Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγιναν «ανταλλαγές» στη Θράκη με την Τουρκική πρεσβεία;

Έγιναν «ανταλλαγές» στη Θράκη με την Τουρκική πρεσβεία;

Η Θράκη δεν είναι δυνατό να θεωρείται ως περιοχή , όπου το Ελληνικό κράτος ασκεί μια μειωμένη εθνική κυριαρχία

Το έθνος και μετά τη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό μέγεθος για τους Ευρωπαϊκούς λαούς (Τζων Γκρέι).

Κατά συνέπεια είναι εντελώς απαράδεκτο για το Ελληνικό Έθνος να υπάρχει μια γεωγραφική περιοχή, όπου η ελληνική κυριαρχία είναι αποδυναμωμένη ή περιορισμένη , λόγω παρεμβάσεων της Τουρκικής πρεσβείας.

Μέσα στο πλαίσιο τούτο -και ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου- είναι άκρως απαραίτητο να δοθούν δύο «απαντήσεις».

1. Καταγγελίες του πρώην διπλωματικού Συμβούλου του κ. Τσίπρα. Τι εννοώ;

Πριν από λίγες ημέρες ο πρώην διπλωματικός Σύμβουλος του κ. Τσίπρα κ. Αϋφαντής έκανε την εξής απίστευτη καταγγελία. Ποια;

Στις ευρωεκλογές του 2014 (και όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ακόμη αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης) είχε προταθεί από 167 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να κατεβεί ως υποψήφια με τα ευρωψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος και η ακτιβίστρια Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Η συγκεκριμένη γυναίκα  ( με επίκεντρο το συνοικισμό Δροσερό στη Ξάνθη) είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση της «Ελπίδας» και πάλευε για να διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεία ως πρώτη γλώσσα τα Ελληνικά  ! Πάλευε επίσης για μια καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα κορίτσια των Ρομά (τα οποία συχνά έπεφταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας).

Πάλευε επίσης εναντίον των μαζικών τελετών περιτομής των μικρών παιδιών.

Τι καταγγέλλει τώρα ο κ. Αϋφαντής ως τότε διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα; Καταγγέλλει ότι , επειδή η Τουρκική πρεσβεία  είχε ενοχληθεί έντονα από τη δράση της Σουλεϊμάν,  είχε προτείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μια «ανταλλαγή»!

Δηλαδή, να εξοβελιστεί από τα ευρωψηφοδέλτια η ανωτέρω ακτιβίστρια και να προωθηθούν άλλοι  πολιτευτές (αρεστοί στην πρεσβεία).  Σε αντάλλαγμα η Τουρκική πρεσβεία θα «έφερνε» στα εκλογικά ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ 30.000 -40.000 μειονοτικές ψήφους (τις οποίες καθοδηγούσε ή επηρέαζε)!

Το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας  ήταν δυστυχώς το εξής: Η Σουλεϊμαν  βγήκε τελικά από τα ευρωψηφοδέλτια του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης !

Και προωθήθηκαν εν τέλει άλλοι υποψήφιοι οι οποίοι ήταν αρεστοί στην Τουρκική πρεσβεία!

Και το εκρηκτικό ερώτημα είναι το ακόλουθο:

Δεν είναι απαραίτητο να δοθεί μια σαφής απάντηση στην ανωτέρω καταγγελία είτε από τον κ. Τσίπρα τον ίδιο , είτε από ηγετικά στελέχη του επίμαχου κόμματος τα οποία γνώριζαν αυτή την κακή υπόθεση;

Είναι δυνατόν από επαγγελματίες διπλωμάτες να διατυπώνονται τέτοιες καταγγελίες για «ανταλλαγές» και επί τόσες ημέρες να μη δίνεται μια ξεκάθαρη απάντηση;

2.  Η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη

Αντί λοιπόν να ζητηθεί μια επίσημη απάντηση στην ανωτέρω καταγγελία , η κ. Μπακογιάννη επισκεπτόμενη πρόσφατα την περιοχή και απευθυνόμενη στην μειονότητα είπε (σύμφωνα με τον κ. Αϋφαντή) τα εξής περίεργα λόγια:

« Αν δεν μας στηρίξετε (ως ΝΔ) , τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα»!

Υπό την έννοια αυτή και η  Μπακογιάννη είναι απαραίτητο να δώσει μια επίσημη απάντηση στη δημόσια σφαίρα, γιατί εάν ισχύουν όλα τα ανωτέρω, τότε προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια «εκβιαστική λογική»  η οποία παραγνωρίζει την ιδιαιτερότητα της περιοχής .

Δεν είναι δυνατό δηλαδή να ισχύει το αξίωμα «ή ψηφίζετε τη ΝΔ ή διαφορετικά ως κυβέρνηση δεν θα κάνουμε τίποτε για τη μειονότητα»!

Και πρέπει να δοθεί μια απάντηση , γιατί η κ. Μπακογιάννη είναι μια πολύ έμπειρη και εξωστρεφής πολιτικός.

Το συμπέρασμα;

Δεν είναι δυνατό τέτοιες καταγγελίες να αφήνονται αναπάντητες  !

Και τα κόμματα (και ιδίως τα αυτοαποκαλούμενα ως αριστερά) να καταγγέλλονται από επαγγελματίες διπλωμάτες ότι για να κερδίσουν κάποιες χιλιάδες ψήφους  έκαναν απαράδεκτες ανταλλαγές με την Τουρκική πρεσβεία!

Τέλος η Θράκη δεν είναι δυνατό να θεωρείται ως περιοχή , όπου το Ελληνικό κράτος ασκεί μια μειωμένη εθνική κυριαρχία!

Γρηγόρης Καλφέλης 

Καθηγητής της Νομικής Σχολής του  Α.Π.Θ

Kalfelis@law.auth.gr

                                               

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024