Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Τα καλύτερα έρχονται, λέει ο Μητσοτάκης - Το μήνυμα Τσίπρα για την επόμενη μέρα

Εκλογές: Τα καλύτερα έρχονται, λέει ο Μητσοτάκης – Το μήνυμα Τσίπρα για την επόμενη μέρα

«Με φόρα» ο Μητσοτάκης - «Θα είμαστε μαζί, ανεξαρτήτως αποτελέσματος», λέει ο Τσίπρας - «Να πληρώσουν αυτοί που έστησαν το παρακράτος», θέλει ο Ανδρουλάκης - «Μην έρχεστε με πολλή φόρα, γιατί κάπου θα... βρείτε», διαμηνύει ο Κουτσούμπας

Με τον «αέρα» του νικητή, αλλά διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επιτρέψει καμία εκδήλωση αλαζονείας και αυταρέσκειας, συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχόμενος ότι «σε τέσσερα χρόνια από τώρα, η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα».

Περιοδεύοντας στη Λακωνία το Σάββατο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε «σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές», ενώ έκανε λόγο για εκλογικό «πατατράκ» των αντιπάλων του, κάνοντας αναφορά στο «καινούργιο αφήγημα» Τσίπρα, «να μην είναι παντοδύναμη η ΝΔ».

Μιλώντας σε Σπάρτη και Γύθειο, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής, δεσμευόμενος ότι «τα καλύτερα έρχονται».

«Θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας»

«Στις 25 Ιουνίου οι Έλληνες ψηφίζουν και στις 26 Ιουνίου, με σεμνότητα, σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε για να λύσουμε τα δικά σας προβλήματα», δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επενδύει πολύ στην πάταξη των φαινομένων αλαζονείας στο κόμμα και σε μία επόμενη κυβέρνησή του.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υποσχέθηκε και έκανε, ενώ κάλεσε τους πολίτες να βάλουν «όλοι μαζί ένα στοίχημα: το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία πρέπει να γράφει ‘5’ μπροστά», όπως είπε.

«Οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να ξαναγεμίσουν και θα ξαναγεμίσουν με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε σίγουρος ο κ. Μητσοτάκης.

Και με την σιγουριά της μεγάλης νίκης που πέτυχε στις εκλογές του Μαΐου, σημείωσε πως αυτή η τελευταία εβδομάδα, καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές, είναι μία ευκαιρία «να μην αναλωθούμε σε στείρες αντιπαραθέσεις με κόμματα, τα οποία ούτως ή αλλιώς έχουν προεξοφλήσει τη δικιά τους ήττα, αλλά να μιλήσουμε θετικά για το δικό μας πρόγραμμα, γι’ αυτά που θέλουμε να κάνουμε στην πατρίδα μας την επόμενη τετραετία. Και έχουμε πολλά να κάνουμε».

«Θα είμαστε μαζί και την επόμενη μέρα»

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, στην περιοδεία του σε Ημαθία και Πέλλα, διεμήνυσε πως θα αγωνίζεται μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και, σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε, «θα είμαστε μαζί, δεσμεύομαι, και την επόμενη μέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκ νέου το διακύβευμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου, τονίζοντας πως αυτό που διακυβεύεται είναι «αν θα έχουμε ένα ανεξέλεγκτο και ασύδοτο καθεστώς» της ΝΔ, ενώ υπογράμμισε πως η μόνη δύναμη που μπορεί να το αποτρέψει αυτό είναι ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε από τη Βέροια ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «θαυμάζει τον Όρμπαν, «διότι ακολούθησε πρακτικές του και σε σχέση με το μεταναστευτικό και σε σχέση με το κράτος δικαίου».

Μιλώντας για τις υποκλοπές, κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι «χρησιμοποίησε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για να ακούει τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς του, ακόμα και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Και τώρα», όπως είπε, «θέλει να εξαφανίσει τους αντιπάλους του. Θέλει να δημιουργήσει συνθήκες μονοκρατορίας, για να μην έχει την επόμενη μέρα κάποιον να τον εμποδίσει να εφαρμόσει αυτή την πολιτική»

«Ο Ερντογάν θα τρίβει τα χέρια του με τα παιχνίδια Μητσοτάκη»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της Θράκης, μετά την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε για την ψήφο της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ροδόπη και τους μειονοτικούς υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει «επικίνδυνα παιχνίδια» με τα εθνικά μας θέματα «και ο Ερντογάν θα τρίβει τα χέρια του».

Παράλληλα, σημείωσε, ότι «η ΝΔ διαχειρίζεται τη νίκη με αλαζονεία και εκδικητικότητα», ενώ υπογράμμισε πως «έχουν βγει δεξιά και αριστερά και διαλαλούν ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι αποτελούν ‘εθνική εξαίρεση’. Έτσι μας λένε, ότι είμαστε μειωμένης εθνικής και πατριωτικής αντίληψης πολίτες. Ότι είμαστε προδότες, με δυο λόγια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να απαντήσει, κάνοντας μία ιστορική διαδρομή: «Θέλω να σας θυμίσω όσοι γνωρίζετε την ιστορία αυτού του τόπου, σε τι δρόμους ολισθηρούς οδήγησαν τέτοιες πρακτικές. Από την εποχή του εθνικού διχασμού, των Βενιζελικών και των αντι-Βενιζελικών, μέχρι πολύ αργότερα στις εποχές στις δύσκολες της εμφύλιας διαμάχης και του σπαραγμού, αλλά και αργότερα. Που πάντοτε η δεξιά πουλούσε εθνικοφροσύνη, αλλά στις δύσκολες στιγμές ήταν αυτή που σταματούσε να κάνει τον κόκορα και έκανε την όρνιθα, όταν βρισκόμασταν μπροστά σε εθνικές κρίσεις».

