Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας από Πάτρα: Τώρα κρίνεται το ποιος θα κόψει τη «φόρα» της ΝΔ, ποιος θα δίνει χαστούκια στο σύστημα

Κουτσούμπας από Πάτρα: Τώρα κρίνεται το ποιος θα κόψει τη «φόρα» της ΝΔ, ποιος θα δίνει χαστούκια στο σύστημα

Στην Πάτρα βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας παραχωρώντας προεκλογική ομιλία.

Στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Βρισκόμαστε εδώ για να μεταφέρουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, που δεν είναι άλλο από την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ…βρισκόμαστε όμως και λίγες ημέρες μετά από ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που συνεχίζει να μας συγκλονίζει όλους και όλες. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει ξανά τις ευθύνες τους και λέει ξανά κόντρα στη ‘σήψη’ και τον κυνισμό όλων των φωνών του συστήματος, υπάρχει η επιλογή της δράσης και του οργανωμένου αγώνα» είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Για το ΚΚΕ το δίλημμα για τα κέρδη και τις ζωές, απαντιέται  καθημερινά στον αγώνα. Για την ανατροπή αυτής της αδικίας, για την ανατροπή των νόμων που την επιβάλλουν. Στον αγώνα για να ζήσουμε όλοι εμείς καλύτερα και κυρίως τα παιδιά μας. Και προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που περιδιαβαίνουν στα κανάλια και έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως είναι ο ανθρωπισμός είναι ανέξοδος και είναι για τα ‘σαλόνια’, τους απαντάμε: ‘εμείς οι κομμουνιστές, άλλοι αγωνιστές όπως και εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο εμπνέονται από τα λόγια του Τσε (Γκεβάρα), του μεγάλου αυτού επαναστάτη, πως η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου πάνω στη Γη» συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εμείς θα δίνουμε το χέρι σε κάθε κατατρεγμένο»

«Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν χαρακτηρίσει ανθρωπιστικές επεμβάσεις και ρεαλιστικές προσεγγίσεις του σύγχρονου κόσμου τον βομβαρδισμό της Λιβύης, της Συρίας, της Γιουγκοσλαβίας παλαιότερα. Για να είμαστε ξηγημένοι, όσο αυτοί θα στέκονται με αυταρέσκεια δίπλα στους ‘μακελάρηδες’ αυτού του κόσμου, όσο θα συνεργάζονται με αυταρχικά καθεστώτα, όσο θα είναι με τον ρεαλισμό που γιγαντώνει το προσφυγικό πρόβλημα, εμείς θα σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι και θα δίνουμε το χέρι σε κάθε κατατρεγμένο» προσέθεσε.

«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι σε μια καθημερινότητα που δυστυχώς, συνεχώς επιβεβαιώνεται ότι έρχονται δύσκολα για τον λαό και τη χώρα, ιδιαίτερα για τη νεολαία, φαίνονται πιο κωμικοτραγικά τα όσα λένε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

»Εμείς είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι ότι μετά το βήμα που έγινε στις 21 του Μάη με την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να γίνει και το επόμενο στις εκλογές αυτής της Κυριακής. Γιατί είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που μέσα, στον κατά τα άλλα αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που παραμένει, χαμογέλασαν με τα ποσοστά του κόμματος. Γιατί ήδη το ΚΚΕ τις λίγες ημέρες που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές, με τη ΝΔ να θέλει να έρθει κι αυτή με φόρα, και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ανταγωνίζονται ποιος θα είναι καλύτερη συμπολίτευση στην πολιτική της, απέδειξε πως καμιά κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν έχει απέναντί της ένα δυνατό εργατικό λαϊκό κίνημα, ένα ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ», συμπλήρωσε ο γγ του ΚΚΕ.

«Θα χρειαστεί να ανέβουν ακόμη πιο ψηλά τα ποσοστά του ΚΚΕ και στη Κεφαλονιά, και στη Ζάκυνθο, σε όλα τα νησιά μας. Εδώ επίσης, στις εργατικές λαϊκές γειτονιές της Πάτρας που μας έκαναν όλους και όλες χαρούμενους και χαρούμενες στις προηγούμενες εκλογές, γιατί ειδικά αυτές οι περιοχές, που έχει επιβεβαιωθεί το κύρος του κόμματος και οι αγωνιστικοί του δεσμοί με χιλιάδες ανθρώπους, μπορούν να συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στο να αυξήσει το ΚΚΕ τη δύναμή του σε όλη τη χώρα» είπε.

«Καρφιά» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Μα καλά δεν προκαλεί προβληματισμό σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο η υπέρμετρη προβολή της κας Κωνσταντοπούλου; Τι έγινε ξαφνικά, τελείωσαν τα ριάλιτι και είπαν να ασχοληθούν με το ‘κίνημα της αγάπης’; Έχει και η κοροϊδία τα όριά της. Χώρια που η συγκεκριμένη δικηγόρος, ως πολιτικός έχει και βεβαρημένο παρελθόν, είναι όντως συνεπής στις απόψεις της, αλλά αυτές ήταν που την οδήγησαν να μην φέρει καν προς συζήτηση, όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής, την πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων.

