Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαίο προεκλογικό ψέμα τα περί μεταφοράς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο;

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαίο προεκλογικό ψέμα τα περί μεταφοράς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο;

Προεκλογική ντρίμπλα διαβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι μετά τις εκλογές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπεραταμείο και θα περάσουν στο Δημόσιο. Γιατί όχι τώρα; αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ

Για χυδαίο προεκλογικό ψέμα με το οποίο προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που σε συνέντευξή του (ΣΚΑΙ) δεσμεύθηκε ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπερταμείο. «Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Οι εταιρείες θα περάσουν σε δημόσιο έλεγχο», τόνισε.

«Αν όντως αυτό θέλει γιατί δεν το κάνει τώρα που παραμένει ανοιχτή η Βουλή και το παραπέμπει για μετά τις εκλογές;» αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για προεκλογική ντρίμπλα Μητσοτάκη.

Πετάει δε το γάντι στην κυβέρνηση καλώντας τη να ξεκαθαρίσει αν θα ψηφίσει την σχετική τροπολογία για επιστροφή εταιρειών ύδρευσης στο Δημόσιο, που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, κάτι που σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση θα αποτελούσε απόδειξη ότι όντως ο πρωθυπουργός εννοεί τα όσα λέει και «δεν πουλάει προεκλογικά παραμύθια».

Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, και με πολλούς να θεωρούν την δυσλειτουργία των τρένων απόρροια μια κακής αποκρατικοποίησης  ενός κρίσιμου τομέα, οι πολίτες επιμένουν να θέτουν στην προεκλογική ατζέντα το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και δη του νερού, με τους φόβους να επιμένουν, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Την λαϊκή ανησυχία άλλωστε συμμερίζεται και η Αντιπολίτευση θυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών, αλλά και τις βασικές οικονομικές αρχές που πρεσβεύει ο φιλελευθερισμός που ασπάζεται η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Προεκλογική ντρίμπλα Μητσοτάκη η επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο μετά τις εκλογές, γιατί δεν το κάνει τώρα; – Θα ψηφίσει την τροπολογία που θα καταθέσουμε τη Δευτέρα ή πουλάει προεκλογικά παραμύθια;» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο χλεύασε δεκάδες χιλιάδες πολίτες που αντιδρούν στην δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά πανικόβλητος από τις μεγάλες αντιδράσεις, με ένα χυδαίο προεκλογικό ψέμα επιχειρεί να τους παραπλανήσει. Αφού θέλει να μεταφέρει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο, τότε γιατί δεν το κάνει τώρα που παραμένει ανοιχτή η Βουλή και το παραπέμπει για μετά τις εκλογές;» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει τροπολογία για να επιστρέψουν οι μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο. Θα την ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως πουλάει προεκλογικά παραμύθια; Στις 21 Μαΐου οι πολίτες ψηφίζουν και για να μείνει το νερό δημόσιο αγαθό, να μην καταντήσει είδος πολυτελείας, όπως έγινε με το ρεύμα μετά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024