Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεπ Γκουαρντιόλα: με τις ευχές του Σερ Αλεξ!

Πεπ Γκουαρντιόλα: με τις ευχές του Σερ Αλεξ!

«Είναι τιμή για μένα που είμαι δίπλα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Έλαβα ένα μήνυμα από αυτόν το πρωί. Με άγγιξε. Ήταν ωραία».

Είναι ενδιαφέρον όταν η αντιπαλότητα μπαίνει στην άκρη. Όταν ο «πρώτος των πρώτων» εύχεται να τον φτάσει κάποιος άλλος, εν προκειμένω ο «πολύς» Πεπ Γκουαρντιόλα να ισοφαρίσει το ρεκόρ ενός θρυλικού ανθρώπου των πάγκων. Εως το βράδυ του Σαββάτου ήταν μόνον ο Σερ Αλεξ αυτός που είχε πανηγυρίσει τρεμπλ με ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος.

Τότε, το 1999 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τώρα, η  άλλη πλευρά της πόλης, η γαλάζια με τον Γκουαρντιόλα στο τιμόνι, τον κόουτς με τα δύο (!) τρεμπλ στη διαδρομή του. Ηρθε ένα με τη Μπάρτσα το 2009 και ακολούθησε αυτό με τους Πολίτες. Και βρίσκεται ακόμη στην προπονητική του ακμή…Μόλις 52 ετών είναι.

Τι αποκάλυψε ο Ισπανός προπονητής μετά το επίτευγμα στην Πόλη; Πως πριν από την αναμέτρηση με την Ιντερ είχε λάβει ένα συγκινητικό μήνυμα από τον Αλεξ Φέργκιουσον, τον βετεράνο προπονητή από τη Σκωτία που συνέδεσε το όνομά του με τους Μπέμπηδες.

«Είναι τιμή για μένα που είμαι δίπλα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Έλαβα ένα μήνυμα από αυτόν το πρωί. Με άγγιξε. Ήταν ωραία».

Κάπως έτσι, μπορεί να λεχθεί πως ο Γκουαρντιόλα έφτασε στο απόγειο της δόξας με τις ευχές ενός πρώην. Ένα τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ που …προσγειώθηκε στην αγκαλιά της Σίτι όχι με τον γνώριμο επιθετικό τρόπο που απολαμβάνουμε την ομάδα του Ισπανού, αλλά με βάση την άμυνα.

Ένα συμπαγές σύνολο, με τέσσερα μπακ, με βοήθειες από τους μέσους και το βαρύ χαρτί τύπου Χάαλαντ να μην ξεχωρίζει ή τουλάχιστον να μην κάνει τη διαφορά σε ένα σούπερ ματς. Γιατί μετρά το τρόπαιο. Ο Γκουαρντιόλα το ήξερε. Όπως και η τύχη μετρά, αν κάποιος φέρει στο νου τις απίστευτες ευκαιρίες της Ιντερ στο φινάλε.

Τι άλλο αξίζει να έχουμε στο μυαλό; Αν θεωρούμε ότι ο Πεπ είναι ο πεφωτισμένος του αθλήματος που λέει και κάνει κατά βάση τα σωστά, ο Τσέφεριν και οι λοιποί αρμόδιοι ας σκεφθούν και την κάτωθι ατάκα του πολυνίκη τεχνικού: « Όλοι μας χρειαζόμαστε διακοπές, η σεζόν ήταν πολύ μακρά.

Οι περισσότεροι παίκτες πηγαίνουν στις εθνικές ομάδες τους για να παίξουν. Ειλικρινά, UEFA και FIFA σκεφτείτε το»!

Μοιάζει με έκκληση. Αλήθεια, πότε ξεκουράζονται οι ποδοσφαρισιτές;

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024