναφέρθηκε και στην «Πλεύση Ελευθερίας».

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ενόψει των εκλογών με αφορμή το θέμα της Ροδόπης κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο γ.γ. του ΚΚΕ,  Δημήτρης Κουτσούμπας και κατήγγειλε την εργαλειοποίηση της μειονότητας, τόσο από το τουρκικό προξενείο και την τουρκική άρχουσα τάξη, όσο και από τα ελληνικά αστικά κόμματα.

Όσον αφορά το προσφυγικό με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο κατηγόρησε όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει για «υποκρισία», υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά υποστηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ που επιχειρούν «ενταφιάσουν τα δικαιώματα των προσφύγων».

Για τον διαξιφισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο «για αποπροσανατολισμό στο περιεχόμενο της θεματολογίας και της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα».

Και ανέφερε την άποψη του ΚΚΕ σύμφωνα με την οποία η μουσουλμανική μειονότητα πρέπει να μείνει εκτός πολίτικης αντιπαράθεσης. «Δεν μπορείς να τους ξεχωρίζεις με βάση μόνο το θρήσκευμα ή την εθνοτική καταγωγή, τα ήθη, τα έθιμα κτλ. Έπρεπε και πρέπει να είναι ενωμένοι και να παλεύουν οι ίδιοι. Αυτό κάνουν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είδαν τώρα ξαφνικά το τουρκικό προξενείο ή την τουρκική άρχουσα τάξη, την κυβέρνηση του Ερντογάν ή των προηγούμενων, να επεμβαίνουν και να εργαλειοποιούν ή να προσπαθούν να εργαλειοποιοήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα», προσέθεσε.

Προσφυγικό

Όσον αφορά το προσφυγικό επίσης έκανε λόγο για προσπάθεια εργαλειοποίησης από τα κόμματα που κυβέρνησαν για να κρύψουν και τις ευθύνες τους. «Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνες που αποδέχθηκαν την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, αλλά και με τον κανονισμό του Δουβλίνο ΙΙ. Όπως και με τη συμφωνία στην προσπάθεια να αλλάξει η Συνθήκη  της Γενεύης για τους πρόσφυγες και το Άσυλο, που γίνεται προσπάθεια να ενταφιαστούν τα ουσιαστικά δικαιώματα που έδινε σε κάθε πρόσφυγα», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως «η συζήτηση έπρεπε να περιστρέφεται κυρίως απέναντι στις αιτίες που προκαλούν αυτά τα προβλήματα και στις δημιουργικές προτάσεις που θα δώσουν μία επίλυση».

«Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι σε ουσιαστική και σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινή στρατηγική κατεύθυνση»

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του ό,τι όσα ισχυρίζονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στα προεκλογικά προγράμματα τους για την οικονομία, είναι «κωμικοτραγικά», διευκρίνισε ότι δεν βάζει όπως του καταλογίζουν και τα τρία κόμματα στο ίδιο τσουβάλι, αλλά επιμένει ότι έχουν την ίδια «στρατηγική κατεύθυνση»,  όπως φαίνεται για παράδειγμα με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του για να έρθουν τα χρήματα, με τα οποία συμφωνούν όλοι. Άλλωστε, όπως είπε, μαζί τα ψήφισαν και στο ευρωκοινοβούλιο και στην ελληνική Βουλή.

«Δεν θέλουμε να ισοπεδώσουμε κανέναν δεν λέμε ότι είναι ίδια κόμματα ακριβώς. Άμα ήταν ίδια κόμματα ακριβώς σε όλα τα ζητήματα θα ενοποιούνταν σε ένα. Έχουν διαφορετικές απόψεις, έχουν διαφορετική ιστορική προέλευση το καθένα, αλλά έχουν ίδια στρατηγική κατεύθυνση, αυτό λέμε εμείς κι εκεί συγκλίνουν το κοινό πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό φαίνεται όπως είπε από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση «ψήφισε περίπου 200 νομοσχέδια που έφερε στη Βουλή η Κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακόμη περισσότερα, καθώς υπερψήφισε περισσότερα από το 70% των νομοσχεδίων της Κυβέρνησης».

«Η ΝΔ αξιοποιεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η ΝΔ αξιοποιεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, εξηγώντας πως τη νίκη στη ΝΔ της έδωσε το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ με τα πεπραγμένα τους ως Κυβέρνηση και την ακόμα μεγαλύτερη νίκη της στις πρόσφατες εκλογές, η ΝΔ την οφείλει και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, ως απόρροια του τρόπου με τον οποίο την αντιπολιτεύτηκε.

