Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γρηγόρης Λέων για τη δολοφονία στην Κω: «Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης»

Γρηγόρης Λέων για τη δολοφονία στην Κω: «Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης»

Ο ιατροδικαστής υπογράμμισε πως υπάρχει πληθώρα στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στο δράστη της δολοφονίας.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξιχνίασης της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία που εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές της Κω το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα ως αιτία θανάτου αναφέρεται η ασφυξία χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το μέσο με το οποίο προκλήθηκε.

Αν δηλαδή ο δράστης στραγγάλισε με τα χέρια του την άτυχη κοπέλα ή χρησιμοποίησε κάποιο άλλο όργανο, όπως π.χ. κάποιο σχοινί.

Επίσης δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αν η 27χρονη είχε βιαστεί ενώ ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέχρι αργά το πρωί της επόμενη ημέρας χωρίς να είναι δυνατός ο πιο ακριβής προσδιορισμός.

Οι απαντήσεις από τα εργαστήρια

Πλέον περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις εργαστηριακές εξετάσεις και τα δείγματα που ελήφθησαν από νύχια και άλλα σημεία της σορού

Επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας όπου εξετάζονται τα ευρήματα στη σορό της 27χρονης, όπως η σακούλα που ήταν μέσα και το σεντόνι που ήταν τυλιγμένη.

«Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση της Κω, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούμε να φτάσουμε στην ταυτοποίηση του δράστη, παίρνοντας γενετικό υλικό από τα νύχια της κοπέλας. Έχει παρθεί και γενετικό υλικό από το σώμα της κοπέλας» τόνισε.

Όπως ανέφερε είναι «σημαντικό να αναμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες μπορούν να μας δώσουν την κατάσταση του ατόμου, αν είχε πιεί δηλαδή, σε τι κατάσταση ήταν εκείνη τη στιγμή και εάν ισχύει το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου».

«Επίσης, θα δείξει εάν υπάρχουν βίαια σημάδια, καθώς εάν δεν υπήρχαν τότε θα διαπιστωθεί πως δεν μπορούσε να αντιδράσει. Όποιος ακούει τα στοιχεία καταλαβαίνει πως υπάρχει πληθώρα στοιχείων» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν και άλλα πειστήρια που μπορούν να γίνουν εξετάσεις, όπως τα ρούχα της κοπέλας ή ό,τι βρέθηκε στο σπίτι του υπόπτου».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024