Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας για Ροδόπη: Αθλιότητες Μητσοτάκη και λογικές μαφίας από την Μπακογιάννη

Τσίπρας για Ροδόπη: Αθλιότητες Μητσοτάκη και λογικές μαφίας από την Μπακογιάννη

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα της Ροδόπης λέγοντας πως «παίζει με ευαίσθητα εθνικά θέματα».

«Βαρείς» χαρακτηρισμούς και ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αποδέκτες τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΝΔ και τον πρόεδρό της για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη Ροδόπη, κατηγορώντας τους ότι «παίζουν με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής στο κανάλι TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, έκανε λόγο για «αθλιότητες Μητσοτάκη» ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ροδόπη την οποία κατηγόρησε για «λογικές μαφίας».

Το ζήτημα της Ροδόπης που ήταν η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου με 33,18% και 20.185 ψήφους, έχει μπει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της ΝΔ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση του ζητήματος και κάνει λόγο για επικίνδυνα «φθηνά προεκλογικά παιχνίδια Μητσοτάκη με τη μουσουλμανική μειονότητα».

«Παίζει με ευαίσθητα εθνικά θέματα»

«Μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρόνων, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10 – 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή», είπε αρχικά.

«Βεβαίως καταλάβαμε όλοι τι έγινε όταν πήγε πάνω η κυρία Μπακογιάννη πάνω και τους απείλησε. Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ. Βεβαίως είναι σκληρή», συμπλήρωσε.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024