Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς το κόκκινο κρασί βοηθάει στο... κρεβάτι και οι αντιγηραντικές ιδιότητες του τζιν!

Πώς το κόκκινο κρασί βοηθάει στο… κρεβάτι και οι αντιγηραντικές ιδιότητες του τζιν!

Ένα ποτηράκι από το αγαπημένο σας ποτό μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη από αυτά που νομίζετε!

Ένα ποτήρι μπύρα, κρασί ή το αγαπημένο σας ποτό μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση. Τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι «αστικός μύθος» ότι ένα ποτήρι κρασί έχει την ίδια επίδραση με… ένα μήλο την ημέρα, ήτοι κάνουν τον γιατρό πέρα!

Πάντως, αν και η υπερκατανάλωση αλκοόλ βλάπτει την υγεία, αμερικανική μελέτη που επικαλείται η Sun, διαπίστωσε ότι ένα με δύο ποτηράκια από το αγαπημένο σας ποτό την ημέρα, μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση στον οργανισμό σας καθώς μειώνουν το πρήξιμο και τις βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τo βρετανικό Μέσο κάθε ποτό έχει και τα δικά του μυστικά!

Η μπύρα σας κάνει πιο… έξυπνους!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Science Direct, σε κουίζ σε παμπ στο οποίο συμμετείχαν θαμώνες που είχαν πιει ένα δυο ποτηράκια μπύρας και νηφάλιοι, διαπιστώθηκε ότι οι πρώτοι έλυναν γρίφους γρηγορότερα και ε΄χιαν 30% περισσότερες πιθανότητες να βρουν τη λύση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πικρά συστατικά της μπύρας μπορούν να αυξήσουν την καλή χοληστερόλη, η οποία βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Επιπλέον, όσοι πίνουν τακτικά ελεγχόμενη ποσότητα μπύρας, μπορεί να ζουν περισσότερο καθώς η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και ενδυναμώνει τη λειτουργία της καρδιάς.

Βότκα και… αρθρίτιδα

Λίγη βότκα με τόνικ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

Μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, όσοι έπιναν μέτρια ποσότητα αλκοόλ τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα διέτρεχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Το κόκκινο κρασί βελτιώνει τις αποδόσεις στο σεξ!

Αν ψάχνετε κάτι να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή, δοκιμάστε να πείτε κόκκινο κρασί! Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal Of Sexual Medicine το 2009 διαπίστωσε ότι το κόκκινο κρασί αυξάνει την τεστοστερόνη και ότι όσοι πίνουν δύο ποτήρια την ημέρα έχουν περισσότερη διάθεση σε σχέση με τους λάτρεις της μπύρας ή των κοκτέιλ.

Οι αντιγηραντικές ιδιότητες του τζιν

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Industrial Crops And Products το 2018, το τζιν απαλύνει τις ρυτίδες και το μυστικό γι’ αυτό ίσως κρύβεται στα μούρα αρκεύθου.

Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά φλαβονοειδών και πολυφαινολών, τα οποία είναι αποδεδειγμένα αντιγηραντικά.

Άλλες μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι τα ίδια μούρα μπορούν να αυξήσουν τη μακροζωία, ενώ έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Heliyon το 2019 αποκάλυψε ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση δυνητικά επιβλαβών τοξινών από το αίμα.

Το μπράντι «μπουστάρει» το ανοσοποιητικό

Το μπράντι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα ποτήρι την ημέρα θα βοηθήσει σίγουρα να κρατήσετε τον γιατρό μακριά, καθώς το μπράντι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, τα οποία μειώνουν τις φλεγμονές και καταπολεμούν τα βακτήρια.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πονόλαιμου και του βήχα.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024