Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπερλουσκόνι: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του

Μπερλουσκόνι: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του

Η τελευταία φωτογραφία του εκλιπόντος Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι κυκλοφορεί στα ιταλικά ΜΜΕ, λίγες ώρες μετά τον θάνατό του.

Η ιταλική εφημερίδα La Reppublica έδωσε στο φως της δημοσιότητας την πιο πρόσφατη φωτογραφία του Μπερλουσκόνι, τραβηγμένη την Παρασκευή το απόγευμα, λίγο πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Ο Μπερλουσκόνι κάθεται χαμογελαστός έχοντας αγκαλιά ένα νεαρό αγόρι.

Πολυήμερο πένθος

Η La Repubblica αναφέρεται σε κεντρικό άρθρο της στο πολυήμερο πένθος που πρόκειται να τηρηθεί στην Ιταλία για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και μεγαλοεπιχειρηματία Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και αύριο, ενώ για την αυριανή ημέρα, κατά την οποία θα τελεσθεί η κηδεία του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος.

Ιδιωτικό προσκύνημα στη σορό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για μικρό αριθμό επιφανών προσωπικοτήτων πραγματοποιείται στη βίλα Άρκορε στο Μιλάνο, έξω από την οποία δεκάδες Ιταλοί σπεύδουν και αφήνουν λουλούδια στη μνήμη του «Καβαλιέρε».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει παράλληλα ότι ακυρώθηκαν τουλάχιστον για ένα τριήμερο οι διάφορες υποχρεώσεις όλων των υπουργών, ενώ στη Βουλή και στη Γερουσία της Ρώμης οι ψηφοφορίες θα σταματήσουν συνολικά για μια εβδομάδα.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναχώρησε από το Παλάτσο Τσίγκι και κατευθύνεται στο Μιλάνο, όπου θα τελεστεί το απόγευμα της Τετάρτης (14/6) η δημοσία δαπάνη κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Απόψε η Ιταλίδα πρωθυπουργός θα εκφράσει και αυτή τα συλλυπητήριά της στη βίλα στο Άρκορε. Στην έπαυλη βρίσκονται μόνον στενοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Μπερλουσκόνι

«Και τώρα θα δουλέψουμε», λέει ο γιός του

Ο μεγαλύτερος γιος του «Καβαλιέρε», ο Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού ομίλου Μέντιασετ, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Θεωρούσε την επιχείρηση αυτή σαν ένα δικό του παιδί. Ο πατέρας μου, ο ιδρυτής μας, σας αγαπούσε ανέκαθεν όλους, έναν προς έναν, ξεχωριστά. Η υποχρέωσή μας τώρα είναι να ακολουθήσουμε τα άσβηστα χνάρια του και να δουλέψουμε, να δουλέψουμε, να δουλέψουμε. Με ενθουσιασμό και σεβασμό».

Το βράδυ της Δευτέρας, οι κύριες εκπομπές της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, και των ιδιωτικών καναλιών του ομίλου Μediaset, ήταν αφιερωμένες στη επιχειρηματική και πολιτική πορεία του μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία η οποία θα τελεσθεί αύριο το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η πρέσβης στην Ιταλία Ελένη Σουρανή.

Θα πραγματοποιηθεί η κηδεία

Προσευχή με στενούς συγγενείς και λιγοστούς φίλους, παρουσία ιερέα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη βίλα του Άρκορε, όπου χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στην αυριανή κηδεία αναμένεται να είναι παρών και ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στο εσωτερικό της εκκλησίας θα μπορέσουν να εισέλθουν μέχρι δύο χιλιάδες άτομα, ενώ από την πλατεία του Ντουόμο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή, σε γιγαντοοθόνες, μέχρι και είκοσι χιλιάδες άνθρωποι. Η κηδεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του πρύτανη του πανεπιστημίου της Σιένα, Τομάζο Μοντανάρι, ο οποίος δεν έδωσε εντολή να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες της Ιταλίας και της ΕΕ στα κτήρια του πανεπιστημίου, παρά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης Μελόνι. «Δεν μισώ κανέναν αλλά λέω όχι σε μια αγιοποίηση που θεωρώ υποκριτική και αναλαμβάνω την ευθύνη της απόφασής μου», τόνισε.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024