Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα Τσίπρα απ’ το Χαλάνδρι

ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα Τσίπρα απ’ το Χαλάνδρι

Ανάλυση όλων όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την κάλπη του Μάη, ήταν η πρώτη προγραμματική παρουσίαση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε την Οικονομία και τους άξονες που ιεραρχεί τώρα η Κουμουνδούρου.

Τον ρεαλισμό και την προσπάθεια για πειστικό σχέδιο- σημείο που εντοπίζουν πως ήταν αδύναμο στην προηγούμενη μάχη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος, «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους». Κι όλα αυτά στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι ενώπιων μελών και στελεχών του κόμματος. Στην εκδήλωση έγιναν επίσης ομιλίες, εξειδικεύοντας τα «επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους» από τους: Έφη Αχτσιόγλου, Διονύση Τεμπονέρα, και Αλέξη Χαρίτση.

Εδώ ήταν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι τρεις πρώτοι απέπνεαν και μια εικόνα από τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας για τον οποίο γίνεται ήδη πολλή κουβέντα.

Για την Ελλάδα εξάλλου της επόμενης ημέρας έκανε λόγο και ο Αλέξης Τσίπρας στην δική του τοποθέτηση. «Πώς θέλουμε άραγε να είναι η χώρα μας το 2027; Πώς θέλουμε να είναι η κοινωνία μας το 2027 για να αξίζει να ζούμε σε αυτή;

Η εικόνα που έρχεται στο δικό μου μυαλό είναι αυτή μιας χώρας και μιας κοινωνίας δημοκρατίας και ισότητας. Μιας χώρας και μιας κοινωνίας με δυναμική και με προοπτική», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για την δική του διακυβέρνηση και τα θετικά της πεπραγμένα.

Σύγκριση με τη ΝΔ

Σε αντίστιξη έκανε μια αποτίμηση για τις ημέρες της ΝΔ θέτοντας επί τάπητος τις δικές τις «κακές επιδόσεις». «Πέντε χρόνια μετά την λήξη των προγραμμάτων προσαρμογής, το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα βρίσκεται στο 59% του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2007 που ήταν στο 77%», ανέλυσε ο Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι η χώρα «δεν βρίσκεται πια σε πορεία σύγκλισης με την Ευρώπη αλλά το αντίθετο». Κωδικοποίησε δε πώς θα γίνει η ανατροπή της εικόνας αυτής. Πώς; Με ένα άλλο σχέδιο, όπως τόνισε.

«Ένα σχέδιο επτά απαραίτητων βημάτων για να μπορέσουμε με ισχυρές δημόσιες πολιτικές να εγγυηθούμε την κοινωνική ευημερία για όλους». Με ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου. Με δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη. Με ενίσχυση του εισοδήματος και θωράκιση της αγοραστικής δύναμης. Με το δικαίωμα στην εργασία. Με ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ. Με ενίσχυση της δημόσιας παιδείας.

Και με συνθήκες ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία και εγγύηση στην αξιοπρεπή στέγη. Ο Αλ. Τσίπρας έβαλε και το δίλημμα της κάλπης της 25ης Ιούνη. «Δύο σχέδια συγκρούονται.

Δύο κόσμοι, δύο διαφορετικά σύμπαντα». Οι αξίες του λαϊκού κόσμου, των εργαζόμενων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. «Από την άλλη ο κόσμος της κερδοσκοπίας, της αλαζονείας, της περιφρόνησης. Ο κόσμος της ελίτ και της ολιγαρχίας», όπως είπε.

Σε μια ομιλία ταυτοτική αλλά και σε χαμηλούς τόνους αφού η μάχη για τις εκλογές θα είναι έντονη – λένε από την Κουμουνδούρου – ιδεολογικά αλλά και συνάμα προγραμματική και στοχευμένη.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024