«Μπορεί να θέλει την πολυδιάσπαση ή να μην τη θέλει ή να αξιοποιεί ζητήματα. Αξιοποιεί όμως την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που με την πολιτική του τεσσερισήμισι χρόνια ως
κυβέρνηση, με το τρίτο μνημόνιο – το πιο βάρβαρο – την έφερε μετά το 2019 στην κυβερνητική εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια αξιωματική αντιπολίτευση που – όπως έλεγα πριν – ψήφιζε νομοσχέδια της ΝΔ. Και βεβαίως πάει πολύ να επικαλείται την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων διότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη γραμμή κινείται, είναι στην ίδια κατεύθυνση με τη ΝΔ, με όλες τις διαφορές που έχουν», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ρωτήθηκε για τη σκληρή κριτική που έκανε στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «Πλεύση Ελευθερίας» και το τρολάρισμα που έκανε σχηματίζοντας καρδούλα με τα χέρια του στην ομιλία του στην Πάτρα.

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είναι κυρία Κωνσταντοπούλου», είπε αρχικά. Όσον αφορά τις κατηγορίες πως το ΚΚΕ κάνει «διεκπεραιωτική αντιπολίτευση εδώ και 40 χρόνια», ο γ.γ. του ΚΚΕ απάντησε πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου «διεκπεραίωσε» ως πρόεδρος της Βουλής την πρόταση του ΚΚΕ την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

«Την άφησε σε κάποιο συρτάρι και εκεί θα είναι ακόμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ελληνικός λαός θυμάται κι έχει πολλά ράμματα για τη γούνα της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Πού βρέθηκε τα τελευταία χρόνια σε αγώνες, εκεί που γινόντουσαν πλειστηριασμοί, που πάλευαν εργαζόμενοι σε χώρους εργασίας. Εξαφανισμένη», είπε ακόμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «μόρφωμα μιας χρήσης» την «Πλεύση Ελευθερίας» και την παρομοίασε με το ΠΟΤΑΜΙ. «Είναι ένα μόρφωμα μια χρήσης σαν αυτά που δημιουργούνται. Ποιος θυμάται τον δημοσιογράφο τον γνωστό τον φίλο μας με το σακίδιο που τελικά τον πήρε το ΠΟΤΑΜΙ κι αυτόν όπως και τους υποψηφίους του, που πήγαν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ακόμα.

Τέλος αναφέρθηκε στους υποψήφιους βουλευτές της «Πλεύσης Ελευθερίας» που κατηγόρησαν το ίδιο τους κόμμα για τις αλλαγές και διερωτήθηκε: «Είναι δημοκρατικό αυτό; Είναι με καρδούλα αγάπης; Τι είναι;».

«Αυτοί είστε»

Στο κλείσιμο της συνέντευξής του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στην περίφημη φράση που έχει γίνει viral, το «αυτοί είστε».

«Είναι έκφραση που χρησιμοποιώ και τη χρησιμοποίησα και στη Βουλή», είπε αρχικά και εξήγησε γιατί την επέλεξε.

«Τα διάφορα κόμματα έλεγε κανείς με τις κόντρες στη Βουλή ότι έχουν αβυσσαλέες διαφορές η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Έλεγα κύριοι έχετε κοινές στοχεύσεις και παροράματα και μαζί θα τα ψηφίσετε αν όχι όλα, τα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου, οπότε κοροϊδεύετε λίγο και κάνετε την κοκορομαχία για τον κόσμο και κατέληξα αλλά αυτοί είστε» και υπογράμμισε πως:

«Ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα η νεολαία το πήρε γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι έχει την ίδια αντίληψη με το ΚΚΕ για το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα και κόμματα που κυβέρνησαν ή βρέθηκαν σε σπουδαίες θέσεις ισχυρής αντιπολίτευσης που αποδείχθηκε ότι μόνο ισχυρή δεν ήταν. Ήταν μια συναινετική αντιπολίτευση που ψήφιζαν κοινούς νόμους».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ προέβλεψε ότι η ΝΔ θα κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής και τόνισε ότι ο λαός χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, την οποία δεν μπορούν να κάνουν άλλα κόμματα, αλλά μπορεί το ΚΚΕ που θα αποκαλύπτει μέσα στη Βουλή, θα εναντιώνεται σε νομοσχέδια, θα ενημερώνει τον ελληνικό λαό και θα είναι δίπλα στους αγώνες του.

Ακόμα σημείωσε πως «οποιαδήποτε θετική κατάκτηση ή κάποιο δικαίωμα το ψηφίζουμε ή δεν εμποδίζουμε να περάσει στη βουλή».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024