«Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχουμε να κάνουμε αρχικά με ένα σεισμό της τάξης των 5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκτυο. Μετά υποβαθμίστηκε σε 4,8 Ρίχτερ, δεν είναι το τελικό μέγεθος του σεισμού αυτού», είπε αρχικά.
«Ο σεισμός είναι κοντά στην Αταλάντη, αλλά δεν συνδέεται με το ρήγμα, το οποίο έχει βαρύ ιστορικό από τον 19ο αιώνα και έχει δώσει σεισμό 7 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καταστροφές. Είναι ένα ρήγμα που αντιμετωπίζοθμε με δέος», είπε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα κοντινό ή εγκάρσιο ρήγμα που απέχει τουλάχιστον 200 χλμ από το ρήγμα της Αταλάντης.
Ο Ευθύμης Λέκκας σύστησε στους κατοίκους της περιοχής να μην προσεγγίζουν μέσα στις επόμενες ώρες παλιά σπίτια και περιοχές που υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθούν κατολισθήσεις, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί χωρίς να χάνουν τη ψυχραιμία τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά με τις 15:30 με επίκεντρο την Αταλάντη ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13,6 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59