Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ: Στα τρία πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης η επιστροφή τους υπό πλήρη κρατικό έλεγχο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ: Στα τρία πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης η επιστροφή τους υπό πλήρη κρατικό έλεγχο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε σχέση με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης - και όχι μόνο - για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ιδιωτικοποίησης του νερού σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι «ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια θα είναι η επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο. Είναι ειλημμένη απόφαση η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ να φύγουν από το Υπερταμείο και να επανέλθουν υπό πλήρη κρατικό έλεγχο και εν προκειμένω υπό το Υπουργείο Υποδομών».

Ερωτώμενος για την οικονομία και τα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για τη φοροδιαφυγή και πΏώς θα την αντιμετωπίσει ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έγινε πρόοδος στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, κυρίως μέσα από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

«Δεν φτάνει όμως αυτό. Δρομολογήσαμε την σύνδεση των μηχανών με την εφορία και θα προσθέσουμε σημαντικά έσοδα ώστε να μειώσουμε κι άλλο τους φόρους» είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι υπάρχουν και σήμερα κίνητρα για ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ προσέθεσε ότι «για μας ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι σημαντική πτυχή του σχεδίου μας».

Για την αύξηση των μισθών

Σχετικά με την αύξηση μισθών και πως μπορεί να τίθεται ο στόχος αυτός και για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι «η αύξηση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί να αυξάνει τους μισθούς. Οι μισθοί αυξάνονται όταν γίνονται περισσότερες επενδύσεις και μειώνεται η ανεργία ώστε να αποκτά μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη ο εργαζόμενος. Ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα κυρίως σε θέσεις που απαιτούν εξειδίκευση αυξήθηκε επειδή η πολιτική μας αποδίδει. Δεν υπάρχουν χέρια λένε οι εργοδότες και τους λέω πληρώστε καλύτερα. Απαραίτητο εργαλείο η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά ο κεντρικός του στόχος είναι η μείωση των ανισοτήτων. Σχετικά με τις ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις, είπε ότι έχουμε πάνω από 700 συμφωνίες που εγκρίθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο και συμπλήρωσε: «Οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πληρώσουν παραπάνω για να έχουν ικανοποιημένους τους εργαζόμενους, αλλά και να δώσουν και μη μισθολογικά κίνητρα, όπως η παροχή μετοχών στους εργαζόμενους. Για τον κατώτατο μισθό εμείς μιλούσαμε για τα 730 ευρώ και τελικά πήγε στα 780. Εμείς το αυξήσαμε χωρίς επιπτώσεις στην αγορά εργασίας. Έχουμε την αξιοπιστία να μιλάμε γι’ αυτά τα θέματα».

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024