Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Δώσε βάρος σε όσα έχουν αξία»

«Δώσε βάρος σε όσα έχουν αξία»

Νέα καμπάνια από το Fortimel της NUTRICIA για τη διαχείριση της δυσθρεψίας

Σε συνέχεια της καμπάνιας ευαισθητοποίησης του Fortimel της NUTRICIA τα τελευταία δύο χρόνια, και με βασικό μήνυμα το «Δώσε βάρος σε όσα έχουν αξία», η νέα καμπάνια του Fortimel επιδιώκει να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών με ακούσια απώλεια βάρους, λόγω δυσθρεψίας (υποθρεψίας). Πιο συγκεκριμένα, τους ενθαρρύνει να διαχειριστούν την απώλεια βάρους και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν όσα μετρούν πραγματικά.

Η καμπάνια επικεντρώνεται στις καθημερινές στιγμές που έχουν αξία για τους ηλικιωμένους, στις μικρές χαρές της ζωής, που θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν, με αγαπημένα πρόσωπα, χωρίς περιορισμούς.

Μέσα από τα μάτια του εγγονού, «βλέπουμε» κι εμείς την απώλεια βάρους της γιαγιάς του, που τον ανησυχεί γιατί δε μπορούν να παίξουν όπως παλιά. Ο μικρός, σκαρφίζεται  παιχνιδιάρικα «κόλπα» προκειμένου να αυξήσει το βάρος της και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μαζί, χαρούμενες στιγμές παιχνιδιού.

Το Fortimel της Nutricia καλεί τα άτομα με ακούσια απώλεια βάρους να διαχειριστούν την δυσθρεψία και να αναζητήσουν τη συμβουλή ενός Ιατρού, ενός διαιτολόγου ή ενός φαρμακοποιού.

Μέσα από την ιστοσελίδα www.dosevaros.gr το κοινό μπορεί να ενημερωθεί εκτενώς για το ζήτημα της δυσθρεψίας και να πραγματοποιήσει έναν δωρεάν έλεγχο για την αξιολόγηση της πιθανότητας ύπαρξης δυσθρεψίας. Απαντώντας σε ένα πολύ εύκολο και σύντομο ερωτηματολόγιο, με την βοήθεια της τεχνολογίας, μπορεί να λάβει μια γενική αξιολόγηση και στη συνέχεια, εάν προκύπτει ρίσκο εμφάνισης δυσθρεψίας, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με ιατρό της εταιρείας Docandu για περαιτέρω διατροφικές συμβουλές*.

Η καμπάνια «Δώσε βάρος σε όσα έχουν αξία» τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (Ε.Γ.Γ.Ε.).

Θρεπτικά σκευάσματα Fortimel & Δυσθρεψία

Τα θρεπτικά σκευάσματα Fortimel της NUTRICIA συμβάλλουν στην αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης και ενέργειας. Είναι Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς για τη διαιτητική διαχείριση της δυσθρεψίας που σχετίζεται με ασθένεια και χορηγούνται υπό την επίβλεψη ενός Επαγγελματίας Υγείας.

Η δυσθρεψία παρουσιάζεται όταν ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που τελικά λαμβάνει μέσω της καθημερινής διατροφής και παρ’ όλο που αφορά 1 στους 3 άνω των 65 ετών1,2, τα συμπτώματά της συνήθως περνάνε απαρατήρητα. Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, αδυναμία, μειωμένη όρεξη για φαγητό ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει στον εαυτό του ή σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο3.

  1. Malnutrition in older adults: Correlations with social, diet-related, and neuropsychological factors, K Κατσάς, Μάρτιος 2020.
  2. Prevalence of protein-energy malnutrition risk in European older adults in community, residential and hospital settings, according to 22 malnutrition screening tools validated for use in adults ≥65 years A systematic review and meta-analysis
  3. NutritionDay Worldwide [Internet]. [cited 2015 Oct 14]. Available from: http://www.nutritionday.org/en/about-nday/what-is-nutritionday/ index.html

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024