«Είναι ντροπή να γυρίζουμε σε αυτές τις μαύρες μέρες. Είναι ντροπή να παίζουμε παιχνίδια με την πατρίδα. Με την πατρίδα εμείς δεν θα παίξουμε, αλλά δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να υποτιμά την πατριωτική μας ευθύνη», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αγωνίζομαι να πληρώσουν αυτοί που έστησαν το παρακράτος»

Με δύο τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως ο δικός του στόχος είναι, με την παρουσία του, με τη δουλειά του, τη δημόσια συμπεριφορά του, με τις επιλογές του, να αποδείξει ότι υπάρχει κι ένας άλλος δρόμος, «ένα νέο πολιτικό ήθος».

Και επανέφερε το σκάνδαλο των υποκλοπών, λέγοντας πως η αγωνία του και η προτεραιότητά του «είναι να μην διολισθήσει η Ελλάδα στα χέρια της συντήρησης, της ασέβειας των θεσμών. Και αυτό δεν είναι προσωπικό θέμα, είναι θέμα πατριωτικό, είναι θέμα αρχών και αξιών», όπως είπε.

«Γι’ αυτό αγωνίζομαι, ώστε αυτή η υπόθεση να φτάσει μέχρι το τέλος και να πληρώσουν αυτοί που έστησαν ένα παρακράτος εν έτει 2021-22 στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως θεωρεί αδιανόητο «τα κόμματα να έχουν διαδικτυακές συμμορίες αποδόμησης του πολιτικού αντιπάλου και διασποράς fake news».

«Το ένιωσα στο πετσί μου με την υπόθεση των υποκλοπών. Με αποκαλούσαν κάποιοι εκ της Νέας Δημοκρατίας ‘πράκτορα της Κίνας και της Τουρκίας’ και μετά από μήνες βγήκε ο κ. Μητσοτάκης και είπε: ‘Δεν ήταν εθνικός κίνδυνος’. Δεν τα έλεγε, όμως, τότε, που τα παρακρατικά συστήματα του διαδικτύου που ελέγχονται από τη Νέα Δημοκρατία, προσέβαλλαν την πολιτική μου υπόσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και από την άλλη, ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, «ο κ. Τσίπρας έλεγε: ‘είναι πιασμένος’, ‘θα τα βρει με τη Νέα Δημοκρατία γιατί τον κρατούν με τις υποκλοπές’. Και τελικά, απεδείχθη ότι εγώ με τον αγώνα μου δίνω μάχη απέναντι στη συντήρηση, ενώ ο ίδιος με την εκφορά του πολιτικού του λόγου και τη στρατηγική του, ήταν ‘χρυσός’ χορηγός της Νέας Δημοκρατίας», επανέλαβε.

«Προσέξτε, μην έρχεστε με πολλή φόρα, γιατί κάπου θα βρείτε»

«Τους προειδοποιούμε: Προσέξτε, μην έρχεστε με πολλή φόρα, γιατί κάπου θα βρείτε!», δήλωσε με το χαρακτηριστικό του χιούμορ ο γραμματέας του ΚΚΕ, κάνοντας αναφορά στην ατάκα Μητσοτάκη – ο οποίος είχε παραφράσει, με τη σειρά του, την προσφώνηση Τσαπανίδου στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε, μιλώντας στο Περιστέρι, πως «η ΝΔ ήρθε πρώτη γιατί είχε τους καλύτερους χορηγούς, τα κόμματα της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, που επικρατούσαν σε αυτές τις περιοχές εδώ και δεκαετίες, πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που θα μετρήσει για το λαό», τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ, «δεν είναι πόσους βουλευτές παραπάνω θα βγάλει η ΝΔ για να ψηφίζουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδιά της, ή πόσους θα βγάλει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθούν από πίσω αυτή την αντιλαϊκή πορεία.

»Το κρίσιμο για τον λαό στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι, στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα και στους άλλους δήμους, είναι πόσο ψηλά θα φτάσει το ποσοστό του ΚΚΕ, με πολλές χιλιάδες καινούργιες ψήφους», για να εξασφαλιστεί η εκλογή «και δεύτερου κομμουνιστή βουλευτή», ανέφερε.

Αφού εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, δεν παρέλειψε να στρέψει τα «πυρά του» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «εδώ στο Περιστέρι οι πιο παλιοί, αλλά και οι νεότεροι κάτι ξέρουν, κάτι έχουν ακούσει για τα βρώμικα κόλπα του ΠΑΣΟΚ. Κάτι θυμούνται από τους εκβιασμούς των ΠΑΣΟΚων για να εγκλωβίσουν, να κλέψουν τις ψήφους των λαϊκών ανθρώπων. Τα ίδια κόλπα του ΠΑΣΟΚ αντιγράφει τώρα και ο Τσίπρας, λέγοντας ότι κάθε ψήφος που δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί το σχέδιο της ΝΔ».

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά πως «κάτι τέτοια ακούνε οι αριστεροί, οι προοδευτικοί και ανατριχιάζουν, όπως ανατρίχιαζαν και οι ψηφοφόροι του Συνασπισμού τότε, όταν τα έλεγε αυτά το ΠΑΣΟΚ».

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024