Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Τι λένε Μαρκόπουλος, Νοτοπούλου και Κανέλλη για τις δημοσκοπήσεις

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο – Τι λένε Μαρκόπουλος, Νοτοπούλου και Κανέλλη για τις δημοσκοπήσεις

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μίλησαν για τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων ενόψει των εκλογών.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη, είχαν προσκληθεί προκειμένου να μιλήσουν σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές, μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και για τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων. Ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρωτιά και αυτοδυναμία της ΝΔ,, μία βδομάδα πριν τις εκλογές αλλά και για το πρόγραμμα της ΝΔ.

«Ο κόσμος να περιμένει μία μεγάλη ανάληψη ευθύνης, κυβέρνηση που θα λειτουργήσει ενωτικά και θα επιδιώξει να πάει τον τόπο μπροστά και γρήγορα. Από εκεί και πέρα, σέβομαι την εφημερίδα «Το Βήμα» και την διαβάζω, ωστόσο δεν δέχομαι τον όρο «λευκή επιταγή» που αναφέρει στον τίτλο της. διεκδικούμε αυτοδυναμία διευρυμένη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τον ελληνικό λαό και «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Δημοκρατικά, κοινοβουλευτικά θέλουμε αυτοδυναμία ισχυρή με όλα τα θεσμικά αντίβαρα που έχει ο κοινοβουλευτισμός. Δεν έχουμε αλαζονεία, πηγαίνουμε με μετριοπάθεια να εφαρμόσουμε μέτρα υπέρ του ελληνικού λαού», είπε αρχικά.

Η φαρέτρα των μέτρων της ΝΔ κατά της ακρίβειας

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, «Δεν δέχομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε. Η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη υπερψηφίστηκε. Έχουμε πεπραγμένα θετικά. Αύξηση κατώτατου μισθού, θα τον αυξήσουμε κι άλλο, αύξηση συντάξεων, θα αυξηθούν και άλλο. Σχετικά με ην προσωπική διαφορά να δοθούν πίσω οι απώλειες από αυτόν τον καταστροφικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και δεν τα παραγνωρίζουμε.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τον 3ο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα, χρειάζεται και άλλη προσπάθεια, όμως δεν είμαστε μία κυβέρνηση που αφήσαμε το πρόβλημα να περνάει. Πρέπει να πάμε σε αύξηση των ανθρώπων στον δημόσιο τομέα, έχουμε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης εισοδήματος το οποίο λειτουργεί ως αντίβαρο στην ακρίβεια. οι Έλληνες θα ζήσουν με νέες αυξήσεις στα εισοδήματά τους, με νέα εμπροσθοβαρή οικονομική πολιτική υπέρ τους.

« Εμείς καταθέτουμε στη δημόσια συζήτηση το μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει η ΝΔ»

Στην συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στην κ. Νοτοπούλου, η οποία σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε πως σύμφωνα με αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κάτω από το «ψυχολογικό όριο» του 20%. «Βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις, θυμίζουμε όμως ότι ένα μεγαλο κομμάτι της κοινωνίας αποφάσισε πάνω από την κάλπη. Ελπίζουμε και προσπαθούμε το πρόγραμμά μας να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση, εργαζόμενο ή άνεργο προκειμένου να δοθεί αυτή η διέξοδος στην ελληνική κοινωνία.

Άκουσα τον κ. Μαρκόπουλο προσεκτικά, τα ίδια ακριβώς έλεγαν και το 2019, δεν συνέβη κάτι από αυτά όμως. Εμείς καταθέτουμε στη δημόσια συζήτηση το μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει η ΝΔ. Εκεί λοιπόν στην ΕΕ δεν είχε πει ότι θα κάνει αυξήσεις μισθών ή αυξήσεις πόρων για παιδεία και υγεία, αλλά το ανάποδο, λέει μείωση δαπανών», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε η κ. Νοτοπούλου: «Άρα, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν εάν θέλουν το ΕΚΑΒ και τα δημόσια νοσοκομεία να παρουσιάζουν αυτή την υποστελέχωση, εάν δεν θέλουν αυξήσεις μισθών και επιστροφή των αναδρομικών, ή αν θέλουμε μαζί να προχωρήσουμε σε δικαιοσύνη και ευημερία για τους πολλούς. Αυτό σημαίνει, να μειωθεί ΦΠΑ στα τρόφιμα, να μηδενιστεί στα είδη πρώτης ανάγκης, να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, 10% αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως στήριξη στο ΕΣΥ. Το κράτος δεν προσφέρει ασφάλεια αυτή τη στιγμή».

