Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
ECOFLIX: Η νέα υπηρεσία που κάνει τις αγορές μας πιο πράσινες

ECOFLIX: Η νέα υπηρεσία που κάνει τις αγορές μας πιο πράσινες

Το SHOPFLIX στην Ελλάδα γίνεται η πρώτη ελληνική επιχείρηση που συμμετέχει ενεργά στην αντιστάθμιση των εκπομπών άνθρακα

Γνωρίζατε ότι κάνοντας τις ηλεκτρονικές σας αγορές μπορείτε να συνεισφέρετε στο καλό του πλανήτη;

Πώς; Ενα μόνο «κλικ» αρκεί για να βάλετε το δικό σας λιθαράκι για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Το SHOPFLIX.gr εγκαινιάζει την νέα υπηρεσία ECOFLIX και γίνεται η πρώτη ελληνική επιχείρηση που συμμετέχει ενεργά στην αντιστάθμιση των εκπομπών του άνθρακα, καλώντας μας να συμβάλλουμε στο καλό του πλανήτη.

Το SHOPFLIX έχοντας οικολογική συνείδηση δίνει τη δυνατότητα σε κάθε καταναλωτή να συμβάλλει έμπρακτα στην αειφορία, ξεκινώντας από το καλάθι των αγορών του.

Πώς θα γίνεται αυτό;

Κάθε φορά που επιλέγετε οποιοδήποτε προϊόν από τα 3,8 εκατομμύρια προϊόντα που διατίθενται στο marketplace  θα υπολογίζεται σε πραγματικό χρόνο το ανθρακικό αποτύπωμα που προκύπτει, από την εξόρυξη, την παραγωγή μέχρι και την μεταφορά του από το κέντρο παραλαβής.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το προϊόν σας.

Στη συνέχεια θα δείτε το ποσό συνεισφοράς για την αντιστάθμιση του CO₂.

Κλικάρετε την επιλογή ECOFLIΧ και αυτόματα θα προστεθεί το ποσό στο καλάθι σας.

Με την ολοκλήρωση της αγοράς επιλέγοντας την υπηρεσία ECOFLIX κάνετε ένα βήμα για ένα βιώσιμο μέλλον για σας αλλά και τις επόμενες γενιές.

Το ποσό που προκύπτει από τις συναλλαγές σας συλλέγεται σε ανεξάρτητο λογαριασμό και προορίζεται για την χρηματοδότηση παγκοσμίων δράσεων για την κλιματική αλλαγή και την μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Με την αξιοπιστία της South Pole

Την καθοδήγηση αλλά και την παρακολούθηση της πρωτοβουλίας ECOFLIX έχει αναλάβει η South Pole η οποία χρηματοδοτεί και υλοποιεί έργα σε όλο τον κόσμο τα οποία μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Εχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία στο θέμα των εκπομπών άνθρακα η South Pole έχει ήδη υλοποιήσει 800 περιβαλλοντικά έργα ενώ έχουν εξοικονομηθεί 220 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα

Για τον υπολογισμό του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων η South Pole έχει αναπτύξει το δικό της μοντέλο που βασίζεται σε υπάρχουσες και επιστημονικά τεκμηριωμένες διαδικασίες στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου για τα Αέρια Θερμοκηπίου.

Ετσι λοιπόν για κάθε κατηγορία προϊόντος, υπολόγιζουν τις εκπομπές με βάση ένα μέσο προϊόν. Για να μοντελοποιήσει το μέσο προϊόν, η South Pole ανέλυσε τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Με βάση αυτό, η ομάδα όρισε έναν αντιπροσωπευτικό μέσο συντελεστή βάρους και εκπομπών για κάθε κατηγορία προϊόντος. Με βάση το μοντελοποιημένο βάρος (σε kg) και τον συντελεστή εκπομπών (kgCO2e ανά kg προϊόντος), υπολογίζονται τελικά οι εκπομπές CO2.

Only in

Εκεί που τα ακίνητα πωλούνται 18.000 ευρώ το τετραγωνικό

Σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Βιέννη και το Βερολίνο καταγράφηκε πτώση στις πολύ υψηλές τιμές από έτος σε έτος με βάση τα τελευταία μηνιαία στοιχεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023