Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Προσέξτε, μην έρχεστε με πολλή φόρα, γιατί κάπου θα βρείτε!

Κουτσούμπας: Προσέξτε, μην έρχεστε με πολλή φόρα, γιατί κάπου θα βρείτε!

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, για να είναι το ΚΚΕ πιο δυνατό παντού - Τι είπε για το... cocooning «του Μητσοτάκη» και τα «κόλπα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Ο κ. Κουτσούμπας απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν το ΚΚΕ το Μάιο, καλώντας τους να το πράξουν ξανά και να μην απέχουν από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, αλλά και σε όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές και δεν το έκαναν, για να είναι «η ισχυρή 100% αντιπολίτευση και στη Βουλή και έξω απ’ αυτή στους αγώνες του λαού».

Και διεμήνυσε ότι απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση, για να είναι το ΚΚΕ πιο δυνατό παντού, «στους αγώνες και τις διεκδικήσεις, στα σωματεία, για να ξηλωθεί ο αρνητικός συσχετισμός, για να προσπεραστούν συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις».

«Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς ανθρώπινες ζωές»

Με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου ξεκίνησε την ομιλία του στο Περιστέρι ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος, που έχει μετατρέψει τις θάλασσες της Μεσογείου σε υγρό τάφο για χιλιάδες ξεριζωμένους», ανέφερε, προσθέτοντας: «Όπως δεν συμβιβαζόμαστε με το ότι μπορεί κάθε τρεις και λίγο να μετράμε νεκρούς στις φωτιές, στις πλημμύρες, στα νοσοκομεία, στα τρένα, έτσι και δεν θα συμβιβαστούμε με το να χάνονται μωρά, μικρά παιδιά με τις μανάδες τους κλεισμένα σε ένα αμπάρι στον πάτο της θάλασσας».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές δεν είναι φυσικό φαινόμενο, «για να ξεμπερδεύει κανείς με έναν ανέξοδο ανθρωπισμό, άντε και με κάποιες προτάσεις διαχείρισης των συνεπειών».

Όπως είπε, «από πίσω τους βρίσκεται η φτώχεια, η εκμετάλλευση που παράγει αυτό το σάπιο σύστημα, ο καπιταλισμός, τον οποίο όλοι, πλην ΚΚΕ, υπερασπίζονται και υπηρετούν, ενώ τσακώνονται μόνο για το ποιος θα κάτσει στις καρέκλες να τον διαχειριστεί».

Και προσέθεσε: «Από πίσω βρίσκονται οι μεγάλες επενδύσεις που μετατρέπουν τον πλούτο αυτών των χωρών σε κατάρα για τους λαούς τους. Βρίσκονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι πόλεμοι, οι εμφύλιες συγκρούσεις που εξαπολύονται και υποδαυλίζονται από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα».

Για τον φράχτη στον Έβρο

Αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε πως «για αυτόν τον φράχτη, μάλιστα, ερίζουν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος τον έφτιαξε. Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ενοχλείται όταν κάποιος φωτογραφίζεται με τον φράχτη, αλλά κατά τα άλλα, ‘καλώς υπάρχει’, όπως μας είπε ο κ. Τσίπρας στο debate. Άλλες φορές πάλι, λέει, ότι δεν είναι αποτελεσματικός’!».

«Μα φυσικά και είναι αποτελεσματικός», δήλωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «αυτός είναι ο σκοπός του, να κάνει όλο και πιο δύσκολη τη διέλευση των ξεριζωμένων. Έτσι ανεβαίνουν οι ταρίφες των διακινητών, έτσι επιλέγονται επικίνδυνα δρομολόγια, έτσι φτάνουμε στα πολύνεκρα ναυάγια.

»Και για όσους τελικά καταφέρουν να φτάσουν, αρχίζει το επόμενο μέρος του δράματος, πότε με τις Μόριες του ΣΥΡΙΖΑ, πότε με τις κλειστές δομές της ΝΔ, όπου οι κατατρεγμένοι διαπιστώνουν ότι έφυγαν από τη μία βαρβαρότητα για να βρεθούν σε μία άλλη».

