Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρανς ακτιβίστρια εμφανίστηκε γυμνόστηθη στον Λευκό Οίκο, αλλά κάποιοι σεξουαλικοποίησαν το σώμα της

Τρανς ακτιβίστρια εμφανίστηκε γυμνόστηθη στον Λευκό Οίκο, αλλά κάποιοι σεξουαλικοποίησαν το σώμα της

Απαντώντας στους επικριτές, το μοντέλο και ακτιβίστρια Rose Montoya μοιράστηκε ένα ακόμη βίντεο με τους 103.000 ακολούθους της στο οποίο υπερασπίστηκε τον εαυτό της.

Οργή προκάλεσε η κίνηση της τρανς ακτιβίστρια Rose Montoya να ποζάρει γυμνόστυθη σε φωτογραφία στον Λευκό Οίκο μετά από συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν.

Το γνωστό μοντέλο και ακτιβίστρια συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την Πρώτη Κυρία στη μεγαλύτερη γιορτή υπερηφάνειας στην ιστορία του Λευκού Οίκου το Σάββατο.

Σε ένα σύντομο βίντεο που μοιράστηκε στη σελίδα της στο Instagram, η Montoya φαίνεται να σφίγγει το χέρι του Μπάιντεν και να του λέει ότι «τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

Ένα μεταγενέστερο κλιπ δείχνει το μοντέλο να στέκεται με αρκετούς φίλους της, καθώς εκθέτει για λίγο το στήθος της, ενώ κάποιος φωνάζει: «Είμαστε τόπλες στον Λευκό Οίκο;».

Το βίντεο προκάλεσε διαδικτυακές αντιδράσεις, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές της ήταν ανάρμοστες.

Η απάντησή της

Απαντώντας στους επικριτές, το μοντέλο μοιράστηκε ένα ακόμη βίντεο με τους 103.000 ακολούθους της στο οποίο υπερασπίστηκε τον εαυτό της.

Είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί το στήθος μου τώρα θεωρείται ακατάλληλο ή παράνομο όταν το επιδεικνύω, ωστόσο πριν κάνω coming out  ως τρανς δεν ήταν; Το μόνο που κάνετε είναι να επιβεβαιώνετε ότι είμαι γυναίκα. Το μόνο που κάνετε είναι να λέτε ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, επειδή για κάποιο λόγο, οι άνθρωποι θέλουν να σεξουαλικοποιούν τα γυναικεία σώματα και να λένε ότι είναι ακατάλληλα.

»Οι τρανς φίλοι μου επιδείκνυαν τα σημάδια από τις χειρουργικές επεμβάσεις τους και ζούσαν με χαρά, και ήθελα να τους κάνω παρέα».

Και πρόσθεσε: «Και επειδή αυτό είναι απόλυτα νόμιμο στην Ουάσινγκτον, αποφάσισα να τους ακολουθήσω και να καλύψω τις θηλές μου απλά για να το παίξω safe, επειδή ήθελα να είμαι πλήρως ελεύθερη και ο εαυτός μου.

»Δεν είχα καμία πρόθεση να προσπαθήσω να γίνω χυδαία με οποιονδήποτε τρόπο, απλά ζούσα με χαρά, ζούσα την αλήθεια μου και υπήρχα μέσα στο σώμα μου».

Τα εγκλήματα μίσους κατά των τρανς

Στην εκδήλωση, ο Μπάιντεν απηύθυνε ομιλία με την οποία ζήτησε την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων εν μέσω μιας σειράς τρομακτικών επιθέσεων εναντίον της κοινότητας.

«Όταν οικογένειες σε όλη τη χώρα παίρνουν βασανιστικές αποφάσεις να μετακομίσουν σε άλλη πολιτεία για να προστατεύσουν το παιδί τους από επικίνδυνους αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμους, πρέπει να δράσουμε. Πρέπει να αντισταθούμε στα εκατοντάδες ανάλγητα και κυνικά νομοσχέδια που εισάγονται σε πολιτείες και στοχεύουν τα τρανς παιδιά, τρομοκρατούν τις οικογένειες και ποινικοποιούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές», δήλωσε.

«Αυτά τα νομοσχέδια και οι νόμοι επιτίθενται στις πιο βασικές αξίες και ελευθερίες που έχουμε ως Αμερικανοί», είπε.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024