»Γι’ αυτό και η κυρία αυτή έχει ένα συγκεκριμένο παρόν, να μην έχει θέσεις για κανένα πρόβλημα του λαού μας, της νεολαίας, απολύτως! Μόνο κάτι γενικολογίες. Η μοναδική φορά που γίνεται συγκεκριμένη ήταν και είναι όταν θέλει να ‘χαϊδέψει’ τα ορφανά’ της Χρυσής Αυγής αφού όπου σταθεί και όπου βρεθεί τους χαρακτηρίζει ‘αντισυστημική δύναμη΄. Γι’ αυτό έχει και προδιαγεγραμμένο μέλλον, να μην έχει θέση για οποιοδήποτε λαϊκό πρόβλημα, ούτε και καμιά παρουσία εκεί που ο λαός και η νέα γενιά αγωνίζεται για να πάρει μια ανάσα για να τσακίσει την αδικία» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ όταν όλοι μιλούσαν για ‘λεφτόδεντρα’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μιλούσε για ένα νέο υπερμνημόνιο. Για δισεκατομμύρια που κατευθύνονται μονάχα σε μεγάλους ομίλους. Για δάνεια και επιχορηγήσεις που εκταμιεύονται μόνο και εφόσον ψηφιστούν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Για χρήματα που θα πληρωθούν και πληρώνονται από τη φοροαφαίμαξη του ελληνικού λαού. Πλέον μέχρι και ο Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, το χαρακτήρισε σε μνημόνιο που έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις» σημείωσε.

Υγεία

«Όλοι τους αναγνωρίζουν ως δεδομένο ότι η υγεία είναι ένα εμπόρευμα. Να θησαυρίζουν δηλαδή τα ‘παράσιτα’ της ιδιωτικής υγείας αλλά το δημόσιο σύστημα να λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά αυτοκριτήρια. Η αποστροφή που προκάλεσε σε όλους μας ο βουλευτής της ΝΔ που σαν σύγχρονος φασίστας μίλησε για το ασύμφορο της περίθαλψης καρκινοπαθών είναι μόνο ένα το κρατούμενο.

»Ποιος έκλεισε στην Ελλάδα πάνω από 10 νοσοκομεία και τα κράτησε επίσης κλειστά; Ποιοι κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια που εκτοξεύονταν οι δαπάνες υγείας για τον λαό μας; Ποιος αύξησε τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη; Και ποιος τέλος πάντων από όλα αυτά τα κόμματα, που έχουν υποτίθεται ρεαλιστικές προτάσεις, όταν ο λαός αντιμετώπιζε την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας στήριξε την πρόταση του ΚΚΕ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας που θησαύριζε;

»Κανείς τους! Όλοι τους έχουν απολύτως «κοστολογημένα» προγράμματα. Ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι έχουν ως απαράβατο όρο τη δημοσιονομική σταθερότητα και τις περιβόητες «αντοχές της οικονομίας». Όλοι τους ορκίζονται πίστη στους σκληρούς κανόνες των ματωμένων πλεονασμάτων της ΕΕ.

»Αυτές όμως οι αντοχές της οικονομίας, αυτά τα σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία είναι που επιτρέπουν να δίνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουν οι ενεργειακοί όμιλοι σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά στην Ελλάδα του 2023 να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και προσωπικό» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι λόγοι να ενισχυθεί το ΚΚΕ»

«Σήμερα υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι για να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Ακόμα πιο πολλά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Ας σκεφτεί κανείς τι θα κάνει το ΚΚΕ και οι βουλευτές του αν πάρει 1% ή 2% παραπάνω στις εκλογές και τι θα κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα.

»Οι βουλευτές του ΚΚΕ ήδη από τη Δευτέρα 22 Μαΐου έχουν πρωτοστατήσει μαζί με σωματεία και φορείς για να σωθούν πάνω από 16 κατοικίες και εμπορομάγαζα από τα «κοράκια» των τραπεζών. Βρέθηκαν στους αγώνες των εργατών της Ζώνης, που έκαναν ένα ακόμα βήμα για να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που περιλαμβάνει και ειδικές διατάξεις για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

»Βρέθηκαν στους αγώνες ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κρήτη, στην Αθήνα και αλλού. Ήταν στην Καλαμιά της Κοζάνης, εκεί που τα «πράσινα» αρπακτικά βάζουν φωτοβολταϊκά μέχρι και στις αυλές των σπιτιών, σε μια περιοχή που βιώνει στο πετσί της και τη «μαύρη» και την «πράσινη» ανάπτυξη του καπιταλισμού, που μόνιμα μαυρίζει τις ζωές τους» σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ.

«Τώρα κρίνεται το ποιος θα κόψει τη ‘φόρα’ της ΝΔ, ποιος θα δίνει χαστούκια στο σύστημα, ποιος θα μπορεί να συγκρουστεί, να ανατρέψει και να καθυστερεί την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών που στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα κρίνεται δηλαδή πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ.

»Έχουμε ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και προσβλέπουν σε εμάς, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Εχουμε χρέος, όπως κάναμε πάντα έτσι και τώρα, να βρεθούμε από τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, εκεί που η αδικία θα μεγαλώνει.

»Εκεί που ο λαός θα στενάζει από νέα βάσανα. Εκεί που θα δυναμώνει ο αυταρχισμός και η καταστολή. Εκεί που η επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους θα μας αφήνει απροστάτευτους από τις φυσικές καταστροφές. Εμείς κοιτάμε μπροστά, έχουμε τόλμη και αντοχή, γιατί ξέρουμε ότι ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στις λίγες μέρες που μένουν μέχρι την Κυριακή, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μη χαθεί καμία ψήφος για το Κόμμα. Ναι, είναι και στο χέρι μας να πάμε όλοι μαζί το Κόμμα παραπάνω, για να ψηλώσει ο λαός» κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ομιλία του:

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024