Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ρωσία πρέπει να προετοιμάσει τους πολίτες της πως θα χάσει εδάφη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως «ούτε ένα σύστημα Patriot δεν έχει καταστραφεί» και υποστήριξε πως τουλάχιστον τριάντα έξι ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν τις προηγούμενες επτά ημέρες.
Η Ρωσία όχι μόνο θα αποτύχει να κυριεύσει περαιτέρω εδάφη στην Ουκρανία, αλλά θα χάσει αυτά που κατέχει σήμερα και πρέπει να ετοιμάσει τους πολίτες της, δήλωσε χθες Κυριακή στο βραδινό διάγγελμά του ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει εναλλακτική και δεν θα υπάρξει καμιά» πέραν του να εκδιωχθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία.
Βήμα-βήμα, οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν στην απελευθέρωση της χώρας, διαβεβαίωσε. Το Κίεβο αναμένει νέες δεσμεύσεις για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας από συμμάχους του εντός της εβδομάδας, συνέχισε.
Ειρωνίες για τον Πούτιν
Ειρωνεύτηκε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε στην Αγία Πετρούπολη την Παρασκευή πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει πέντε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, αμερικανικής κατασκευής.
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχουν μόνο δύο τέτοια συστήματα ανεπτυγμένα στην Ουκρανία.
Ο κ. Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως «ούτε ένα σύστημα Patriot δεν έχει καταστραφεί» και υποστήριξε πως τουλάχιστον τριάντα έξι ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν τις προηγούμενες επτά ημέρες.
Χθες φιλορώσος αξιωματούχος παραδέχθηκε πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν χωριό στην περιφέρεια Ζαπορίζια, αν και υπέστησαν μεγάλες απώλειες. Πρόκειται για σπάνια αναγνώριση από πλευράς αξιωματούχων προσκείμενων στη Μόσχα πως η ουκρανική πλευρά προέλασε στην αντεπίθεσή της.
Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, «οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν» το χωριό Πιατιχάτκι, παρότι υπέστησαν κατ’ αυτόν «κολοσσιαίες απώλειες»: έχασαν εκατοντάδες άνδρες.
Δεν υπήρξε επιβεβαίωση από ουκρανικής πλευράς.
Σύμφωνα με τον κ. Ρόγκοφ, η περιοχή βομβαρδίζεται από το ρωσικό πυροβολικό και σκοπός είναι να περικυκλωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις, εν μέσω συνεχιζόμενων σφοδρών μαχών.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως δίνονται μάχες σε διάφορες κατευθύνσεις στα μέτωπα. Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν εικόνες από πλήγμα της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε αποθήκη πυρομαχικών στο ελεγχόμενο από τους Ρώσους τμήμα της περιφέρειας της Χερσώνας (νότια).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442