Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο αγώνας που αλλάζει οικονομικά την Πόλη

Ο αγώνας που αλλάζει οικονομικά την Πόλη

Ο τελικός του Champions League που θα μεταδοθεί ζωντανά από το MEGA θα αποφέρει έσοδα 120 εκατομμύρια στην Κωνσταντινούπολη.

Κάθε αγώνας, κάθε μεγάλη διοργάνωση (πρέπει να) αφήνει μεγάλα έσοδα στη διοργανώτρια πόλη. Αυτό ελπίζουν και στην Πόλη. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ που θα μεταδώσει ζωντανά το MEGA το Σάββατο 10/6 στις δέκα το βράδυ θα είναι μια μεγάλη οικονομική ανάσα για την περιοχή.

Μάλιστα, Το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων για την ενίσχυση της προβολής της Κωνσταντινούπολης διεθνώς.

Ως γνωστόν, ο τελικός θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ίντερ.

Σε εξέλιξη η προετοιμασία

Με λιγότερο από τρία 24ωρα να απομένουν για τον τελικό, η προετοιμασία βρίσκεται σε εξέλιξη στη μεγάλη μητρόπολη.

Το υπουργείο και η Τουρκική Υπηρεσία Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA) έχουν προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων που υποστηρίζονται και υλοποιούνται από την επίσημη τουριστική πλατφόρμα της Τουρκίας «Go Türkiye», προκειμένου να αυξηθεί η προβολή της Κωνσταντινούπολης στο εξωτερικό πριν από τον τελικό.

Στο πλαίσιο της προώθησης, το τρόπαιο του UEFA Champions League θα περιηγηθεί σε διάφορες τοποθεσίες της Κωνσταντινούπολης, όπως η πλατεία Σουλταναχμέτ, ο Πύργος του Γαλατά, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης, η Βιβλιοθήκη Rami, το Kuzguncuk, το Balat, η πλατεία Ortaköy και το Πολιτιστικό Κέντρο Ataturk.

Από τις 6 Ιουνίου, τρεις διαφορετικές σημαίες με τα λογότυπα των δύο φιναλίστ ομάδων και το τελικό λογότυπο της UEFA για το 2023 κυματίζουν στη Γέφυρα του Βοσπόρου.

Στο πλαίσιο του έργου, το κανάλι της UEFA στο YouTube θα φιλοξενήσει διάσημους βετεράνους της διοργάνωσης υπό την εποπτεία του πρώην Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας της UEFA Pedro Pinto.

Την ίδια περίοδο, μεταξύ 9:00 π.μ. και 23:00, στον Πύργο του Γαλατά θα αντικατοπτρίζονται προωθητικές ταινίες στην Türkiye, τρέιλερ ομιλιών στο YouTube, λογότυπα των ομάδων των φιναλίστ και το λογότυπο του τελικού της Κωνσταντινούπολης του 2023.

«Φεστιβάλ Πρωταθλητών»

Επιπλέον, ένα φεστιβάλ που ονομάζεται «Φεστιβάλ Πρωταθλητών» θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Yenikapı από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου, με εμφανίσεις από παγκοσμίου φήμης DJs, όπως οι Lost Frequencies, Guillaume de Kadebostany, Chris Luno b2b Ceaus και EMIRAN.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι του τουριστικού τομέα δήλωσαν ότι αναμένουν έντονη τουριστική δραστηριότητα στην Κωνσταντινούπολη ενόψει του Σαββατοκύριακου που θα διεξαχθεί ο τελικός.

Περίπου 65.000 ξένοι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν στην πόλη, δήλωσε ο Firuz Bağlıkaya, επικεφαλής της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB).

Μάλιστα υπολόγισε ότι ο τελικός αγώνας στην Κωνσταντινούπολη θα αποφέρει έσοδα άνω των 120 εκατομμυρίων ευρώ, με βάση την πρόβλεψη μέσης δαπάνης 2.000 ευρώ ανά άτομο. Δεν τα λες και λίγα…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024