Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1999 vs Μάντσεστερ Σίτι 2023 - Ποια είναι η καλύτερη;

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1999 vs Μάντσεστερ Σίτι 2023 – Ποια είναι η καλύτερη;

Οι αριθμοί απαντούν «Μάντσεστερ Σίτι» στο ερώτημα ποια από τις δύο ομάδες της Αγγλίας που κατέκτησαν το τρεμπλ ήταν καλύτερη.

Οι «θορυβώδεις γείτονες» της Κόκκινων Διαβόλων, κατά δήλωση του Αλεξ Φέργκιουσον έγιναν η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά τη Γιουνάιτεντ που κατέκτησε το τρεμπλ. Η κουβέντα άνοιξε αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μαρτσίνιακ στο «Ατατούρκ». Ποια είναι η καλύτερη;

Τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές ισχυρά. Οι αριθμοί καλούνται να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Στην Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν 1998/99 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε μόλις τρεις φορές έναντι πέντε της φετινής Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο η μέση συγκομιδή βαθμών είναι υπέρ των Πολιτών- 2,34 έναντι 2,08- γιατί είχαν συνολικά έξι νίκες περισσότερες. Επίσης πέτυχαν 14 γκολ περισσότερα (94-80) και δέχτηκαν τέσσερα λιγότερα (33-37).

Η κυριαρχία της Γιουνάιτεντ εκείνα τα χρόνια ήταν ίδια με αυτή της Σίτι σήμερα, έχοντας κατακτήσει πέντε Πρέμιερ Λιγκ σε επτά χρόνια.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουνάιτεντ έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου αήττητη αλλά με μόλις πέντε νίκες. Στους ομίλους δεν μπόρεσε να νικήσει Μπαρτσελόνα και Μπάγερν και πέρασε στα νοκάουτ λόγω της επικράτησής της επί της Μπρέντμπι.

Αήττητη το κατέκτησε και η Μάντσεστερ Σίτι αλλά με επτά νίκες και 32 γκολ, έναντι 29 της Γιουνάιτεντ.

Στο Κύπελλο η Σίτι έφτασε στο τρόπαιο δεχόμενη μόλις ένα γκολ, στον τελικό, χωρίς να χρειαστεί σε κανένα από τα παιχνίδια της να παίξει επαναληπτικό ή παράταση και πέναλτι. Αντίθετα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε να παίξει επαναληπτικούς και στα προημιτελικά με την Τσέλσι και στα ημιτελικά με την Αρσεναλ.

Οσον αφορά το βάθος των ρόστερ, ο Αλεξ Φέργκιουσον χρησιμοποίησε οκτώ παίκτες σε 50+ αγώνες, ενώ με το rotation του Πεπ Γκουαρντιόλα μόνο οι Ρόντρι και Μπερνάρντο Σίλβα έπαιξαν σχεδόν σε όλα τα ματς. Οι Χάαλαντ, Γκουντογκάν και Γκρίλις έπιασαν τα 50 παιχνίδια στον τελικό.

Οι αριθμοί απαντούν «Μάντσεστερ Σίτι» στο ερώτημα ποια από τις δύο ομάδες της Αγγλίας που κατέκτησαν το τρεμπλ ήταν καλύτερη.

Με τον μύθο των Πολιτών να μεγαλώνει γιγαντώνεται και ο μύθος του Πεπ Γκουαρντιόλα. Εφτασε αισίως τους 14 τίτλους με τη Σίτι στα επτά χρόνια που κάθεται στον πάγκο της, δύο ανά σεζόν κατά μέσο όρο. Ο Φέργκιουσον σήκωσε 38 τρόπαια στη διάρκεια των 26 χρόνων- 1,5 κατά μέσο όρο.

Αν ο Πεπ παραμείνει στη Σίτι για μερικά χρόνια ακόμα και συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό να μαζεύει κούπες τότε είναι βέβαιο πως θα αμφισβητηθεί και ο μύθος του Φέργκι ως ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Το βέβαιο είναι πως η σημερινή Σίτι συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Την Πρέστον (1888-89), την Αρσεναλ (2002-2004), τη Νότιγχαμ Φόρεστ (1978-1980), τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1996-1968 , 1996-1999 και 2007-2009), και τη Λίβερπουλ (1974-1984).

«Football…bloody hell», όπως είπε κι ο μυθικός Σκωτσέζος μετά την κατάκτηση του κόκκινου τρεμπλ.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024