Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Επεσαν πυροβολισμοί ενώ ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ αποχωρούσε από τη Ζαπορίζια

Ουκρανία: Επεσαν πυροβολισμοί ενώ ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ αποχωρούσε από τη Ζαπορίζια

Επεσαν πυροβολισμοί ενώ το κομβόι με τον επικεφαλής του ΙΑΕΑ αποχωρούσε από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, επιστρέφοντας σε εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ακινητοποιήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα λόγω πυροβολισμών ενώ επέστρεφε σε εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία, μετά την επίσκεψη στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος ελέγχεται από τη Ρωσία (στη φωτογραφία του IAEA via Reuters, επάνω, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ραφαέλ Γκρόσι στο ακινητοποιημένο κομβόι).

«Ακούγονται πυρά»

Εκπρόσωπος του ΙΑΕΑ είπε ότι «ακούγονται πυρά στο βάθος για μερικά λεπτά» αλλά κανένα από τα μέλη της αποστολής δεν διέτρεξε κίνδυνο. Η υπηρεσία «δεν διαθέτει άλλες πληροφορίες για το συμβάν», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Ρενάτ Κάρτσαα, σύμβουλος του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Rosenergoatom, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι άνοιξε πυρ στο κομβόι του γενικού διευθυντή του ΙΑΕΑ Ραφαέλ Γκρόσι.

Το ρωσικό πρακτορείο Tass μετέδωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και η αυτοκινητοπομπή επέστρεψε με ασφάλεια στην πόλη Ζαπορίζια.

Ο Γκρόσι επισκέφθηκε τον πυρηνικό σταθμό τον οποίο Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται ότι βομβαρδίζουν μετά τη ρωσική εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Κίνδυνοι για τον πυρηνικό σταθμό

«Η καταστροφή του φράγματος στη λίμνη Καχόβκα στις 6 Ιουνίου λόγω της ρωσικής εισβολής και κατοχής της συγκεκριμένης περιοχής της Ουκρανίας αύξησε σημαντικά τους κινδύνους για τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια», επισημαίνει η Greenpeace με ανακοίνωσή της.

«Η δραματική μείωση της στάθμης του νερού της Καχόβκα θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση του αναχώματος που συγκρατεί το νερό που είναι απαραίτητο για την ψύξη των εξαιρετικά ραδιενεργών καυσίμων στο εσωτερικό του εργοστασίου», προστίθεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024