«Πιο δυνατό ΚΚΕ στις δυτικές συνοικίες»

«Την άλλη Κυριακή, εδώ, στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, το ΚΚΕ πρέπει να είναι ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατό», διεμήνυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και τόνισε πως «αυτό χρειάζεται ο λαός μας, αυτό χρειάζονται οι εργάτες και οι εργάτριες που ζουν στις γειτονιές πέρα από το ποτάμι και δουλεύουν σε χώρους δουλειάς όλης της Αττικής.

»Αυτό χρειάζονται οι μικροεπαγγελματίες της πόλης που παλεύουν για την επιβίωση, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που τέλειωσαν το σχολείο και ετοιμάζονται για σπουδές ή για δουλειά, κι άλλοι σπουδάζουν ήδη.

»Αυτό χρειάζονται απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, που ετοιμάζεται πάλι να πάρει φόρα για να σαρώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματά μας, να φορτώσει στον λαό τα καινούρια ματωμένα πλεονάσματα, αλλά και τη νέα κρίση που φαίνεται να είναι προ των πυλών.

»Τους προειδοποιούμε: Προσέξτε, μην έρχεστε με πολλή φόρα, γιατί κάπου θα βρείτε!», δήλωσε με το χαρακτηριστικό του χιούμορ ο γραμματέας του ΚΚΕ, κάνοντας αναφορά στην ατάκα Μητσοτάκη.

«Χορηγοί της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Η ΝΔ ήρθε πρώτη γιατί είχε τους καλύτερους χορηγούς, τα κόμματα της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, που επικρατούσαν σε αυτές τις περιοχές εδώ και δεκαετίες, πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Υποστήριξε πως «και οι δύο έπαιξαν και εμπορεύτηκαν για χρόνια τις έννοιες της προόδου, της αριστεράς, απογοήτευσαν τον λαϊκό κόσμο που τους εμπιστεύθηκε με την πολιτική που εφάρμοσαν. Του είπαν και του έδειξαν με τις πράξεις τους, ότι ‘δεν υπάρχει εναλλακτική’, του είπαν ‘να σκύψει το κεφάλι’, να ‘προσαρμοστεί’ και τελικά να διαλέξει τον ‘λιγότερο κακό διαχειριστή’».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, η ΝΔ μπορεί να ήρθε πρώτη και να κοκορεύεται ο Μητσοτάκης, αλλά με ποσοστό πολύ μικρότερο από το πανελλαδικό της. Και τώρα στην κάλπη της επόμενης Κυριακής μπορεί να πάρει ακόμα μικρότερο. Δεν έχουν κανέναν λόγο να την ξαναψηφίσουν οι λαϊκοί άνθρωποι που το έκαναν κάτω από τον εκβιασμό ‘σταθερότητα ή αστάθεια’ και με την επίδραση μιας αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης της ΝΔ με άλλα κόμματα».

«Αυτό που θα μετρήσει για το λαό», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «δεν είναι πόσους βουλευτές παραπάνω θα βγάλει η ΝΔ για να ψηφίζουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδιά της, ή πόσους θα βγάλει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθούν από πίσω αυτή την αντιλαϊκή πορεία.

»Το κρίσιμο για τον λαό στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι, στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα και στους άλλους δήμους, είναι πόσο ψηλά θα φτάσει το ποσοστό του ΚΚΕ, με πολλές χιλιάδες καινούριες ψήφους, για να εξασφαλίσουμε την εκλογή  του δεύτερου κομμουνιστή βουλευτή, του Γιώργου Πέρρου», ανέφερε.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «ξέρουμε καλά πως πολλοί απ’ αυτούς που έκαναν άλλες επιλογές στην κάλπη του Μάη, ξέρουν τι σημαίνει το ΚΚΕ να αλωνίζει, να οργώνει με δυο βουλευτές αυτές τις γειτονιές, να μεταφέρει τα προβλήματά τους, να διεκδικεί λύσεις.