«Στις κάλπες το ΚΚΕ ενισχύθηκε»

Η κ. Κανέλλη τοποθετήθηκε σχετικά με την άνοδο του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου και τις αξιώσεις του κόμματος γι΄αυτές τις εκλογές. «Στις κάλπες το ΚΚΕ ενισχύθηκε, και ενισχύθηκε σημαντικά, και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο την επόμενη Κυριακή, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο έχει κάνει ήδη 100% αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα. Θα συνεχίσει να την κάνει απτόητο με πολλή δύναμη και ένταση και κυρίως με ήθος στην αντιπαράθεση.

Δεν είναι δυνατόν να επενδύονται ελπίδες σε κόμματα στα οποία οι προτάσεις του ΚΚΕ για μείωση στον ΦΠΑ είναι πάρα πολλές μέσα στα 4 χρόνια, ως νομοσχέδιο. Πάνω από 100 έχει καταθέσει το ΚΚΕ, που είναι ανακουφιστικά για τον ελληνικό λαό. Δεν πέρασε από την διάσκεψη των προέδρων τους, ούτε μία, ούτε καν πέρασε στη συζήτηση. Μεγάλωσαν οι πληγές. Λευκή επιταγή είναι ως προς τα δικαιώματα των ανθρώπων, και γεμάτη από ποσά που κερδίζουν λίγοι και συγκεκριμένοι», τόνισε με την σειρά της.

«Τα κόμματα που επιλέγουν, εκτός της ΝΔ, να αντιπαρατεθούν, επιλέγουν να αντιπαρατεθούν με την νοοτροπία του «τραυμαπλάστ». Όσο μεγαλύτερη η πληγή, τόσο προσφέρουν ένα μεγαλύτερο χρωματιστό διακοσμημένο επίθεμα σε αυτά τα τραύματα. Το ΚΚΕ μιλάει για κλείσιμο αυτών των τραυμάτων. Μιλά για απαγόρευση νέων τραυμάτων. Σε αυτά τα τραύματα στέκεται το ΚΚΕ εδώ και 105 χρόνια. όταν λέμε αντιπολίτευση εξαρτάται υπέρ ποίου την κάνεις», πρόσθεσε η κ. Κανέλλη.

Γιατί η ΝΔ δεν μειώνει τον ΦΠΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτα μόνος του. Υποβάλλει τα πάντα στην Ευρώπη και ό,τι του επιτρέπει, το κάνει. Υποβάλλει τα πάντα, σε επίπεδο επενδυτικό σε ό,τι αφορά στα όπλα, στο ΝΑΤΟ και στους ανθρώπους, και αν του το πει το κάνει. Ανοίγει το συρτάρι του ΟΟΣΑ κι βγάζει προτάσεις τις οποίες είναι υποχρεωμένος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να τις εφαρμόσει γιατί είναι η βασική επιλογή.

Υπάρχουν κάποια μικροκομματίδια που προτείνουν αυτή τη στιγμή τα «τραυμαπλάστ» αρεσκείας τους. Ο κόσμος πρέπει να προσέξει γιατί στα κομματίδια της ακροδεξιάς που έχουν μαζευτεί έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο κρύβονται πολλά δηλητήρια φασιστικά στο επίθεμα. Πρώτα τρομοκρατούν τον λαό και μετά τους δίνουν λίγο λίγο κάποιο επίδομα, κάποιο pass κτλ», σημείωσε η κ. Κανέλλη.

«Συμφωνώ με την κ. Κανέλλη για τα κόμματα της ακροδεξιάς και έχει βάση. Κάποια κόμματα από αυτά δεν βλέπουμε πρόσωπα αλλά θα πάω και στα κόμματα της άκρας αριστεράς τα οποία επικαλούνται την δημοκρατία και βλέπουμε να αλλάζουν πρόσωπα στα ψηφοδέλτια. Για την πεποίθηση της κ. Κανέλλη ότι δεν αποφασίζει ο Μητσοτάκης και αποφασίζει η ΕΕ, ο ΦΠΑ στα τρόφιμα ή τα καύσιμα, μειώθηκε χωρίς παρέμβαση της ΕΕ. Βλέπουμε την αποτυχία των μέτρων στην Ισπανία, όλων αυτών που λέει η ελληνική αριστερά», συμπλήρωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Η κ. Νοτοπούλου πρόσθεσε πως, «είναι προφανή τα ψέματα του κ. Μαρκόπουλου, και ο πληθωρισμός έπεσε. Η ΝΔ απειλεί ευθέως τους πολίτες, είδαμε την κ. Μπακογιάννη και τις απειλές προς τους πολίτες όπως το ίδιο και με το ΕΣΥ. Η ελληνική κοινωνία έχει πρόβλημα».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024