Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ααλατίν Τσακιτζί: Ο αρχιμαφιόζος ευχήθηκε σε Ερντογάν και Μπαχτσελί για τη «Ημέρα του Πατέρα»

Ααλατίν Τσακιτζί: Ο αρχιμαφιόζος ευχήθηκε σε Ερντογάν και Μπαχτσελί για τη «Ημέρα του Πατέρα»

Ο Ααλατίν Τσακιτζί υπήρξε πρωτοπαλίκαρο των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων και είναι φανατικός υποστηρικτής του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Χθες, Κυριακή, 18 Ιουνίου, ήταν η «Ημέρα του Πατέρα» και ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, Ααλατίν Τσακιτζί θέλησε να ευχηθεί στους «πατέρες» του έθνους του, τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και στον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Νεβλέτ Μπαχτσελί, του οποίου ο ίδιος είναι φανατικός υποστηρικτής.

«Εύχομαι για την ‘Ημέρα του Πατέρα’, στον σεβάσμιο πρόεδρό μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον σεβάσμιο πρόεδρό μου, Ντέβλετ Μπαχτσελί που είναι πατέρας των Τούρκων εθνικιστών και του αγαπημένου μας έθνους. Είθε το έλεος και οι ευλογίες του Κυρίου μου να είναι στο αγαπημένο μας έθνος», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τσακιτζί.

Ποιος είναι ο Ααλατίν Τσακιτζί

Ο Ααλατίν Τσακιτζί έμεινε στη φυλακή 16 χρόνια και απελευθερώθηκε από τη φυλακή Σιντζάν στην Άγκυρα τον Απρίλιο του 2020 παρόλο που είχε καταδικαστεί για πολλά εγκλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η τουρκική εθνοσυνέλευση είχε υπερψηφίσει σχέδιο νόμου που άνοιγε τον δρόμο για την πρόωρη απελευθέρωση χιλιάδων κρατουμένων από τις φυλακές της χώρας με πρόσχημα τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Μεταξύ αυτών είχε αποφυλακιστεί και ο Αλααττίν Τσακιτζί ο οποίος υπήρξε πρωτοπαλίκαρο των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων ενώ είχε καταδικαστεί και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η αποφυλάκιση του αρχιμαφιόζου ήταν στόχος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί όπως σημειώνει η εφημερίδα Duvar και μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του MHP είχε επισκεφθεί τον Τσακιτζί στη φυλακή στις 12 Μαΐου του 2018, αποκαλώντας τον «έναν εραστή του έθνους».

Το 2011 ο Τσακιτζί είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες για την αποστολή μία επιστολή με προσβολές και απειλές ενάντια στον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο αρχιμαφιόζος συχνά στοχοποιεί την αντιπολίτευση με σχόλια και αναρτήσεις του στα social media, ενώ έχει εξαπολύσει και απειλές ακόμα και κατά της Ελλάδας επειδή – όπως ισχυριζόταν – αρνήθηκε να του εκδώσει βίζα, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας: «δεν έχει ξεχάσει την ήττα της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ούτε μετά από αιώνες» και πως: «Αν φυσήξουν οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, θα σημειωθεί σεισμός 15 Ρίχτερ στην Αθήνα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024