Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη: Να απαντήσει γιατί οι Αρχές δεν επενέβησαν και περίμεναν την άδεια ενός καθάρματος

ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη: Να απαντήσει γιατί οι Αρχές δεν επενέβησαν και περίμεναν την άδεια ενός καθάρματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ο Αρχηγός του Λιμενικού του κ. Μητσοτάκη και νυν υπουργός Ναυτιλίας άφησε αυτά τα καθάρματα ανενόχλητα μέχρι το τραγικό ναυάγιο 600 ανθρώπων»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στους διακινητές προσφύγων που εμπορεύονται τον ανθρωπινό πόνο, τους οποίους αποκάλεσε «καθάρματα».

«Κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη σήμερα από το Γύθειο ότι οι διακινητές είναι καθάρματα», σημειώνει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει πως «αυτό που ωστόσο δεν έχει απαντήσει κανείς μέσα στις αλλεπάλληλες αντιφάσεις των τελευταίων ημερών, είναι τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από αυτά τα καθάρματα – o καπετάνιος – ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είχε αποδράσει από το πλοίο 9 ώρες πριν τη βύθιση».

«Ο αρχηγός Λιμενικού του Μητσοτάκη άφησε τα καθάρματα ανενόχλητα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως «ο Αρχηγός του Λιμενικού του κ. Μητσοτάκη και νυν υπουργός Ναυτιλίας άφησε αυτά τα καθάρματα ανενόχλητα μέχρι το τραγικό ναυάγιο 600 ανθρώπων».

«Τέλος, θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη έστω να αναρωτηθεί, μιας και βρέθηκε στο Γύθειο, γιατί δεν δόθηκε εντολή στο ναυαγοσωστικό, που βρισκόταν στο λιμάνι του Γυθείου, να συνδράμει άμεσα σε επιχείρηση διάσωσης», επισημαίνει, ζητώντας του να απαντήσει και «γιατί δεν διανεμήθηκαν σωσίβια όπως διανεμήθηκαν νερά, καθώς και γιατί δεν ζητήθηκε η βοήθεια της FRONTEX».

«Τα ερωτήματα για την τραγωδία περιμένουν απαντήσεις», σημειώνει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024