Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Αγωγή από δισκογραφικές εταιρείες για τα τραγούδια που ανεβάζουν χρήστες

Twitter: Αγωγή από δισκογραφικές εταιρείες για τα τραγούδια που ανεβάζουν χρήστες

Η πλατφόρμα του Έλον Μασκ φέρεται να είναι η μόνη που επιτρέπει στους χρήστες να ποστάρουν τραγούδια χωρίς άδεια

Ομάδα 17 δισκογραφικών εταιρειών υπέβαλε αγωγή κατά της Twitter Inc. σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αξιώνοντας αποζημίωση 250 εκατ. δολαρίων για μαζική παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας τους.

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης του Έλον Μασκ είναι η μόνη πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να ποστάρουν τραγούδια χωρίς άδεια, υποστηρίζουν τα μέλη του National Music Publishers’ Association, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων η Sony Music, η BMG και η Universral.

Μάλιστα το Twitter κατηγορείται ότι ενθαρρύνει την παράνομη χρήση μουσικής προκειμένου να προσελκύει χρήστες και να τονώνει τα διαφημιστικά έσοδα.

Με την τακτική αυτή η πλατφόρμα έχει αποκτήσει «αθέμιτο πλεονέκτημα» σε σχέση με άλλες πλατφόρμες, οι οποίες πληρώνουν τις δισκογραφικές για τα δικαιώματα των τραγουδιών που ανεβάζουν οι χρήστες.

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, το φαινόμενο έχει επιδεινωθεί μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ τον Οκτώβριο, καθώς οι εσωτερικές υπηρεσίες της πλατφόρμας βρίσκονται σε «αποδιοργάνωση» λόγω των μαζικών απολύσεων.

Το Twitter κινδυνεύει με ένα ακόμα οικονομικό πλήγμα σε περίπτωση δικαίωσης των δισκογραφικών, μετά τις αναφορές για συσσωρευμένα χρέη από απλήρωτα ενοίκια και ακάλυπτες υποχρεώσεις για τις υπηρεσίες νέφους της Google και της Amazon στις οποίες βασίζεται η πλατφόρμα.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024