«Πάμε, λοιπόν, να τα καταφέρουμε. Να βγάλουμε τους δύπ βουλευτές στον Δυτικό Τομέα», κάλεσε τους Περιστεριώτες.

Το… cocooning «του Μητσοτάκη»

Στη συνέχεια, ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην επιλογή Μητσοτάκη να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία από το Περιστέρι, τονίζοντας τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε το Περιστέρι για το ξεκίνημα αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, επιστρατεύοντας όλο το θράσος και την υποκρισία της αστικής πολιτικής.

»Την ώρα που έλεγε πως εξαφάνισε τα ράντζα στο Αττικό, 30 ασθενείς ήταν σε φορεία σε διαδρόμους μία μέρα πριν τη γενική εφημερία του νοσοκομείου. Και λίγες μέρες αργότερα τρεις γυναίκες πέθαιναν περιμένοντας  το ασθενοφόρο που δεν υπήρχε…

»Μα αν υπήρχε, τότε πώς θα είχε πεδίο να επενδύσει και να βγάλει κέρδος ο ιδιώτης με τα καρτελάκια για ασθενοφόρο που έχετε δει να σας μοιράζουν με το που πατήσετε σε νοσοκομείο, πώς θα εξοικονομούσε το κράτος τους χρήματα για να δίνει τα πακέτα στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να φοροαπαλλάσσονται οι εφοπλιστές, για να πληρώνουμε δισεκατομμύρια στους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;

»Πώς θα τηρούνταν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, για τους οποίους μιλάει ο κ. Μητσοτάκης και τους οποίους μας είπε και ο κ. Τσίπρας ότι θα τηρήσει, και γι’ αυτό δεν πρόκειται να προσλάβει όσους υγειονομικούς απαιτούνται, με βάση τους ξεπερασμένους από τις ανάγκες οργανισμούς των νοσοκομείων;

»Αυτό είναι, λοιπόν, το κοινό τους πρόγραμμα, όπως εκφράζεται με τραγικό τρόπο στην υγεία του λαού.

«Κι αν σήμερα όλοι υποχρεώνονται κάτι να πουν, έστω για να καθησυχάσουν για τα σχέδιά τους, είναι γιατί τους υποχρεώνει η  ίδια η πραγματικότητα, αλλά και το ίδιο το κίνημα των υγειονομικών, όπου το ΚΚΕ έχει σημαντικές δυνάμεις που δεν τους έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί.

«Την ώρα που ο Μητσοτάκης έλεγε από εδώ, από τον Άγιο Αντώνιο, πως προστάτευσε τους αδύναμους από την COVID-19, κυκλοφόρησε έρευνα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο που αποδεικνύει πως το Περιστέρι είχε τη μεγαλύτερη θνησιμότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τους λόγους. Γιατί προφανώς είναι άλλο να κάνεις cocοoning στη βίλα σου και άλλο να στριμώχνεται μια 5μελής οικογένεια μέσα σε ένα διαμέρισμα 75 τετραγωνικών στην Ανθούπολη…», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και τα «κόλπα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για τα άλλα κόμματα, αναφορικά πάντα με το Περιστέρι και την Δυτική Αθήνα, ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως «εδώ στο Περιστέρι οι πιο παλιοί, αλλά και οι νεότεροι κάτι ξέρουν, κάτι έχουν ακούσει για τα βρώμικα κόλπα του ΠΑΣΟΚ. Κάτι θυμούνται από τους εκβιασμούς των ΠΑΣΟΚων για να εγκλωβίσουν, να κλέψουν τις ψήφους των λαϊκών ανθρώπων. Τα ίδια κόλπα του ΠΑΣΟΚ αντιγράφει τώρα και ο Τσίπρας, λέγοντας ότι κάθε ψήφος που δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί το σχέδιο της ΝΔ.

