Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: «Σωματοφύλακες» δημάρχου ξυλοκόπησαν άγρια δημοσιογράφο

Τουρκία: «Σωματοφύλακες» δημάρχου ξυλοκόπησαν άγρια δημοσιογράφο

Η επίθεση έγινε δύο ημέρες αφότου ο δημοσιογράφος έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες και σοβαρά εγκλήματα σε πωλήσεις ακινήτων του δήμου.

Άγριο ξυλοδαρμό από «σωματοφύλακες» δημάρχου καταγγέλλει πως δέχθηκε ένας δημοσιογράφος στην πόλη Τατβάν στην ανατολική Τουρκία.

Ο δημοσιογράφος Σινάν Αϊγκιούλ ανέβασε στον λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται άγρια ξυλοκοπημένος και όπως αναφέρει του επιτέθηκαν άνθρωποι του δημάρχου,

Μάλιστα όπως αναφέρει τον απείλησαν πως «αν ξαναγράψεις για τον δήμαρχο, θα πεθάνεις».

Ο δημοσιογράφος έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα και έχει σπασμένο ζυγωματικό από την άγρια επίθεση, αφού δέχθηκε θεραπεία στο νοσοκομείο πήρε εξιτήριο.

Ο Αϊγκιούλ ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στο αστυνομικό τμήμα και πήγε στο σπίτι του και είναι καλά στην υγεία του.

Η ανάρτηση στο Twitter

«Πριν από λίγο δέχτηκα επίθεση από τους ένοπλους φρουρούς του δημάρχου Μεχμέτ Εμίν Γκεϊλανί στο Τατβάν. Οι άνθρωποι που κατέβηκαν από το όχημα του δήμου και μου επιτέθηκαν, αφού με χτύπησαν από πίσω στο κεφάλι, με έβριζαν και με απείλησαν ‘Αν ξαναγράψεις για τον δήμαρχο, θα πεθάνεις’. Με μεταφέρουν στο Κρατικό Νοσοκομείο Ταβτάν».

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

Σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας διακρίνεται ο Αϊγκιούλ να περπατάει αμέριμνος στον δρόμο μετά από επίσκεψη στον οδοντίατρο όταν ένας άνδρας που βγαίνει από ένα αυτοκίνητο και αρχίζει να τον χτυπάει με μένος μπροστά στα μάτια άλλων πολιτών.

Μάλιστα όταν κάποιος πολίτης προσπάθησε να αντιδράσει, ένας δεύτερος άνδρας εμφανίστηκε απωθώντας τον βίαια και δεν αφήνει κανέναν άλλον να παρέμβει χρησιμοποιώντας μάλιστα και το όπλο που είχε στην κατοχή του, ενώ ο πρώτος άνδρας συνεχίζει να ξυλοκοπάει με μανία τον Αϊγκιούλ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο άνδρας που χτυπάει τον δημοσιογράφο είναι υπάλληλος του δήμου, ενώ ο άνδρας που παρεμβαίνει είναι αστυνομικός.

Τόσο ο δημοτικός υπάλληλος όσο και ο αστυνομικός έχουν τεθεί υπό κράτηση. Για το συμβάν έχει ξεκινήσει έρευνα, ενώ και οι δύο άνδρες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Τατβάν, Μεχμέτ Εμίν Γκεϊλανί σε αναρτήσεις του στο Twitter, αρνείται οιαδήποτε εμπλοκή του στην επίθεση και εξέφρασε ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Σινάν Αϊγκιούλ.

«Δεν έχω καμία σχέση με το ατυχές γεγονός που συνέβη. Το περιστατικό προέκυψε από διαφωνία μεταξύ ατόμων, την οποία δεν εγκρίνουμε», ανέφερε αρχικά στο Twitter

Σε άλλη του ανάρτηση ο δήμαρχος εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό, ενώ όπως γνωστοποιεί ο υπάλληλος του δήμου έχει τεθεί σε αναστολή λόγω του ατυχούς συμβάντος.

Σε άλλη του ανάρτηση εξέφρασε την ελπίδα του να τιμωρηθούν αυστηρά οι δράστες της επίθεσης.

Η επίθεση έγινε δύο ημέρες αφότου ο δημοσιογράφος έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες και σοβαρά εγκλήματα σε πωλήσεις ακινήτων του δήμου.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024