Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Υποκριτής ο Μητσοτάκης - Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα

Τσίπρας: Υποκριτής ο Μητσοτάκης – Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ για ανευθυνότητα, ενώ επαναλαμβάνει πως δεν τον είχε ενημερώσει για τους μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χειρισμούς του στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρηση στο Κρήτη TV.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας σε ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα», υποστηρίζοντας πως «λέει ψέματα ότι με είχε ενημερώσει για οτιδήποτε προεκλογικά».

Με αφορμή την αποκάλυψη για υποψήφιο της ΝΔ που δηλώνει «Τούρκος της Δυτικης Θρακης», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι υποκριτής και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι ευθύνεται για «αποσπασματική διαρροή στον Τύπο άκρως απόρρητων ενημερωτικών δελτίων της ΕΥΠ για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα», έχοντας κάνει την ΕΥΠ… «Προσωπική Υπηρεσία Πληροφοριών».

«Όποιος και να βγει πρωθυπουργός, θα τα βρει μπροστά του αυτά»

«Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας σε ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα. Λέει ψέματα ότι με είχε ενημερώσει για οτιδήποτε προεκλογικά και είναι πολύ κρίσιμο, κάποιος που ήταν τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός και θέλει να ξανακερδίσει τις εκλογές και να είναι και τα επόμενα χρόνια για να διαχειριστεί ευαίσθητα εθνικά θέματα, να λέει ψέματα και να θέλει να εκμεταλλευτεί στην προεκλογική αρένα τέτοιου είδους ζητήματα, τα οποία θα βρει μπροστά όποια κι αν είναι η κυβέρνηση την επόμενη μέρα, όποιος και να είναι ο πρωθυπουργός θα τα βρει μπροστά του, είτε είμαι εγώ, είτε είναι αυτός», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, μάλιστα, σε μια «ενδιαφέρουσα» – όπως την χαρακτήρισε – συνέντευξη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, «ο οποίος αναρωτήθηκε αν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Θράκη είχαν ψηφίσει τη ΝΔ, θα γινόταν αυτή η φασαρία σήμερα;».

Και σημείωσε πως «45 χρόνια γνωρίζουμε ότι οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Θράκη έχουν τα δικά τους κριτήρια, βάσει των οποίων ψηφίζουν πολιτικά κόμματα».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η κ. Μπακογιάννη, «η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, που πήγε στη Θράκη προκειμένου να εκβιάσει τη μειονότητα τη μουσουλμανική, λέγοντας ότι αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε τέσσερα δύσκολα χρόνια – και αυτό ήταν ένα μήνυμα όχι μόνο στην μειονότητα, αλλά σε κάθε κοινωνική ομάδα που ενδεχομένως να έχει άλλη άποψη την επόμενη μέρα από την άποψη του καθεστώτος, γιατί καθεστώς θέλουνε να επιβάλουνε, κομματικό και οικογενειακό», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κ. Μπακογιάννη το 2012 κατέβηκε στις εθνικές εκλογές, πήρε πανελλαδικά 2,5% και πήρε στη Ροδόπη 18%, στον Ίασμο 70 %. Τι είχε κάνει συμφωνία με τον Ερντογάν; Ήταν εθνική εξαίρεση; Είναι ντροπή. Αυτά είναι ντροπή να λέγονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μετά τις εκλογές, μου έστειλε ένα απόρρητο σημείωμα της ΕΥΠ»

Και προσέθεσε πως είχε μόνο «μία ενημέρωση δύο μέρες μετά τις εκλογές, καμία ενημέρωση πριν σε ό,τι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα, με την υποτιθέμενη χειραγώγηση της ψήφου της μειονότητας στην Θράκη. Καμία ενημέρωση επ’ αυτού».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «άθλιο σχέδιο από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ήταν εκείνες τις ημέρες πρωθυπουργός και διαχειρίστηκε απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ και διοχέτευσε αποσπασματικά στοιχεία από αυτά τα έγγραφα, προκειμένου να στήσει το πολιτικό του παιχνίδι».

«Αλλά δεν μου κάνει εντύπωση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η ΕΥΠ επί των ημερών του (σ.σ. Μητσοτάκη) είχε γίνει μια προσωπική υπηρεσία πληροφοριών και παρακολουθούσε μέσω του predator το μισό πολιτικό σύστημα, τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς του – και ο ίδιος έβλεπε προφανώς τα σημειώματα του τι λέγανε – παρακολουθούσε τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων».

«Και μετά, διέρρευσαν το σημείωμα της ΕΥΠ στον Τύπο»

«Έτσι λειτουργούν τα καθεστώτα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ότι του εστάλη «την Τρίτη μετά τις εκλογές» ένας φάκελος, «στον οποίο εμπεριέχεται ένα απόρρητο σημείωμα της ΕΥΠ και στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για όλους τους υποψήφιους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη».

Όπως ανέφερε, μάλιστα, «και μου το στέλνει αυτό, χωρίς να με πάρει ένα τηλέφωνο, μέσω του κυρίου Γεραπετρίτη, στον διευθυντή του γραφείου μου, χωρίς να ζητήσει όπως έκανα εγώ επανειλημμένως ως πρωθυπουργός, στο Διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν το έκανε αυτό», είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για ανευθυνότητα αφού του έστειλε «ένα χαρτί άκρως απόρρητο και, δυο εβδομάδες μετά, αποσπασματικές πληροφορίες από αυτό το χαρτί που μου έστειλε δημοσιεύονται σε μια εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας».

«Έτσι λειτουργούν τα καθεστώτα. Τι παραπάνω θα έκανε ο κ. Ερντογάν στην Τουρκία;», δήλωσε χαρακτηριστικά για την στάση Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024