Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Fiat 600: Σε ηλεκτρικούς SUV ρυθμούς

Fiat 600: Σε ηλεκτρικούς SUV ρυθμούς

Η Fiat προσφέρει ένα εμπεριστατωμένο δείγμα γραφής από το νέο της, δεύτερο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα πάρει την μορφή ενός SUV τεχνολογικά συναφές με το Jeep Avenger

Η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να λανσάρει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το οποίο θα πάρει την μορφή ενός SUV με τα διακριτικά Fiat 600. H Fiat έχει ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής για το νέο SUV μέσω teaser video τα οποία αποκαλύπτουν ότι το νέο μοντέλο, αυτονόητα, θα ακολουθήσει την αισθητική γραμμή του 500, όπως προδίδουν οι λεπτομέρειες και τα φωτιστικά σώματα, αν και αυτές έχουν προσαρμοστεί στις επιφάνειες και στις διαστάσεις ενός μεγαλύτερου οχήματος.

Κάπως έτσι, το 600 θα μπορούσε να θεωρηθεί κατά κάποιο τρόπο ως απόγονος του 500Χ αν και η ειδοποιός διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ηλεκτρική τεχνολογία την οποία το νέο SUV «οφείλει» στην πλατφόρμα e-CMP2 του ομίλου Stellantis όπου και θα βασίζεται. Χάρη στην νέα αρχιτεκτονική και στις συνήθεις εξασφαλίσεις της ηλεκτρικής τεχνολογίας, παρά τις αντίστοιχες διαστάσεις με το 500Χ, το ηλεκτρικό SUV θα προσφέρει ευρυχωρία αντίστοιχη του 500L MPV.

Η ηλεκτρική πλατφόρμα αναμένεται να φιλοξενεί μπαταρία 54 kWh η οποία με δεδομένη και την συνάφεια τόσο τεχνολογική όσο και σε επίπεδο μεγέθους με το Jeep Avenger, θα πρέπει να προσφέρει αυτονομία περί τα 400 χλμ. Το κύκλωμα φόρτισης αναμένεται να είναι 100 KW.

Ανάλογη του αμερικανοτραφούς μοντέλου θα είναι και η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα η οποία θα διαμορφωθεί σε 156 ίππους. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι ότι, με δεδομένο ότι η Jeep έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, κατά πόσο αυτή η τεχνολογία θα μεταφερθεί και στο μοντέλο της Fiat.

To teaser video αποτυπώνει και μια πρώτη εικόνα του εσωτερικού του Fiat 600 σύμφωνα με την οποία τον ρόλο του πίνακα οργάνων αναλαμβάνει μια κυκλική ψηφιακή επιφάνεια ενώ η κεντρική οθόνη ακολουθεί το παράδειγμα του 500 αν και σε μια λίγο διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση που να ταιριάζει με το μεγαλύτερο μέγεθος του νέου μοντέλου. Την εικόνα της κεντρικής κονσόλας συμπληρώνει μια σειρά από φυσικούς διακόπτες για τον χειρισμό του κλιματισμού και του εξαερισμού.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα αποκάλυψης του Fiat 600, η ιταλική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι σκοπέυει να το διαθέσιες στην αγορά από το 2024.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024