Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι Ιάπωνες ξέχασαν πώς είναι να χαμογελάς μέσα στην πανδημία και τώρα παρακολουθούν μαθήματα για αυτό

Οι Ιάπωνες ξέχασαν πώς είναι να χαμογελάς μέσα στην πανδημία και τώρα παρακολουθούν μαθήματα για αυτό

Πρόκειται για μία μαζική ανάγκη των πολιτών της χώρας

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και την καθημερινή χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους πολλοί από εμάς ξεχάσαμε τι εστί… χαμόγελο.

Αυτό αποτελεί γεγονός στην Ιαπωνία και τα «σεμινάρια χαμόγελου» που έχουν αρχίσει να «ξετρυπώνουν» το επιβεβαιώνουν περίτρανα.

Φοιτητές της χώρας παρακολουθούν μαθήματα από επαγγελματίες εκπαιδευτές για να μάθουν πώς να χαμογελούν αφού συνηθίζουν να φορούν μάσκες, ανέφερε το Reuters.

Πλέον οι κάτοικοι της Ιαπωνίας, μετά την άρση του lockdown και των αυστηρών κανόνων για τη χρήση μάσκας, είναι αναγκασμένοι να εκθέσουν τα πρόσωπά τους.

Ως εκ τούτου, η ζήτηση για τέτοια μαθήματα έχει αυξηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Keiko Kawano, είναι μία από τις δασκάλες που διευθύνει επίσης την Smile Education, μια εταιρεία στην Ιαπωνία.

πηγή: reuters

Διδάσκει στους μαθητές της διαφορετικούς τύπους χαμόγελου μαζί με την τεχνική «Hollywood Style Smiling» που περιλαμβάνει «μισοφέγγαρα μάτια» και «στρογγυλά μάγουλα».

«Οι άνθρωποι δεν έχουν σηκώσει τα μάγουλά τους ούτε προσπάθησαν να χαμογελάσουν πολύ», είπε η Kawano στους New York Times. Και πρόσθεσε: «Τώρα βρίσκονται σε ένα χάος! Ασκούν τους μύες του σώματος, αλλά όχι αυτά του προσώπου τους».

Ενδεικτικά, περίπου το ένα τέταρτο των μαθητών που παρακολούθησαν το μάθημα φορούσαν τις μάσκες τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Οι νέοι, ίσως, έχουν συνηθίσει τη ζωή με μάσκα, είπε η Kawano, σημειώνοντας ότι για τις γυναίκες μπορεί να είναι πιο εύκολο να βγουν έξω χωρίς μακιγιάζ και οι άνδρες θα μπορούσαν να κρύψουν το αξύριστο πρόσωπό τους.

Η ίδια μιλώντας στο Reuters ανέφερε πως πλέον υπάρχει μία αυξανόμενη ανάγκη των ανθρώπων για χαμόγελο.

Για να προετοιμαστεί για τον εργασιακό κόσμο, η Himawari Yoshida, μια 20χρονη φοιτήτρια τέχνης, παρακολουθεί τα μαθήματα  της Kawano ως μέρος του σχολικού της μαθήματος.

«Δεν είχα χρησιμοποιήσει πολύ τους μύες του προσώπου μου κατά τη διάρκεια της Covid-19, επομένως είναι καλή άσκηση», είπε ο Yoshida στο Reuters.

Μαζί με τους φοιτητές, η Kawano αποκτά πελάτες από εταιρείες έως και τοπικές κυβερνήσεις, ενώ εκπαιδεύει και ανθρώπους που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν την καριέρα της.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024