Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Μπαρτζώκας: εξελίσσει το μπάσκετ

Γιώργος Μπαρτζώκας: εξελίσσει το μπάσκετ

Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος πως «ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός».

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως «ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός». Δεν είναι κολακεία. Ούτε υπερβολή να υποστηριχθεί πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοιάζει με τον …Πεπ! Καθένας στο άθλημά του – ο Γκουαρντιόλα στο ποδόσφαιρο, ο κόουτς του νταμπλούχου Ολυμπιακού, στο μπάσκετ.

Μια αόρατη γραμμή ενώνει τους δύο επικεφαλής των ομάδων που πήγαν ένα βήμα, αν όχι και περισσότερα, τα σπορ παρακάτω. Εν προκειμένω, χαίρεσαι να βλέπεις τη δουλειά του Μπαρτζώκα στον πάγκο. Κυρίως την ηρεμία του, τον τρόπο που καθοδηγεί τους παίκτες. Παίρνει άσους όχι από το τοπ επίπεδο και τους μετατρέπει σε σταρ ολκής της Ευρωλίγκας. Παραδείγματα;

Ο Κάνααν ήρθε ως στοίχημα και ως αντι-Ντόρσεϊ. Οντως, δεν έλαμψε στην αρχή. Τώρα, λογίζεται βασικό μέρος του κορμού των Ερυθρολεύκων και όποιος πει ότι δεν έλειψε σε κάποια ματς των play offs, αδικεί τον αμερικανό γκαρντ.

Περίπτωση μεγάλη ο Γουόκαπ. Ενας αξιόπιστος πλέι μέικερ ήταν προτού φτάσει στο Λιμάνι. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, πάντα κάτω από τις οδηγίες του προπονητή, έφτασε στο σημείο να θεωρείται ο καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας, μετρ στα κλεψίματα και την πίεση στη …μπάλα. Και από ασίστ, όσες θέλει!

Μήπως δεν είναι έργο Μπαρτζώκα η εκτόξευση του Βεζένκοφ; Είναι ο ίδιος παίκτης με αυτόν που ήρθε προ ετών στον Ολυμπιακό; Τώρα ο Σάσα έχει μετατραπεί σε υπερόπλο, βάζει απανωτούς πόντους, είναι το καλύτερο «4» της Ευρώπης, το ομολογούν όλοι και με πόντους που δίνουν νίκες. Γιατί όταν ο «ψηλός» ανεβάζει το σκορ, έχεις πλεονέκτημα στο σύγχρονο μπάσκετ.

Εύρημα του προπονητή λογίζεται και ο Πίτερς. Σύμφωνοι, δεν ήταν σε όλη τη σεζόν καταπληκτικός αυτός ο φόργουορντ, ωστόσο όταν βρεθεί στη μέρα του ευστοχεί από το τρίποντο και «ανοίγει» την αντίπαλη άμυνα. Στο ματς που δεν ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ, υπήρξε αληθινά καταπληκτικός και με «σουτ μεγάλα».

Παίκτης εθνικής ομάδας έγινε ο Λαρεντζάκης ακούγοντας τι θέλει ο προπονητής από αυτόν. Βελτίωσε θεαματικά το σουτ του και αν αποκτήσει σταθερότητα, μπορεί να ανέβει παραπάνω. Γιατί αυτό λείπει από τον διεθνή γκαρντ.

Ο δε Μακ Κίσικ προέκυψε σχεδόν άσημος στο ΣΕΦ κι όμως έχει ήδη κάνει νέο συμβόλαιο. Όταν εφορμά σχεδόν δεν τον …πιάνεις! Και με σουτ πολύ αξιόλογο στην καλή του ημέρα.

Και κάτι για τον Λούντζη: ορισμένοι στο πρόσωπό του βλέπουν τον μελλοντικό πλέι μέικερ της εθνικής ομάδας. Ο Ελληνας «άσος» έχει διάθεση να ξεπεταχθεί, παίρνει παραπάνω χρόνο στα παιχνίδια και η απουσία του Κάνααν από την …εξίσωση, τον έφερε στην πρώτη γραμμή.

Τι μένει να επισημανθεί; όλοι οι παίκτες ανεβάζουν στροφές με τον Μπαρτζώκα ως προπονητή. Ατομικά προοδεύουν. Αλλά το βασικότερο είναι πως η άνοδός τους γίνεται μέσα από τη συνολική δουλειά, μέσα από την ομάδα. Και αυτό σημαίνει πολλά για το όλο οικοδόμημα του Ολυμπιακού.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024