Και προσέθεσε: «Κάτι τέτοια ακούνε οι αριστεροί, οι προοδευτικοί και ανατριχιάζουν, όπως ανατρίχιαζαν και οι ψηφοφόροι του Συνασπισμού τότε, όταν τα έλεγε αυτά το ΠΑΣΟΚ.

»Ποιος ξέρει; Ίσως αυτή η γραμμή να αποτελεί συμβουλή του υπεύθυνου της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, του αντικομμουνιστή Μαραντζίδη, ξέρετε αυτού που δικαιώνει τα Τάγματα Ασφαλείας.

»Ας τον φέρουν εδώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι να τους πει αυτά τα αντιδραστικά, όπου σύμφωνα με την ερευνητική του άποψη, για τους νεκρούς του Μπλόκου του Περιστερίου τον Ιούλιο του 1944, ευθύνεται η αντιστασιακή δράση του ΕΛΑΣ. Ας τον χαίρονται εκεί στην Κουμουνδούρου!

»Αν και μάλλον φαίνεται ότι ζήλεψαν την ‘δόξα’, εκείνου του ανεκδιήγητου, του Παπαρατσένκο…», είπε χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει πως «εδώ, οι αριστεροί είναι περήφανοι για την ιστορία του λαού μας, και δεν μπορούν να ανέχονται αυτές τις αντιδραστικές απόψεις».

Συνεχίζοντας να εξαπολύει «πυρά» στον Αλέξη Τσίπρας, υπογράμμισε πως «το συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, όταν φωτογραφίζοντας ευθέως το ΚΚΕ, λέει ότι δεν έχει καμία διαφορά ένα κόμμα να πάει από το 7 στο 8%, ενώ αυτό που έχει σημασία είναι να ανέβει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ισχύει αυτό που έλεγαν οι πρόγονοί μας: ‘Λαγός την φτέρην έσειε, κακό της κεφαλής του’.

»Γιατί οι εργαζόμενοι της χώρα μας ξέρουν ότι ακριβώς το αντίθετο ισχύει.

»Γιατί το να πάει το ΚΚΕ στο 8% και παραπάνω, σημαίνει ότι θα εκλεγούν περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές που θα είναι στήριγμά τους μέσα και έξω από τη Βουλή.

»Ενώ το να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 20 στο 21% σημαίνει να εκλεγούν 1-2 παραπάνω βουλευτές που θα ψηφίζουν εμβληματικά νομοσχέδια του Μητσοτάκη και θα υπονομεύουν τους αγώνες».

«Με ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ»

Στη μία εβδομάδα που έμεινε, «πάμε να κάνουμε τη νύχτα-μέρα. Να μην υπολογίσουμε την κούραση. Τώρα κρίνεται το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνουμε εδώ και πολλούς μήνες για την ενίσχυση του ΚΚΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στις 21 Μάη έγινε μεν το πρώτο βήμα, αλλά θα μείνει μετέωρο αν δεν επιβεβαιωθεί με την ψήφο στο ΚΚΕ και την άλλη Κυριακή. Τελικά μόνο αυτή η ψήφος θα μετρήσει και θα φέρει αποτελέσματα που θα μας ακολουθούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», τόνισε.

Κάλεσε τους πολίτες να πάνε «με το ψηφοδέλτιο στο χέρι»: «Πάμε να βρούμε τους πάντες. Να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ, να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, αντικειμενικές και υποκειμενικές».

Και υπογράμμισε πως «την αποχή δεν θα τη βρει κανείς στο πλάι του στα δύσκολα που έρχονται».

«Πάμε λοιπόν στις μέρες, στις ώρες που απομένουν. Με οργή, με καρδιά και με μυαλό, πάμε να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στη δύναμή μας!

»ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!», δήλωσε καταληκτικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024