Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γκουαρντιόλα έπαθε... Γιάννη

Ο Γκουαρντιόλα έπαθε… Γιάννη

Λίγο πριν τον τελικό του Champions League ο τεχνικός της Σίτι μίλησε περί... αποτυχίας.

Ο πρώτος είναι ο καλύτερος, ο δεύτερος είναι τίποτα. Κλασσική αμερικάνικη ατάκα. Βαρύ ακούγεται κάθε φορά. Είναι λοιπόν αποτυχία αν δεν κατακτήσεις τον τίτλο;

Πρόσφατα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προκάλεσε… παγκόσμιο debate μετά τον πρόωρο αποκλεισμό των Μπακς στα πλέι οφ.

«Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό», είχε πει.

Την ίδια ακριβώς άποψη έχει και ο Καταλανός κόουτς της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

Στο Νησί βέβαια δεν έχουν την ίδια άποψη. Πολύ περισσότεροι οι Άραβες που βάζουν τα λεφτά τους κι ακόμη Champions League δεν έχουν δει.

Ο Πεπ έχει την δική του προσέγγιση.

«Ναι, ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε. θέλουμε να κερδίσουμε με οποιοδήποτε κόστος. Ωστόσο, είναι ένα άθλημα, οπότε ξέρουμε ότι μπορούμε να χάσουμε. Οι Golden State δεν κερδίζουν τους τελικούς του ΝΒΑ κάθε χρόνο μήτε οι Lakers.

Αποτυχία δεν υπάρχει στον αθλητισμό. Το να παραδέχεσαι ότι έχεις αποτύχει είναι σαν να λες ότι ο αντίπαλός σου δεν έχει αξία. Αν λες ότι απέτυχες, δεν θα μπορούσε να είναι ότι ο αντίπαλός σου έπαιξε καλά και τα πήγε καλά;

Πρόκειται για προσπάθεια. Η ζωή στον αθλητισμό είναι η προσπάθεια. Και είναι να προσπαθήσεις ξανά και να σηκωθείς ξανά.

Οταν κερδίζεις, πρέπει να γιορτάζεις αρκετά και ιδιωτικά, και όταν χάνεις, μπορείς να κλάψεις λίγο και να επιστρέψεις την επόμενη μέρα.

Αυτός είναι ο αθλητισμός. Δεν αποτυγχάνεις. όταν προσπαθείς, δεν αποτυγχάνεις.

Πάντως, νομίζω ότι έχουμε τη νοοτροπία νικητή, θα έχουμε την σωστή προετοιμασία, τα νεύρα θα είναι εκεί για όλους. Δεν μπορείς να παίξεις σε έναν τελικό χωρίς να έχεις την αίσθηση ότι κάνεις κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο.

Θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε τον τελικό όπως κάθε άλλο παιχνίδι.

Θα ταξιδέψουμε εκεί για να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε τον τελικό.

Ξέρουμε ότι είχαμε μια ευκαιρία πριν από δύο χρόνια. Δεν τα καταφέραμε ούτε πέρυσι. Τώρα είμαστε και φέτος εκεί και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Πιστεύω ότι το Champions League είναι συναρπαστικό τόσο με την καλή όσο και με την κακή έννοια. Τόσοι πολλοί σύλλογοι έχουν καταστρέφει επειδή δεν μπόρεσαν να το κερδίσουν και τόσοι πολλοί έχουν γίνει μεγάλοι σύλλογοι επειδή κατάφεραν να το κατακτήσουν.

Ακόμα κι αν δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη, καταλαβαίνω ότι όλα όσα κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία ήταν πολλά και πολύ καλά, θα έχουν νόημα μόνο αν κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο. Αν δεν το κερδίσουμε, τότε τα πράγματα θα φαίνονται να «έχουν λιγότερο νόημα». Είναι λίγο άδικο, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε. Ετσι είναι.

Πρέπει επίσης να δεχτούμε ότι αν θέλουμε να γίνουμε ένας μεγάλος σύλλογος, πρέπει να κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ Δεν μπορείς να αποφύγεις. Πάντως το πιο σημαντικό είναι να είσαι εκεί ξανά και ξανά και ξανά. Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν εκεί. Δύο χρόνια μετά, είμαστε πάλι εδώ. θα προσπαθήσουμε και το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ξανά εδώ σε λίγα χρόνια. αυτό είναι που ορίζει έναν μεγάλο σύλλογο όταν χρόνο με τον χρόνο, φτάνεις στο UEFA Champions League αγωνιζόμενος σε ημιτελικούς και τελικούς.

Εγώ το βλέπω από διαφορετική οπτική γωνία. Έχουν περάσει 12 ή 13 χρόνια, έχω φτάσει σε 10 ημιτελικούς του Champions League, έχω παίξει 3 τελικούς, κέρδισα 2 και τώρα θα είμαι στον τέταρτο τελικό μου. Μου έδωσε περισσότερα από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Αν η ζωή μου τελείωνε τώρα, θα είχα κερδίσει 1 ως παίκτης στην ομάδα μου, την οποία αγαπώ τόσο πολύ, καθώς και 2 ως προπονητής της ομάδας μου.

Το ποδόσφαιρο και σου δίνει και σου παίρνει. Η ζωή είναι γεμάτη αδικία, αλλά ό,τι είναι άδικο για μένα είναι δίκαιο για την Ατλέτικο της Μαδρίτης, είναι επίσης δίκαιο για τη Ρεάλ Μαδρίτη, και είναι επίσης δίκαιο για την Μπαρτσελόνα. Ετσι λειτουργεί ο κόσμος.

Πάντα θέλουμε όλο και περισσότερα, και αυτό είναι λάθος. πρέπει να είσαι φιλόδοξος αλλά όχι πολύ άπληστος. Αυτή η διοργάνωση μου χάρισε πολύ, πολύ θλιβερές στιγμές που με πλήγωσαν, που θα είναι πάντα στο μυαλό μου, αλλά μου χάρισε και εξαιρετικά όμορφες στιγμές, που επίσης θα είναι πάντα στο μυαλό μου.

Αυτό είναι η ζωή και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο αθλητισμός. Στον αθλητισμό, δεν μπορείς να πιστεύεις ότι θα κερδίζεις πάντα και ότι πρέπει να κερδίζεις κάθε τρόπαιο, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια, ήμασταν εκεί ψηλά…

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024